Hétfőn nyújtja be a miniszterelnök a kvótareferendummal összefüggő alaptörvény-módosítást az Országgyűlésnek. Erről Orbán Viktor a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának nyilatkozva beszélt. Elmondta azt is: minden parlamenti képviselő támogatására számít azon módosításhoz, amely egyértelműen kimondja, Magyarországra idegen népességet nem lehet betelepíteni.

A szombat délután rögzített interjúban Orbán Viktor elmondta, a módosítás azt is tartalmazza: akkor szerezhet jogot valaki arra, hogy Magyarországon éljen, ha egyedi kérelmét a magyar parlament által meghatározott jogszabályi rendben elbírálták. Hozzátette: tehát nincsen sem csoportos, sem egyéni betelepítés.

A kormányfő közölte, a módosítás azt is kimondja, hogy az államforma, az államberendezkedés, az ország területe és népessége a magyar nemzet alkotmányos identitásához tartozik, és ezt semmilyen külső jogszabály nem módosíthatja, nem írhatja felül.

Elmondta, az alkotmánymódosítás nem változtatja meg a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkáját, a most fennálló jogi helyzetet erősíti meg, és azzal, hogy bekerül az alkotmányba, nem lehetséges, hogy Brüsszel módosíthassa.

"Úgy érzem, hogy szép szöveget alkottunk. Ez javára válik a magyar alkotmánynak és egyértelműen kifejezi az emberek akaratát" – fogalmazott Orbán Viktor. A módosítás szövege – közölte – "belül marad" az EU jogrendjén, és azt el is küldték már az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek.

A miniszterelnök szerint a parlamenti döntés "rásegítést" jelent, mert a referendumon a választópolgárok nem voltak elegen, hogy közjogi érvénnyel ruházzák fel a népszavazást.

Jelezte, azt tartja helyesnek, hogy miniszterelnökként ő nyújtsa be az alaptörvény-módosítást, kellő súlyt akar adni ezzel is a népakaratnak.

Arra kérdésre, számít-e a Jobbik támogatására a parlamenti szavazáskor, Orbán Viktor közölte, minden parlamenti képviselő támogatására számít, ugyanis nem őt kell támogatni. "Ha engem kellene támogatni, azt hiszem, hogy nem számíthatnék rájuk", legalábbis ezt érzékelte a legutóbbi parlamenti vitákból – tette hozzá.

"Szerencsére itt nem is a miniszterelnökről, nem rólam van szó", hanem 3,3 millió ember akaratáról, és azt már minden parlamenti képviselő – pártállástól függetlenül – bátran támogathatja, legyen MSZP-s, független vagy éppen jobbikos – mondta.

A népszavazás külföldi hozadékáról Orbán Viktor azt mondta, a francia választás egyik esélyese, Nicolas Sarkozy bejelentette, ha megválasztják, népszavazást fog kiírni bevándorlási kérdésekről, a családegyesítésről és a gyanús bevándorlók internálásának ügyéről.

"Úgy látom tehát, hogy demokratizálódik Európa, egyre több ország ismeri föl, hogy olyan fontos kérdésben, mint a bevándorlás, nem vállalhatják a politikai vezetők a nép jóváhagyása nélkül a döntéseket" – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor szerint ha Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és a testület vezetői betartották volna az unió szabályait, nem lett volna szükség népszavazásra Magyarországon. Ezt azzal magyarázta, hogy a miniszterelnökökből álló Európai Tanács kétszer is úgy döntött, nem támogatja a kötelező kvótát, a bizottság azonban ezzel ellentétes jogszabályalkotásba kezdett.

Kitért arra, hogy október 13-án összeül Brüsszelben a belügyminisztereket tömörítő Belügyi Tanács, amelynek napirendjéről le akarják vetetni a bizottság kvótajavaslatát, mert az ellentétes a miniszterelnökök döntésével. Október 13-án és a két héttel később következő brüsszeli csúcson a sarkunkra kell állni – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a Magyarországon tartózkodó terroristák és a SIM-kártyák ügyében fogalmazott-e meg kritikát a hatóságokkal szemben, Orbán Viktor elmondta, ezeket az embereket más államok hívták be az EU-ba, Magyarország területén csak átrohantak, amíg lehetett, de aztán az ország – közös európai megoldás hiányában – lezárta a határát, kerítést épített és megállította őket.

