Korábban egy magánszemély fordult az NVB-hez, aki kifogásolta, hogy az Együtt október 2-ára, a népszavazás napjára ételosztást szervezett Csepelre, és egyben a népszavazás bojkottjára hívott fel. A bejelentő szerint az ételosztás választási gyűlés, amelyet a szavazás napján tilos tartani. Patyi András, az NVB elnöke felhívta a tagok figyelmét arra, hogy a Kúria szerdai, jogerős végzésében egy hasonló ügyben megállapította, választási gyűlésnek tekinthető a Párbeszéd Magyarországért pártnak ugyancsak a népszavazás napjára, a Kossuth térre szervezett rendezvénye. Az NVB egyhangú döntéssel helyt adott a kifogásnak, és megállapította, hogy az Együtt Csepel-soroksári szervezete azzal, hogy a népszavazás napjára a választópolgárok befolyásolására alkalmas ételosztást szervezett, megsértette a választás tisztaságának megőrzésére és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó választási alapelveket. Az ételosztás emellett megsértette azt előírását is, hogy a szavazás napján nem...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Patyi, hitelét vesztett pártzsoldos, aki keményen küzd a gerincességgel és a tisztességgel, pusztán pártpolitikai alapokon.
eszegfu
Tényleg ezt igy kell csinálni?! A "választás tisztasága" ellen vét, aki ételt oszt, mert ugye az "befolyásolhat", de a szavazó épület 150 m-es körzetén kivül akár 1 cm-rel már lehet befolyásolni!?
Hellcat
mennyien voltak a tüntetésen? Százan? Az ételosztáson? Százan ott is? Legyen a kettő együtt ezer...adjatok hozzá 1000 NEM szavazatot akkor is érvénytelen marad a szarotok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.