A vasárnapi kvótareferendumon való részvétel és a nemmel szavazás mellett foglalt állást a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke szombaton Budapesten, a szervezet demonstrációján.

A Ficsak Séta a családok szabadságáért címmel meghirdetett rendezvényén Király Nóra elnök, aki egyben a XI. kerület alpolgármestere (Fidesz), azt mondta: a referendum napja "sorsdöntő" alkalom, és arra biztatnak mindenkit, hogy vegyen részt rajta és szavazzon nemmel, mert a családok, a gyermekek jövőjéről van szó.

A résztvevők a belvárosi Vörösmarty téren gyülekeztek, majd onnan kék léggömbökkel a kezükben végigvonultak a Váci utcán a Fővám térig.

A körülbelül százfőnyi menethez sokan gyermekeikkel együtt csatlakoztak, és plakátokat, nemzeti színű papírzászlókat, illetve a szervezet emblémájával ellátott kis lobogókat tartottak.

A plakátokra olyan üzeneteket írtak, mint Gyermekeink biztonságáért, Tiszteletet a nőknek és Békében akarunk élni.

A Fővám téren a magukkal hozott lufikra üzeneteket írtak, majd elengedték azokat; az elnök megfogalmazása szerint jelképesen így küldtek üzeneteket Brüsszelnek. A lufikon elsősorban a nem szó szerepelt.

Király Nóra a Fővám téren elmondta: nem szeretnék kockáztatni a gyermekeik jövőjét, ezért is kell nemet mondani a menekültek elosztását szabályozó kvótára, vagyis a kényszerbetelepítésre.

"Nem szeretnénk félelemben élni, erőszakban élni, nem szeretnénk egy olyan Európát, amit ma minden nap látunk a híradásokba: minden napra jut egy erőszakos cselekedet, egy nők elleni erőszak, gyermekbántalmazás" – hangsúlyozta.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Warlord
Nem értek ide a lengyelországi buszok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
@Horizont: Szép idő volt, hát sétáltak egy kicsit.A gyerekeink jövőjéről csak annyt, hogy folyamatosan lopják, az átvágott, állandóan béremeléssel hitegetett tanárok megalázott helyzetbe hozásával. A gyerekeink jelene is "el van lopva"!! Gondolkodni kéne Ficsek!!
Jozefina
Ealán acsaládon belüli erőszak ellen kellene fellépni!!! Erre nem gondoltak??? Naponta hány nőt vernek meg, aláznak meg családon belül??? Többet, mint akiket magyarországon esetleg migránsok bántalmaznának!!! Hazug, gyalázatos, képmutató a Ficsak!!!
kukac50
Azok a családok akik nem mentek el látták azt,hogyan szedik ki a gyerekeket és az 1 hónapos csecsemőt a lebombázott épület alól. Ők nem az ellenségeink még ártatlan kisgyerekek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.