Onnantól kezdve – folytatta –, hogy a magyar határ légmentesen zár, Magyarország felelőssége, hogy ezek az emberek ne jussanak keresztül a határon. Hozzátette: ami előtte történt, azt nem Magyarország idézte elő, ezért nem is az ország felelőssége.

Az anonim SIM-kártyákkal kapcsolatban a miniszterelnök szerint fel kell tenni azt a kérdést, lehet-e Magyarországon úgy telefonkártyákat használni, hogy azoknak nemzetbiztonsági célból történő megfigyelése lehetetlen. Erről egyenesen és nyíltan kell beszélni és a parlamentnek dönteni – közölte.

A következő időszak feladatai között említette a többi között a gazdasági év lezárását, a versenyképesség javítását. Orbán Viktor közölte, valamilyen megállapodásra lesz szükség a kormányzat és a magángazdaság szereplői között, hogy az egész ország versenyképességét javíthassák. Szólt arról is, hogy az ország felminősítése az államadósság kezelésében is kinyitott új lehetőségeket.

Hozzátette: továbbra is feladatának tekinti a bürokráciacsökkentést.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

glorianna
"Magyarországra idegen népességet nem lehet betelepíteni" - kivéve, ha azt OV és csipet-csapata teszi pénzért. :O
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
A gránitpuhaságú, fenékkímélőből sem jutott minden nyilvános klotyóba! Szedjétek össze magatokat, ripacsok.
cs.n.
Nem érdekel. Csak az, hogy elcsesztek erre egy rakás pénzt, mikor így is, úgy is ez lett volna. Ha senki nem megy el szavazni, akkor is.
Madácsi Pali
Remélem minden magát demokratának tardó képviselő BOJKOTTÁLJA az ülést mindaddig amig átviszik a házon ezt kupacot! Hétfőn az ellenzéki vezérszónakok foglalkozzanak a Népszabadsággal, aztán vonuljanak ki! Világos üzenet lenne a demokratikus országok felé.
aremy
szép a szöveg és milyen a tartalom ?
glorianna
"Magyarországra idegen népességet nem lehet betelepíteni" - kivéve, ha azt OV és csipet-csapata teszi pénzért. :O
papa.49
A ,,kalaptörvényt,, ( kalapszart ér) hiába fogja a megszavazni a fütyisz, meg a rosszabbik, NEM BEFOLYÁSOLJA AZ UNIÓS TÖRVÉNYEKET, a hazugovics hiába veri magát, suskacsap elzár, oszt. végül mehet gazsulálni Brüsszelbe!!!
Apropó mikor indul a ,,hamuba sült pogácsával,, a háti tatyójában Brüsszelbe ,,eligazítani,, az ottani vezetőket, már ha egyáltalán szóba állnak a füstösdádéval!!!
glorianna
@papa.49: Á, már járt arra a héten, de elhajtották a búsba, Juncker papa még kis baráti pofozkodásra sem tartotta érdemesnek. Így aztán a szlovákok vállán zokogta el fene nagy győzelmét.
papa.49
@glorianna: Lassan légüres térbe kerül politikailag, mondjuk én jobban örülnék ha valóban légüres térbe kerülne fizikailag!!!
Perwool
Orbán aláírta a kvótát, amit az EU visszaigazolt,
Ez után, Orbán a magyar néppel akarta a saját döntését, " le nép szavazni"!
Ami érvénytelen lett, de azért ennek alapján akarja becikkelyezni az alaptörvénybe..
Orbán az, aki foggal-körömmel ragaszkodik, hogy megnyerje az utólagos értelmezési versenyt: jogilag nem, de politikailag igen, blabla... 4 alaptörvény módosításról beszél, de ebből csak egyet árul el...
human
Kicsit későn fogják megtudni az emberek, hogy mire is szavaztak NEM-el.
papa.49
Ez NEM TÉMA, az igazi téma az lenne mikor KERÜL BÍRÓSÁG ELÉ A HAZUGOVICS, éa mikor, mennyire ÍTÉLIK EL, ez igazi érdeklődésre számot tartó hír lenne!!!
Clavigo
@Horizont: Le van ez már pacsizva közöttük.
Clavigo
@Clavigo: Ahogy a 2018-as "választás" is..
eszegfu
