A szavazólapok lefényképezése vagy a szavazókörből való kivitele jogsértő a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) által még a 2014-es országgyűlési választás előtt elfogadott, a választási szerveknek kiadott, nem kötelező érvényű iránymutatása szerint.

A testület jogértelmezési álláspontját azzal indokolta, hogy a szavazólap okirat, amelynek rendeltetése a választópolgárok akaratának megjelenítése és a választás eredményének megállapítása.

Az NVB szerint ebből következik, hogy sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét, valamint a választás titkosságát és a választásban való önkéntes részvételt, ha a választópolgár a szavazólapot sajátjaként kezeli, a szavazóhelyiségből kiviszi vagy a borítékba helyezés előtt felvételt készít róla. Ez azt jelenti, hogy a választópolgár így szelfit sem készíthet magáról a szavazófülkében.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rdos
Csak bátortalanul kérdezem meg ebben az agyament mindent tiltó világban, ha a Teréz-körúti merénylőbe botlok a szavazó fülke magányába, akkor se filmezzem le? Mondjuk mentve vele GPS koordinátákat időstemplit, mindent amit kell.
Nyuszicsibe
De ki a búgatós bánatnak kell otthon ??
abe
Tilos hazudni, lopni, csalni, hatalommal visszaélni, más embereket olyan helyzetbe hozni pl az egészségügy leamortizálása által, hogy abba emberek halnak bele.

orbán mégis ezt csinálja MINDENNAP!

Hamisan ítélni is tilos.
Az egyik ember pár ezer forint ellopása miatt 4 évet kap, míg a másik milliárdok ellopásáért semmit.

Szóval, kedves NVI (FVI), telibeszarjuk, hogy szerinted mi tilos.
nezelodo
Helyes fiúk, a láncszavazására nem vonatkozik a tiltás, igaz?
soljanka
És akkor mi van, ha valaki mégis fényképez, meg hazaviszi?
Hülyék, már megint tiltanak valamit, amit nem tudnak ellenőrízni.
Vagy azt hiszik, hogy most aztán majd jól megijed az, aki faxt rajzolt a lapra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.