A kiadó Mediaworks szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig azért, hogy "valamennyi érintett ezen kiemelt feladatra tudjon koncentrálni" – közölte a társaság szombaton az MTI-vel.

Egyben tájékoztattak arról is: Katona Viktort nevezték ki a Mediaworks Zrt. megbízott vezérigazgatójává, aki jelenlegi, pénzügyi vezérigazgató-helyettesi és operációs vezetői feladatköre mellett veszi át a saját kérésére távozó Rónai Balázs feladatait.

A Mediaworks tájékoztatása szerint a Népszabadsághoz tartozó területeken dolgozó munkavállalókat felmentik a munkavégzés alól, a szerződéses partnerek szolgáltatásait pedig időlegesen felfüggesztik. Az előfizetőknek a Népszabadság helyett más kiadványukat, illetve az előfizetésből a felfüggesztés idejére eső rész visszafizetését ajánlja fel a kiadó.

A lap hétvégi száma még megjelent, azonban a nol.hu szombat reggel már nem volt elérhető az interneten.

A Mediaworks közleménye szerint a Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is szintén jelentős veszteséget halmozott fel – közölték, hozzátéve: a jelenlegi üzleti modell működtetésével a Népszabadság a teljes cégcsoport eredményeit negatívan befolyásolja, és ez várhatóan hosszú távon így maradna, amennyiben működése nem kerül teljesen új alapokra.

"A cégcsoport és több mint ezer munkavállaló hosszú távú jövője, valamint a cégcsoport kiadványai a szerkesztőségeken, az olvasókon és a gazdasági sikerességen múlik" – fogalmaznak.

Kiemelték, a kiadó arra összpontosít, hogy az iparági trendeknek leginkább megfelelő üzleti modellt találjon a Népszabadságnak, ennek érdekében pedig konzultációt kezdeményeznek az érintettekkel. "Annak ellenére, hogy a Népszabadság Szerkesztőségi Statutuma a terület 2015-ben történt reorganizációja és Mediaworks Zrt-be integrálása következtében már nincs érvényben, a Mediaworks konzultációt kezdeményez az érintettek képviselőivel" – áll a közleményben.

A kiadó felidézi: szeptember 30-án megvásárolták a Pannon Lapok Társaságát (PLT), és ezzel "valódi regionális kiadóvá váltak, markáns jelenléttel a sportlapok és magazinok piacán". Tájékoztatnak arról is, hogy jelenleg is zajlik a Mediaworks budapesti működésének költségtakarékos székhelyre történő költözése a Bécsi úti "Népszabadság-épületbe", ahol több mint 400 munkahelyet alakítottak ki. A Mediaworks szerint "mindez lehetőséget teremt a stabil gazdasági alapok megteremtésére, ami a minőségi újságírás legfőbb garanciája".

A jelenleg tervezett évi 25 milliárd forint forgalmával és közel 1150 munkavállalójával a Mediaworks és a PLT tizenkét megyében rendelkezik regionális sajtókiadvánnyal. A regionális sajtótermékek a társaság legnagyobb bevételi forrását adják, 50 százalékot meghaladó részesedéssel. A Mediaworks-PLT csoport által értékesített napilapok mintegy 75 százaléka regionális napilap, ezen felül a cégcsoport országos napilapokat és magazinokat is megjelentet, mint például a Nemzeti Sport, a Világgazdaság és a Hot! magazin.

Az osztrák Vienna Capital Partners (VCP) 2014 januárjában vásárolta fel a Ringier és az Axel Springer egy jelentős média-portfólióját, köztük a Népszabadságot, nyolc megyei napilapot, a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot. A VCP ezt követően, szintén még 2014-ben bejelentette, hogy Mediaworks néven megalapította Magyarország egyik legnagyobb médiavállalatát, amely akkor azt közölte, a Ringiertől és az Axel Springertől is átvették a munkatársakat, a széles portfóliót pedig nemcsak megtartani, hanem fejleszteni is akarják.

