Orbán Viktor már lemondott a 100 százalékos részvételről, sőt a érvényességről is. Legutóbbi nyilatkozatában már arról beszél, csak az számít neki, hogy több legyen a nem szavazat, mint az igen. Ami elég átlátszó trükk, lévén a baloldali ellenzék bojkottot hirdetett, így aki elmegy, nyilván oroszlánrészben a Fidesz és a Jobbik szája íze szerinti nemet fogja behúzni. Az ellenzék számára deklaráltan az érvénytelenség a cél.

Orbán azután nyilatkozott újságíróknak, hogy leadta szavazatát Budapesten, a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában. A szavazókörbe feleségével, Lévai Anikóval érkezett reggel fél kilenc után.

Átlátszó trükkel csábítja szavazni az ellenzékieket Orbán

"Mindig jobb az érvényes, mint az érvénytelen (népszavazás), de a közjogi következmények beállnak mindenképpen, hiszen azt vállaltuk, hogy a kérdésben foglalt jogi szabályozást, miszerint csak a magyar parlament dönthet arról, hogy kikkel akarnak a magyarok együtt élni, ezt a jogrendszer részévé fogjuk tenni. Ezt akkor is megtesszük, ha érvényes, és akkor is, ha nem. Egy feltétele van ennek, hogy több legyen a nem, mint az igen" – mondta.

Átlátszó trükkel csábítja szavazni az ellenzékieket Orbán

Az alkotmánymódosítás lehetőségét Orbán Viktor nem zárta ki, de nem ezt tartja a jövő hét legfontosabb feladatának, hanem a brüsszeli tárgyalásait.

Orbán igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy az igenek győzelme esetén lemond-e. Ezzel a blöffel nyilván arra számít, hogy aktivizálni tud még néhány százaléknyi ellenzéki szavazót, akik úgysem fordítják meg az igenek/nemek arányát, de hozzájárulhatnak, hogy meglegyen az érvényességhez szükséges 4,13 millió résztvevő.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
@Clavigo: - már biztos benne!!!
- én meg abban, hogy csalni fognak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Képtelen lennél rá ,Orbán elvtárs...Akkor mondjál le,,a nemzeti Kondáddal együtt,,ha érvénytelen lesz ez az egész agyrém,,amit megint összehoztál...oszt jó napot.
anka
@Clavigo: - már biztos benne!!!
- én meg abban, hogy csalni fognak!
varrólány
De jó lesz végre lemond , inkább jöjjenek a migránsok huhu tényleg mennyivel jobban járunk!
Csodálkozó
Hiszem, ha látom! Vagy még akkor sem.
Előbb fog az Ismeretlen Katona szobra kapcát váltani, mint orbánc lemondani.
Borsodi
Tudjuk,hogy a szája jár de valójában semmit nem mond,amit hétfőn mond azt kedden megcáfolja.Pillanatok alatt meghazudtolja önmagát.Mindig azt mondja amit szeretnénk hallani, és az ellenkezőjét csinálja.Szánalmas,azok akik még hisznek ,bíznak támogatják ugyanúgy keserítik meg az életünket mint ő.
eszegfu
A MVI honlapjáról: 7 óráig 1,16 %, 9 óráig 7,25 % szavazott... remélem megáll ez a növekedés...
F_Viktor
"Ezt akkor is megtesszük, ha érvényes, és akkor is, ha nem. Egy feltétele van ennek, hogy több legyen a nem, mint az igen"."

Tehat mindenkeppen az lesz amit megalmodott.
Ezert kar volt elQrni 10 milliard forintot, "megszavazhatta" volna az ebedloasztalnal Levai Anikoval ma delben.
Béla333
"..ezt a jogrendszer részévé fogjuk tenni. Ezt akkor is megtesszük, ha érvényes, és akkor is, ha nem."

Elképesztően cinikus, hazug hozzáállás!
Ez bizonyítja, hogy teljesen felesleges az egész cirkusz.
És van pofája ezt a képünkbe vágni reggel 9-kor, a szavazás napján!
Gyomorforgató!
Csodálkozó
@varrólány: Jobb ezer "migráns", mint egyetlen orbánc!
Béla333
Már annak a benyögése is bőszítő, hogy lemond, ha az igenek győznek!
Kiír egy olyan népszavazást, aminek semmi értelme! A Fidesz elvakultak ennek ellenére elmennek bálványozni a vezérüket és azt tenni amit Orbán szeretne, a többség (remélem) otthon marad!
Erre föl csavar egyet az egész dolgon, bejelenti, hogy mindegy hogy érvénytelen lesz (remélem) a szavazás, ők akkor is azt teszik, amit akkor tennének, ha érvényes lett volna, ráadásul mivel a saját hívei azt szavazzák meg amit ő akar (a nemet!) a többség meg otthon marad, kockázat nélkül benyögi, hogy lemond, ha az igenek győznek!

Ha 1 hónapja merte volna ezt kimondani, még az is lehetett volna, hogy megkapta volna a sok igent, de a szavazás napján reggel 9-kor ilyet benyögni gyáva szemét undorító dolog!
Mocskos maffia Fidesz!
Csodálkozó
Jujj, BORZALMAS az a kép! Mármint a függöny mögül előtűnő sunyi csúti rém!
Még ne lássák a gyerekek, mert megállnak a fejlődésben!
silber13
Dehogy mondana le!!Aki ilyen eszelősen remeg a hatalomért az nem mond le soha, inkább pusztuljon az ország, de a haztalom, a drága, mindennél kedvesebb hatalom az krll neki. Bármi áron!
micfild
@Borsodi: Ez igaz.. de szerintem percenként képes önmagának ellent mondani
abe
Ez is a cinikus hazugság egyik formája, mert nyilvánvaló, hogy a "nem"-ek lesznek többségben.

