Levélben tájékoztatta Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét Orbán Viktor miniszterelnök az október 2-i kvótanépszavazás eredményéről.

A kormányfő levelében jelezte, hogy a népszavazáson résztvevők elsöprő többségének akaratát érvényesítendő a kabinet úgy döntött, kezdeményezi az alaptörvény módosítását – tájékoztatta a dokumentum tartalmáról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön azt MTI-t.

Orbán Viktor beszámolt Jean-Claude Junckernek arról, hogy a referendumon – az előzetes adatok alapján – 43,77 százalékos volt a részvétel, a szavazók 98,34 százaléka voksolt nemmel, 1,66 százalék volt az igenek aránya és 6,27 százalék adott le érvénytelen szavazatot arra a kérdésre, "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?". Tehát 3,33 millió ember fejezte ki abbéli akaratát, hogy a magyar Országgyűlés beleegyezése nélkül ne telepíthessenek az ország területére külföldi állampolgárokat.

Orbán Viktor levelében hangsúlyozza, hogy a kormány által javasolt alkotmánymódosítás teljes összhangban lesz az uniós joggal és Magyarország nemzetközi kötelezettségeivel – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke.

Hozzátette: a magyar kormányfő tudatta azt is, hogy a kabinet kész minden szükséges információval ellátni az Európai Bizottságot, illetve annak elnökét a témában.

Orbán Viktor levelét másolatban megküldték Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének, Martin Schulznak, az Európai Parlament elnökének, valamint Robert Fico szlovák kormányfőnek, az EU soros elnökének is.

Az MTI híréből nem derül ki, hogy az érvénytelenségről is beszámolt volna.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
@krumpli: 13.19
Ne süllyedj már le BRINGÁS szintjére!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grafix69
A szar a stelázsira rakva sem lesz lekvár , bár Fideszéknél ez így van , gondolom minden más is.
eszegfu
@Macskaszem: Pontosan! Ha ő maga nem is, de a "tanácsadói" bizonyára tájékoztatják... nem ugy mint nálunk, hogy nem mernek szólni O.V-nak.
I.raptor
@Grafix69: A baj ott kezdődik, ha mégis azt hiszi!
Orbánból sosem lesz lekvár, hacsak nem jön Józsi az úthengerrel!
mekkelek
@krumpli: fidesz/jobbik egy kutya kölykei csak a vak nem látja...
Szabó József
Azt azért egy normális embernek értenie kell,ha közel két harmad nem tárgyal velük!
Akik elmentek,sokan nem is értették,hogy mire mondanak nemet,a böszme nagy kampány nem hozta meg a várva várt eredményt!
kukac50
Azt is megírhatta volna, hogy a három millió feletti ember meg leszarja gyűlölet kampányostól együtt.leszarja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.