Vajon őrzik még az önkormányzatoknál az Alaptörvény asztalát?! És minden módositásnál ki is cserélik?! Mi van a diszkötettel, Kövér által dedikált példányokkal?! Réges régen az ősemberek barlangok falára rajzolták, festették, vésték a tapasztalataikat, melyek még a mai napig is látszanak, értelmezhetőek...nem hiszem, hogy a magyar Alaptörvénynek ilyen hosszu "élete" lesz!?
feco fero
Szerintem pedig a legfontosabb módosítások most is kimaradtak! Vajon miért?
Pl. Eltörölni a kötelező frakcióval történő szavazásokat!
- Eltörölni az összes választás minimális és maximális arányát!
- Bevezetni, hogy akár mire, akár ki, ahányan elmennek szavazni, vagy választani, az a NÉPAKARAT!
STB
Nessy
A többször ( 6 ) módosított Alaptörvény eddigi pénz és energia ráfordítását összevetve a mostani "politikailag sikeres" hivatkozási alap ráfordításával, egyszerübb lenne egy újat írni. Biztos akad, aki hétfő délelőttig megírja, a jó nép meg úgyis megszavazza.
dr. prédikátor
Bővítik a tákolmányt!!!Ez már nem a MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG alkotmánya !!! Ez már a fütyisz banda törvénykönyve!!!Csak az van benne ami nekik jó!!!
Pálinkafőző Rézüst
@dr. prédikátor: bővítik az elvtársak, egy eredménytelen népszavazásra hivatkozva. Ömlik a csúti szenny az országra...
qxy
Magyarországra idegen népességet nem lehet betelepíteni..- De azért ha valaki csak azért akar jönni Magyarországra hogy magas nyugdíja legyen,ezért képes fel venni az állampolgárságot, akkor annak ugye szabad? Mert a Magyar öregeknek már nem is kell a nyugdíj ugye Miniszter??
Van egy olyan érzésem hogy ebben a módosításban a kisbetűs részbe benne lesz hogy ,.- Ja és én leszek a miniszter akit nem lehet le váltani és a többi kis apró " dolgok, amik ki mondják hogy igaza van .
egyvandor
Bravó!!! Hétfőn megtudhatja a "98%" hogy mire szavazott.
anka
@egyvandor: - a 41%-ának 98%-a! - nem ugyan az...:D
egyvandor
Kedden már kint is lesz a tákolmány asztalokon.
A fanok igyekezzenek megrendelni a dísz példányokat, mert nagy rá a kereslet. (legalább 98%) Meg az sem biztos hogy sokáig marad változatlan formában így kőbe vésve.
eszegfu
Szerintetek, ha az okt. 2-i népszavazás "eredményei" alapján módositják az Alaptörvényt, akkor az azóta eltelt 1 hét elegendő arra, hogy a hirek szerinti 4 módositást alaposan elő-
készitsék?! Régen kész van az szerintem!
egyvandor
@Madácsi Pali: Ideje lenne ha az ellenzék legalább most kifejezné hogy Gorbán alaptörvénykezése illegitim, ha már vonalkódos gatyában, de felesküdtek nerre?
Vajon miért nem a törvényjavaslatot hozták meg előbb és utána népszavaztatnak?
Vajon miért nem népszavaztattak a tékolémány elfogadtatása előtt? meg a manyup lenyúlása előtt, meg a olimpiai lenyúlás megkezdése előtt? ... hasonlóan több tucat más esethez?
egyvandor
@eszegfu: Ők már tudták mivel verik át a szavazóikat.
nyanya001
Az ellenzék is bemutathatná a határon szolgálatot teljesítők nyomorát
ennek a rohadéknak !
egyvandor
@anka: Az idézőjel a szarkazmus jele volt.
anka
@egyvandor: - bocs nem figyeltem...:D
egyvandor
@eszegfu: Az alaptörvény díszkiadása lassan havi lap rangjára emeledik.
Yoda69
Te mocsok kommunista hazaarulo fereg! Nem zavar hogy ervenytelen volt a nepszivatosotok?
verőce21
Azért, mert Nyugat-Európa már magára rántotta az iszlámot, miért dögöljön meg a szomszéd tehene is? Először oldják meg a se nem integrálódó, sem nem alkalmazkodó és a multi-kulturizmusban is radikalizálódó muszlimjaik problémakörét.