De a nagyobbik baj, hogy az eddigi részvételi arány alapján, talán érvényes lesz ez az agyrém.
Tényleg van 4,13 millió ember ebben az országban, akik beleállnak ebbe?
Sajnos akkor tényleg ki kell mondani, hogy olyan vezetője van az országnak, amilyet megérdemel, és nem csak orbán a hibás (bűnös?), hanem az egész nemzet.

orbán már nem csak egy ország, hanem az egész világ előtt is tönkre vág egy egész népet., lehúzva a maga romlott szintjére.
Ezt már senki nem mossa le rólunk!

Erkölcsileg végképp megbuktunk.
Szomorú vasárnap...

www.youtube.com/watch?v=pPIUTi7Mfes
Béla333
@abe: 10.30
Várj még!
A vakhitűek alig várták hogy mehessenek, szerintem már leszavaztak, most már remélem csökken a lendület!
varrólány
@Horizont: Pedig én is örülnék ha lemondana a kormànnyal egxütt. Azt hangoztatja az ellenzék ez a szavazàs cak a hatalma megerősítéséről szól. Akkor nem értem őket miért nem tudjàk űberelni a kormànyt . Fő adu a migrànsok tehàt nekik azt kellene hangoztatni hogy ők sem akarnak kötelező betelepítést de korrupt mutyizós lopós hazug kormànyt sem Igaz programban mind ezt ígéri tehát ez is unalmas mert csak addig szép amíg nincs győzelem.
De az ellenzék inkàbb mélyíti a gödröt ezzel a jószívűségével az ellenkampànnyal.
Valószínűleg jól ellavíroznak a kormàny lapàtja mellett néha persze még szaporítjàk szervezeteiket legalàbb legyen valami pozíciójuk.
abe
@Béla333: Oké, várok még :)

De ha tényleg érvénytelen lesz a népszavazás, bármit is hablatyoljon utána orbán, ki kell plakátolni az egész országban: Érvénytelen volt a népszavazás!

Azért azon nem csodálkoznék, ha például egy szavazókörben ezren szavaztak, abból hétszázan "nem"-el, százan "igen'-nel, kétszázan érvénytelenül, és mégis kilencszáz nem szavazatot számlálnának... vagy ezeregyszázat.
Gondlom érted.

Egyszer az erőforrásos Balog azt mondta a 2014-es választások előtt a sajátjainak, hogy arra vigyázzanak, nehogy 100% fölött számoljanak szavazatokat.
Vagyis, ha ezer szavazatot adtak le, ne számoljanak már ezeregyszáz szavazatot, mert az gyanús lenne.
Béla333
Remélem ez a ma reggeli cinikus, szemét benyögése, (hogy bármi is lesz a mai szavazás eredménye, ő azt csinál a szavazástól függetlenül, amit akar) újabb százezreket tart otthon.
Akik vacilláltak, hogy menjenek, vagy se, most rájöhettek, hogy egy felesleges, de méregdrága cirkusz volt ez az egész őrület!
Nessy
Ez már tényleg a pofátlanság teteje! "Ha több lesz az IGEN lemond!" Ugyan kérem. 1. Miután tud a bojkottról az utolsó nap hivatkozik az arányokra. 2. Még ha ne adj Isten úgy is alakult volna, akkor is lenne kifogása miért nem mond le! És ő egy ország miniszterelnöke! A nem rá szavazók szégyenkezzenek, vagy aki megválasztotta?
Borsodi
Orbánnak kiabálták,takarodj azt értette gyarapodj és egy folytában azt teszi,nem tudom mit mondhattak Matolcsinak? Most azt mondjuk mondjon le!Vagy arról szavazzunk akarjuk még, vagy NEM!
Csodálkozó
Megméretett és könnyűnek találtatott orbánc (na nem a testsúlya!), vagyis: TAKARODJON!
Béla333
Javaslom mindenkinek aki azt reméli, hogy Orbán pofára esik és érvénytelen lesz ez a mai szavazás, hogy egy közeli alkalommal mondjuk már el neki (mind a néhány százezren!), hogy mit is jelent nekünk ez a szavazás!
Hová szeretnénk eljuttatni őt is meg a bandáját!
Találkozzunk legkésöbb október 23-án egy nem kormánypárti tüntetésen!
Most kell nyomatékosítani, hogy mit jelent ez a szavazás!
Ki van benne?!
Borda
Ő meg az igaz mondás, két külön fogalom. Álmodozhat,de nem hiszem, hogy sokat fog változni 7h-ig a szavazati ráta.
juttka
@anka: Bárcsak igaz lenne, és jó messzire menne!
juttka
@varrólány: Szted G.O.V. állítja meg a migránsokat? Bár, ha odaáll a határra, a migránsok észtvesztve menekülnek.
öcsi55
Ez egy ócska trükk,ha elmegyünk szavazni, akár a nemet akár az igent jelöljük , beleszámít az érvényességi létszámba.Itt csak egy lehetőség van,hogy, érvénytelen legyen a népszavazás,ha a lábunkkal szavazunk,vagy is jó nagy léptekkel elmegyünk a szavazó helység előtt.Nincs semmilyen határozat a menekültek elosztásáról és betelepítésükről,üres papírt pedig normális ember nem ír alá.
karma1
@Borda: Szia, Kicsi, hianyoztal...:o))))) Remelem, minden OK Veled?...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.