Mintegy kétszáz magyar író tiltakozik a Népszabadságnál történtek miatt, a Litera.hu-n közölték az állásfoglalásukat. Az aláírók száma vasárnap délelőtt 196-nál tartott, a névsort óránként frissítik. 

Mi, magyar írók, tiltakozunk a Népszabadság aljas és gyáva megszüntetése ellen. Szolidaritást vállalunk a lap újságíróival és minden munkatársával, akiktől hitvány és cinikus módon vették el munkájukat és a megszólalás lehetőségét.

A Népszabadság nemcsak politikai napilap, hanem kiemelten fontos kulturális műhely is volt. Egyike azon kevés nyomtatott sajóterméknek, ahol vers, széppróza, kritika vagy esszé még egyáltalán helyet kaphatott. A lap tönkretétele ezért is pótolhatatlan veszteség.

Nincs kétségünk afelől, hogy a nyilvánosság elől ma is bujkáló, ismeretlen tulajdonosoknak mi a szándéka azokkal a vidéki napilapokkal, amelyek szintén a birtokukba kerültek. Ezek az újságok egész országrészek számára a helyi közélet egyetlen fórumát jelentik. E lapok jövőjük miatt okkal rettegő munkatársaival is szolidaritást vállalunk.

A Népszabadság brutális tönkretétele nemcsak újabb lépés a sajtószabadság teljes felszámolása felé, hanem egy évek óta tartó folyamat jelképes lezárása is.

Sajtószabadságot! Demokráciát!

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
@verőce21: Először is, minek után a lap kiadója a Mediaworks Kft. Mészáros haverjának tulajdonába került, várható volt ez a lépés.
Másodszor a Népszabadság a maga 35-38 ezres eladott példányszámával az egyik legolvasottabb politikai közéleti lap volt.
Harmadszor a 10 ezer körüli eladott példányszámmal rendelkező kormányzati lapok (Heti Válasz,Demokrata stb.) kizárólag csak azért tudnak fennmaradni mert a fidesz az adófizetők pénzén hirdeti bennük a kormánypropagandát, milliókért, milliárdokért.

De nyilván ezekkel te is tisztában vagy, csak hát mint jó fidióta feltétlen szükségességét érezted, hogy ideböfögjél egy cinikus félmondatot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@anka: (22:20) Ne ajánlgasd, mert neked nagyobb szükséged van rá!
sokanvagyunk
Eladtam az ingatlanomat - a hülye meg felszántotta az általam még gondozott gyepet, lehet átépítést is tervez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.