Egyhangú döntéssel megállapította a kötelező betelepítési kvótáról tartott országos népszavazás eredményét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén – írja az MTI.

Az NVB a magyarországi szavazóköri jegyzőkönyvek, a külképviseleti szavazás eredményét megállapító jegyzőkönyv és a levélben leadott szavazatok megszámlálásának eredményét megállapító jegyzőkönyv alapján állapította meg a népszavazás végeredményét.

Eszerint a voksolásra 8 272 625 választópolgár volt jogosult: 7 986 767-en szerepeltek a magyarországi szavazóköri névjegyzékben, 11 231-en a külképviseleti névjegyzékben és 274 627-en levélben szavazhattak.

A választásra jogosultak közül végül 3 646 334-en vettek részt a voksolásban: 3 506 618-an magyarországi szavazóhelyiségekben vagy mozgóurnával (43,91 százalékos részvétel), 9 360-an külképviseleteken (83,34 százalékos részvétel) és 130 356-an levélben (47,47 százalékos részvétel).

A 3 643 055 szavazólap közül 224 668 (6,17 százalék) volt érvénytelen.

A 3 418 387 érvényes szavazólapból (ez az összes választópolgár 41,32 százaléka) "igen" szavazat volt 56 163 (az érvényesen szavazók 1,64 százaléka), "nem" szavazat pedig 3 362 224 (az érvényesen szavazók 98,36 százaléka).

Érvénytelen a népszavazás, de ezt csak körülírják

Az alaptörvény szerint

az országos népszavazás akkor érvényes, ha a névjegyzékben szereplő választópolgárok több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott, azaz nincs szavazategyenlőség.

A kormány által kezdeményezett, az államfő által október 2-ára kiírt népszavazás kérdése úgy szólt: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Az NVB határozata nem jogerős, az ellen a Kúriához lehet jogorvoslatot benyújtani, öt napon belül.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
De rohadt hosszan írták le, hogy ÉRVÉNYTELEN:
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rosalinda57
@Hellcat: Ráadásul a lényeget nem írták bele, azaz az érvénytelenséget . Pedig a többire senki sem kíváncsi !
Desischado
@human: Ez király volt! (szakad a nevetéstől)
Hiába mismásolnak, eszt a szavazást elbukták! Akárhogyan is csűrik csavarják, ez a nagy büdös tény! Hehehe...
solidedge
Az ukrán határ menti kicsiny faluban a polgármester a közmunkásokkal közölte a szavazás előtt, hogy saját érdekükben jelenjenek meg és nemmel szavazzanak. A szavazás napján a helyszínen figyelte, hogy ki szavaz. A közmunkások természetesen megjelentek. Azt nem tudták hogy mire szavaznak, de azt nagyon is hogy ha nem jelennek meg akkor nem lesz betevő. Ki tudja hány településen zajlott le ugyanez. A nemmel szavazóknak két nagy csoportja volt. A határozottak és a megfélemlítettek. Ilyen a Fidesz rendszere.
karma1
@solidedge: A legtobb kisebb helyen... A rokonaim Csabdin laknak (ez a pici falu Tukrospuszta mellett van, tehat a kiralyi sarj itt nevelkedik eppen a sajatlabu anyjaval, falopos papajaval), es mivel a faluban tulnyomoreszt nagyon idos emberek elnek es kozmunkasok, igy ok is erosen befolyasolva voltak. Sztem az osszes ilyen kis telepulesen hasonlo volt a helyzet, ugyhogy a nemek mennyisege egyaltalan nem realitasbol, jol tajekozottsagbol szuletett, hanem megfelemlitesbol...Hiszen a polgiknak erdekuk volt, hogy lefele tapossanak, hiszen kulonben megkaptak volna az utilaput , ha nem mennek el az alattvalok...
Igy viszont orban sohasem tudhatja meg az IGAZI szamot arrol, hogy valojaban hanyan is utaljak oket...
Bringás
224.668 és 56.163 antimagyar van a társadalmunkban! Ennyi gyűlölködővel meg lesz a parlamenti mandátum? Na ez itt a kérdés libsik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.