A Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy vannak, akik csalással vádolják meg a szavazatszámláló bizottsági tagokat. Pálffy Ilona szombati budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva a mintegy 50 ezer tag nevében is visszautasította a vádaskodásokat. Arra a kérdésre, hogy miként lehet kiszűrni a csalásokat, főleg azokban a szavazókörökben, ahol nincsenek ellenzéki tagok, azt mondta, ugyanúgy, ahogy azokon a helyeken, ahol vannak. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a szavazatszámlálással kapcsolatos szabályok nem változtak az elmúlt húsz-huszonöt évben, és tudomása szerint egyetlen feljelentést sem tettek szavazatszámlálók csalása miatt. A parlamenti frakcióval rendelkező pártoknak - és a népszavazást kezdeményező kormánynak - lehetősége volt arra, hogy a bizottságok mindegyikébe tagot delegáljon. A Fidesz 13 880, a Jobbik 175, a KDNP 279, az LMP 41, míg az MSZP 4012 tagot delegált az országos népszavazásra.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Na ezt nem kellett volna! Ezzel - ismervén, hogy ő mit művel - lejáratja azt a valóban tisztességesen dolgozó 50ezer embert!
Nessy
A törvényes csalás is elég lehet. ha nem akkor jön a B terv. Ennek a "független" társaságnak még a köszönését sem lehet elhinni.
Yoda69
Erre igeretet kell tenni? Akkor regen rossz.
eszegfu
@colibri: 13:31 Nem is veszem sohasem bántásnak, ha valami pontosit!:)) Jó lenne, ha "bejönne" a tapasztalatod, mert még szeretnék egy kicsit dolgozhatni a szabad levegőn!
Peller Anikó
A szavazatszámlálók nem fognak csalni.

Na basszus, akkor most ki fog?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.