A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szerint 1956. hatvanadik évfordulóján a szabad magyar sajtó és minden magyar ember számára sértő, hogy Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője a Népszabadság felfüggesztésével kapcsolatban azt írta, hogy a sajtószabadság veszélyben van Magyarországon.

Az alapítvány szerdán az MTI-hez is eljuttatta az Európai Parlament szociáldemokrata frakcióvezetőjének írt nyílt levelét. Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke ebben kiemelte: megdöbbenéssel olvasta a politikusnak a Népszabadság kiadásának felfüggesztésével kapcsolatban írt közleményét, egyúttal sajnálatosnak nevezte, hogy Gianni Pittella is részt vesz a "politikai hisztériakeltésben".

A Népszabadság szombati felfüggesztésére reagálva az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának (SD) vezetője az MTI brüsszeli irodájához eljuttatott aznapi nyilatkozatában azt írta: a Népszabadság bezárása a magyar sajtószabadságot veszélyezteti, kiadását újra biztosítani kell.

Erre reagálva a CÖF-CÖKA nyílt levelében felidézte: a politikus által védett újság múltját. A lapot 1956 novemberében az "elnyomó diktátor, Kádár János szolgálatára hozták létre", majd "évtizedekig kritikátlanul szolgálta ki a kommunista hatalmat". Kitértek arra is, hogy ez volt az a lap is, amely "a csernobili atomkatasztrófát napokig próbálta eltitkolni a magyarok elől".

Hozzátették továbbá, hogy a rendszerváltás után a Népszabadság sokáig a szocialista párt alapítványának résztulajdonában volt, 2015-ben 1000 millió forintért adta el a lapot a szocialisták alapítványa – idézték fel, megjegyezve, hogy a szociáldemokrata párti frakció mindezek miatt nem tiltakozott.

A CÖF-CÖKA nyílt levelében kiemelte: a "politikai célú kampányok ellenére a magyar sajtószabadság él és virul". "A valóság az, hogy pártpolitikai meggyőződéstől függetlenül minden olvasó megtalálhatja a világnézetének megfelelő véleményeket" – szögezték le.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ca,ca,ca gyertek cöffögők vályúra!!!
nyanya001
Bayer, Steffka, Bencsik... a pofátok hogy nem szakad le ... ti férgek !
quadrocopter
@nyanya001: Ez a Magyar Nemzethy Puhagerincű Féreggyűjtemény megtekinthető a Nemzeti Múzeumban...és a Lendvai utcában!
nyanya001
@quadrocopter: Leginkább az utóbbiban és a teljes kormányban !
bencemacska
@papa.49: Ne etesd őket, elég kövérek már! Vágásra érettek!!!
justhpeter
Orbán seggéből megint előbujt a saját civilszervezete.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.