Matolcsy György jegybankelnöknek 11 napja van arra, hogy válaszoljon, kötelezőnek érzi-e saját magára nézve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) etikai kódexét – közölte az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Szakács László szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, az MSZP országgyűlési képviselői több mint harminc írásbeli kérdéssel fordulnak a MNB elnökéhez, a többi között arra is választ várnak tőle:

igazak-e azok a sajtóhírek, hogy Matolcsy György a Bankszövetség elnökének, az UniCredit Bank vezérigazgatójának a lakását használja.

Amióta Matolcsy György a jegybankelnök, azóta az UniCredit Banknál hány ellenőrzés volt? Szabtak-e ki bírságot? Az ellenőrzések sűrűsége hogyan viszonyul a többi bank ellenőrzésének gyakoriságához? – sorolta kérdéseit. Igaz-e az, hogy a jegybank a Quaestor-csoportot 2014 végén és 2015 elején is vizsgálta? – ismertette Szakács László azt, mire várnak választ.

Elmondta, a házszabály szerint a jegybankelnöknek 11 munkanapon belül írásban kell válaszolnia.

Szakács László újra felszólította az MNB igazgatóságát, a miniszterelnököt, a jegybank tulajdonosi jogait gyakorló nemzetgazdasági minisztert és a jegybankelnököt kinevező köztársasági elnököt, hogy állapítsák meg, Matolcsy György megszegte az etikai kódexet, alkalmatlan munkája elvégzésére, méltatlan posztjának betöltésére.

Az országban mindenkinek joga van tudni, hogy az ország vezetői asszisztálnak-e ezekhez a botrányokhoz, cinkosai-e Matolcsy Györgynek

- mondta.

Kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus elmondta, az etikai kódex szerint kisebb ajándékot sem fogadhatnak el a jegybank vezetői, és nem kerülhetnek olyan helyzetbe – főleg az ellenőrzésük alá tartozó szervezetekkel –, amely tárgyilagos munkavégzésüket befolyásolja és a megvesztegethetőség látszatát kelti.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Matolcsy válaszolni fog ...
blöff, blöff, és blöff, oszt jó napot !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Desischado: Én meg azt remélem, hogy vége lesz, NEM IS SOKÁ!!!
human
@Desischado: Az a baj, hogy mi sem élünk örökké. Ezért is joggal sokan türelmetlenek és mielőbb véget akarnak vetni ennek a rémálomnak ami 2010 óta tart.
Nessy
Nálunk a torvények és a szabályok pártunk és kormányunk kivételével mindenkire vonatkoznak!
Ergo Matolcsy menetesül.
magyarbakancs
Mátyás király meséje jut eszembe kivéve a Gyebi bírót.
Pont ügy viselkednek mint a mese figurák ezek az alakok.
magyarbakancs
@human: "Az a baj, hogy mi sem élünk örökké. Ezért is joggal sokan türelmetlenek és mielőbb véget akarnak vetni ennek a rémálomnak ami 2010 óta tart."
Mikor kezdjük ennek a rém álomnak a ki iktatását?
human
@magyarbakancs: A magyar hátán fát is lehet vágni, mondta Orbán. És ő meg is teszi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.