És ha legalább egy ország megoldotta, dobják be a receptet a közösbe.
bakegya
Ja,az orsos familia minden adminisztratív tettenérhetőséget kiküszöbolve kötötte eddig is ,de ezután mindenképpen a JÓ ARAB BARÁTAIKKAL A KIVÁLÓ ÜZLETEIT.
Mint a POSTAPALOTA,JÓZSEF NÁDOR TÉRI VOLT PM PALOTA,ZARA HOTEL...Á ŐK NEM KORRUMPÁLHATÓK...csakkk az bösszes kastély csakkk úgy az ölébe hullott a pereputtynak...a rossz arabokat meg egyenesen a vágóhídra küldik most már a referendátumosok,vagy megetetik vacsorára azzal aki hülye kérdésre nem akart hülye választ adni-mert hogy vicctor király nehezten viseli hogy a kétharmadnélkül nem lehet kifosztani SE A MAGYAROKAT,SE MÁST KI ÉS LECSAPNI.
Demoklesz kardjába dőltök bele a tákolmányotokkal,de alig várom.
amaramaistanna
@glorianna: ...már lassan nincsenek szavaim... ez egy gyalázatos emberféle, akinek az ország minden állampolgárát kellene szolgálnia, helyette igyekszik szolgasorba dönteni...
nemfideszes
@verőce21: Arról a Nyugat-Európáról beszélsz, melyben jelenleg is több, mint 20 millió muszlim él?! Arról a Nyugat-Európáról beszélsz, mely azon felül, hogy gazdaságilag "fényévekkel" előttünk jár, munkát adott több mint 600 ezer honfitársadnak, akik nagy része itthon csak éhbérért dolgozhatott volna mint közmunkás?! Arról a Nyugat-Európáról beszélsz, mely a magyar beruházások 99%-át finanszírozza? Arról a Nyugat-Európáról beszélsz melynek köszöntően a magyar gazdaság még nem zuhant a béka segge alá? Nekem úgy tűnik nem az ő tehenük döglődik!
A "gyűlölet receptjével" meg kitörölheted te, is és szeretett vezéred is, mert szerencsére a radikális jobboldalon kívül, arra Nyugat-Európában nem vevők.
eszegfu
@egyvandor: Komolyan mondom én "felkeresem" az alaptörvény asztalát itt nálunk a faluban! Nekem is az az érzésem, hogy ez egy ujabb átverés!:( Ha én akarok venni csak egy TV-t, vagy mosógépet, akkor is ez nálam több heti "töprengés", számitások, megengedhetem magamnak, hogy vegyek egy ujat, vagy még javittassam meg, stb. és akkor az ország Alaptörvényének módositásához elegendő 1 hét?! Komolytalan, gyalázatos!!!
Mézike
Nem kapkodják el..., alapos és megfontolt döntést hoznak mint mindig.
eszegfu
@verőce21: 15:28 Csak egyet mondjál, amivel "egy ország megoldotta" és aminek a "receptjét be lehet dobni a közösbe"! Szerinted a kerités, a határvadászok, na meg az a nagyszerü népszavazás valóban egy irány lehet?!
verőce21
@eszegfu: (18:08) Valahol eltévedtél az útvesztőben a magyarázatoddal, mert nem illik ide!
A magyarok nem akarják megmutatni a senkinek a muszlimok integrálását! Sőt inkább be sem engedjük őket.
verőce21
@nemfideszes: (17:40) "...úgy tűnik nem az ő tehenük döglődik!" - még egyelőre! :)
Béla333
Nyilván megtörtént a négyszemközti mutyizás Orbán és Vona között, ezért meri a bátor mini szterelnök beterjeszteni az alaptörvény módosítást, ellenkezőleg nem merne egy ilyen blamába belemenni!
Teszi ezt az ország választóira hivatkozva amikor egy érvénytelen népszavazáson vagyunk túl!
Nincsenek szavak már...
csetere
@eszegfu: @Csodálkozó: Az alaptörvény asztalánál reggeliznek az alkalmazottak.
amaramaistanna
A sikertelen népszavazásra emlékeztet egy Facebook-on posztoló, Almási Anna, aki a következőket jegyezte:
Emlékeztetőül a hétfői parlamenti ülés elé:
.
XI. Érvényes és eredményes népszavazás
Az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott. Eredményes országos népszavazásról pedig akkor beszélhetünk, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.