91 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Arra az idore felfuggesztik a Nepszabi kiadasat, mig meszaros lorinc meg nem tanulja folyekonyan leirni a nevet... Beletelhet egy kis idobe, hiszen nem egy Gutenberg o...:o))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grafix69
@prime777: Értem amit írsz és azonos a véleményem , de nem ilyen bonyolult ám ez, egyszerűen arról van szó , hogy a Fidesz szavazók azt gondolják történik valami jó az országban mert ezek tesznek valamit , persze semmit lopnak aztán kész . Mivel mindig a munkanélküliség le csökkentéséről hadoválnak ami pappíron igaz is de a valóságban sokkal rosszabb a helyzet mint bármikor . Ők azt gondolják menni fog ez a nagy rendszer váltás csak nehéz mert annyi libsi bolsi meg mit tudom én ki van az országban , hogy akadályozzák a politikusokat a munkában.
prime777
@Grafix69: " Ők azt gondolják menni fog ez a nagy rendszer váltás csak nehéz mert annyi libsi bolsi meg mit tudom én ki van az országban , hogy akadályozzák a politikusokat a munkában. "

Tudod! - "igyál egyet és fogd rá a nyuszira" !
Hehh,akkor ezzel a gondolkodással csontig ki lehet fosztani az országot - nem?
Ha valami sikerül akkor királyság van,ha nem akkor meg a libsik tehetnek róla.
Ezek az emberek gazemberek úgy ahogy vannak.
Ugyanannyit érdemelnének mint a politikusok,ha lenne számonkérés.
Ez a rezsim tökéletesen hungarofób!
Gyűlölik és lenézik a népet a kioktató siserehaddal együtt akik körüldongják és éltetik őket.
Számukra csak az a 2-2.5 millió ember a magyar aki támogatja a rablópolitikáját, és a kifelé magyarkodó-nemzetieskedő propagandát.
Én baloldali érzelmű ember vagyok,de sosem mondtam például,hogy szolgáltassuk ki az országot az uniónak vagy Brüsszelnek.
Sőt!
Néha bizony a sarkunkra kell állni és nem engedni mindenben mint valami csicska szolga nép a külföldnek.
De csak az ésszerűség határain belül!
Nos ennyi.
A többi meg valóban csak propaganda és féligazságok tömkelege, amivel etetik ezt a balga együgyű Orbán imádó réteget.
Na meg a pénz,és a megfelelő egzisztencia.
És azt hiszik,hogy ha Orbán seggében vannak nap mint nap - akit tanítómesterüknek tekintenek - akkor majd a gondolataik feljogosítják arra őket,hogy ők mekkora szupersztár magyarok.
Ezáltal lenézhetik más magyar embertársaikat ,köpködhetik őket, és hazaárulón libsi-komcsi-bolsinak kiálthatják ki.
Na az ilyen,egyébként bármire kapható réteg volt mindig a legnagyobb álszent szar a haza történelmében.
Grafix69
@prime777: Pontosan, de a Magyar történelemben ez sajnos divat volt . Ezért is vesztettük el az ország 75 százalékát és ezért nem álltunk a saját lábunkra még 1000 év alatt sem.
verőce21
Szerencsétek, hogy még időben meg tudtátok jelentetni a NOL cikknek álcázott "Bringás, Verőce... stb.” sútkát! :)
verőce21
Az olvasok elfordultak a laptól megelégelve annak gátlástalan hazudozását?
Hát nem szomjazzák az "igazat" az emberek és annak kormányellenes tömegei? :)
prime777
@verőce21: "Az olvasok elfordultak a laptól megelégelve annak gátlástalan hazudozását?"

Nem kicsit vagy te elfogult ám. :_D
Nem baj,vége lesz ennek egyszer.

35-45 ezer példányban ment el az újság.
Ez a közéleti napilapok között a Népszabadságot az első helyre pozicionálta,igaz a tavalyi első negyedévhez képest négyezret csökkenve 38 ezer darab alá jutott.
A magyar idők például 1200.
Miről beszélünk akkor kérem? :D
Ez egész arról szólt,hogy ki kell csinálni még egy ellenzéki "hangadót" mert még baj lesz ebből az egészből.
Az egyeduralom veszélybe kerülne.
Aztán még kiderülne jó pár koszos orbitális szenny a pártról.
Akárhogy is nézzük ez már diktatúra.
Na persze még nem Észak-Korea szintje.
De csak is azért mert az unióban vagyunk.
Azt mondom,hogy ez már egy ámokfutás.
OV körül fél mindenki - még a saját emberi is.
Egy zavarodott elme,egy személy, aki már régen nem tudja magát kívülről szemlélni.
Aki már réges-rég letért arról az útról amire még először rálépett.
Ha volt is ilyen valaha.
De megítélésem szerint akkor is csak a hatalmat szomjazta ez az egyén olthatatlanul, az uralkodást másokon.

A fideszes lövészárkokban üldögélő fanatikus Orbán imádó "magnak" pedig semmi sem drága.
Pedig lesz ennek még ára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.