A Nemzeti Választási Bizottság szerdán 9:2 arányban elutasította a 2024-es olimpia megrendezéséről szóló népszavazási kezdeményezést. A testület szerint a kérdés nem volt elég egyértelmű, mert azt a látszatot keltette, mintha az olimpiai pályázat visszavonását jelentené. Másrészt a rendezésről szóló törvény eltörlése olyan szervezetalakítási kérdést is érintene, amiről nem lehet népszavazni. Pár héttel azelőtt, hogy Róma is kiszállt a 2024-es olimpia megrendezéséért vívott versenyből, Erdélyi Katalin, az Átlátszó újságírója meg akarta adni az esélyt arra, hogy a nép döntsön arról, akar-e olimpiát rendezni, ezért országos népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottságnak. A kérdés azt a törvényt torpedózta volna meg, amit az Országgyűlés a rendezési szándékról hozott: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a XXXIII. nyári olimpiai és XVII. nyári paralimpiai játékok pályázatáról és rendezéséről szóló 2016. évi LVIII. törvényt?”

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Warlord
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Na ezért nem voltunk a mostanin sem. Nehogy már néhány tetves politikus mondja meg 10 millió embernek, hogy mire lehet szavazni és mire nem. 2024-re nemhogy olimpia, ti sem lesztek. Lesz aki a börtönben senyved, lesz aki a lámpavason szárad. De a Parlamentben egyikőtök sem lesz.
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: @simmering73: Csatlakozom!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.