Utolsó módosítás dátuma: 2015.03.17.
www.valasztas.hu/hu/ovi/25/25_1_11.html
Yoda69
@amaramaistanna: Gondolom ugy fogjak modositani a takolmanyt, hogy 40% is eleg visszamenolegesen is, Punktum.
Macskaszem
A Genya szerint 3,3 millió ember akaratát nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Kérdezem, hogy 4,7 millióét viszont figyelmen kívül lehet hagyni, csak mert nem felel meg a csúti tahónak? Orbanisztánban érvénytelen népszavazást érvényesként lehet kezelni, és törvényt lehet vele módosítani? Ilyen aljas gazemberség a diktatúrákban szokás.
Az agolok utólag megbánták a brexitet, mégsem veszik semmibe a népszavazás eredményét, mert normális országban ez nem történhet meg.
eszegfu
@verőce21: 18:17 Rosszul fogalmaztam, belátom!:( Én csak arra akartam reagálni, "...és ha legalább egy ország megoldotta..." Szerintem ezt egyedül nem képes egyetlen ország sem megoldani, hogy annak "mintája" alapján a többiek átvegyék (erre irányult volna az, hogy nálunk a kerités, stb. megoldotta?).
troll6
Ha nekem szemből nézve jobbra áll a kardom, akkor jobb?!
verőce21
@eszegfu: A kerítés egyáltalán nem az integrálódást szolgálja! (Ez elvinné a beszélgetést.)
De ebben is utánoznak bennünket rendesen. Már az a kérdés Európában, hol nincs kerítés?
eszegfu
@verőce21: Igazad van, a kerités nem ezt szolgálja! És nem a vita kedvéért, de a menekült és az integráció kérdés megoldása párhuzamosan kellene, hogy történjen, nem lehetne szétválasztani. Kitartok továbbra is a mellett, hogy ez egyedül senkinek sem sikerül...de ha igen, akkor örülni fogok!
verőce21
@eszegfu: Elől járhatnál mindjárt jó példával, befogadsz egy muszlim családot. :)
eszegfu
@verőce21: Ez a pikirt megjegyzésed most mégis mire volt jó?! Főleg, hogy nem arról szól, hogy a "migránssimogatók" fogadjanak be muszlimokat a lakásukba, hanem a szomszédjuk lenne. Bármelyik szomszédban lévő házba, bármikor jöhet muszlim, engem nem zavar!
Bringás
Meg fogja tenni a Miniszterelnök Úr az Alaptörvény módosítását és megvédi a magyarokat a muszlim hordáktól!
Ezért hatalmas a támogatottsága évek óta!
kukac50
Most emelik be azokat a törvényeket ami az uniós követelmény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.