Nekünk 3,3 millió magyar véleménye a fontos – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel, arra reagálva, hogy a svéd igazságügyi miniszter kilátásba helyezte:

országa bírósághoz fordul, ha Magyarország nem fogad vissza menedékkérőket.

Morgan Johansson úgy nyilatkozott, hogy Svédország bírósághoz fordul, ha Magyarország nem tartja be a dublini előírásokat, és nem fogadja vissza azokat a menedékkérőket, akiket a magyar hatóságok regisztráltak elsőként az Európai Unióban.

Öt észak-európai ország – Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország – nemrégiben levelet küldött az Európai Bizottságnak, arra kérve az uniós intézményt, tegyen lépéseket azért, hogy Magyarország betartsa a dublini szerződésben foglaltakat.

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban kijelentette, hogy a svéd miniszternek egy kérdésre kellene választ adnia: közel-keleti illegális bevándorlók, akik közel-keleti országot adtak meg származási országként hogyan léphettek elsőként Magyarországon az Európai Unió területére,

hogyan kerülték ki Görögországot?

A külügyminiszter feltette a kérdést, hogy esetleg Görögország felmentést kapott a közös európai szabályok betartása alól? "Valakik meghívták az illegális bevándorlókat, mások nem tartják be a szabályokat, Magyarország pedig viselje a terheket?" – firtatta.

Szijjártó Péter rámutatott: erre a kérdésre 3,3 millió magyar mondott nemet vasárnap. "Morgan Johansson véleménye biztos fontos, de 3,3 millió magyar véleménye számunkra sokkal fontosabb" – írta a tárcavezető közleményében.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
Morgan Johanssonnak pedig nyilván több millió svéd véleménye a fontos. Ennek a problémának a megoldásához pedig egy valódi diplomatára volna szükség, nem egy bunkó nagyképű futsalistára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@libellle: Ezt a nézést ami az övéké az 195..-es években még a legtöbb Magyar embernél is lehetett látni ..Minden aprósággal , sértéssel nem futottak az emberek a rendőrségre , biróságra elintézték maguk között ,az erősebnek volt igaza ..Ezt nevezték ""önbiráskodásnak "" amiről a mai fiatalokat kemény büntetéssekkel leszoktatták ..Náluk még él ez a szellem ""nem félünk senkitől se az életünk árán se ..A mai liberális szellem ami őket védi ezt a megoldást tiltja ..Régen 2 ember verekedésben nem volt szokás beleavatkozni amig talpon voltak ..Most csak a tekintettel és gyülölködésel meg az életformával szabad ölni ..
wanderer
@nemfideszes: A felsőfokú oktatási intézményekben észt NEM adnak csak diplomát. Már találkoztam rendkívűl halvány mérnökökkel...természetesen NEM csak a mérnökök között vannak gyenge képességűek. Nem vagyok diplomás,de hülyének sem tartom magam...Figyelemmel kísérem mind az ellenzéki,mind a kormánypárti médiát. A Fidesz-t sem tartom tökéletesnek,sőt messze vannak attól...de a liberális stb. Kétfarkú Kutya meg egyéb bohóc képződmények a cirkuszba valók...Józan logika,ez sokat segít.
wanderer
@nemfideszes: a svéd miniszter egyszerűen NEM a való világban él..
wanderer
@nemfideszes: Az EU önti a több milliárd eurót a törökökre,de amíg meg NEM kapják a vízummentességet,meg az EU-tagságot addig az a pénz az ablakon kidobott pénz,csakhogy képben legyél..maguk a migránsok is áldozatok,csak ezt ők még nem tudják...szerinted hogy fognak "beilleszkedni"? Tényleg el kellene kezdeni gondolkodni...
evacica
Ez a senki mindenek való csak külügy-miniszternek nem! Fogalma sincs, hogy mi az, hogy diplomácia és hogy egy külügyekért felelős személynek mi a dolga, Az biztos nem, hogy minősítse a különböző országok vezetőit! Csak lejáratja az országot ezzel a stílussal,igaz ezért drága főnöke is mindent megtesz! Ide jutott ez az ország, hogy bunkók vezetik az országot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.