Eddig a magyar filmszakma 135 képviselője írta alá azt a nyílt levelet, amelyik Kálomista Gábor producer néhány héttel ezelőtti kirúgási hulláma ellen tiltakozik, és amit kedd éjjel juttattak el a 444-hez a filmpiaci dolgozók.

A szöveg alatt több ismert rendező és alkotó – köztük Enyedi Ildikó, Kende János, Szász János, Hajdu Szabolcs, Mundruczó Kornél – neve is szerepel. Aláírta az elhatárolódást Gigor Attila, a Kút rendezője is.

Ez volt az a film, aminek a bemutatója után Kálomista összetűzésbe keveredett a film alkotóival, mert Gigor berakott a filmbe egy néhány másodperces jelenetet, amin Kálomista a Hír TV egyik műsorában beszél.

Pusztai Ferenc, a film producere úgy döntött, hogy kiveteti a képkockákat a moziban forgó kópiákból. Ilyenre a rendszerváltás óta még nem volt példa. Ettől függetlenül Kálomista cége, a Megafilm másnap egymás után rúgta ki azokat a dolgozókat, akik bármilyen formában közreműködtek a Kút elkészítésében.

A mai nyílt levélben pedig ez áll:

"Tisztelt Kálomista Gábor!

Mi, a magyar filmszakma különböző területein dolgozó szakemberek, mélységesen elítéljük azt, és ahogy méltánytalanul, embertelenül megvált több filmes kollégánktól a Kút című film bemutatása körül zajlott személyes ügy miatt. Etikátlannak tartjuk, hogy a Megafilmnél már futó vagy indulás előtt álló produkciókban kiváló szakemberek veszítették el munkájukat megalapozott indoklás nélkül.

Ezúton nyilatkozunk arról, hogy eme elfogadhatatlan, esetenként kollégáink egzisztenciáját veszélyeztető, és minden tekintetben filmszakmánktól idegen, beláthatatlanul káros magatartása miatt a jövőben nem kívánunk Megafilm-cégcsaládhoz köthető produkcióban semmilyen minőségben közreműködni.

Kérjük tehát, hogy a mi nevünkkel egészítse ki a Megafilmes feketelistát!"

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Sztálin elvtárs is kiretusáltatta az általa kivégeztetett elvtársait a közös fényképekről, Kálomista Dzsugasvili csak tanult tőle! Erősen unszimpi ez a veréb!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Akkora feje van, hogy akár ő lehetne a rezsibiztos ...
keresztapa
@Ludmilla:Te is sokallod azt a 130 filmest? ,,MÉGIS MIT KÉPZELNEK EZEK A FÉRGEK"?
Cicamama55
Én tegnap néztem a vele készült interjút az ATV-ben, azt mondta, hogy konkrétan két emberről van szó, s azok be is ismerték a hibájukat. Telesen ugyanazt mondta, mint @keresztapa: 19:25.
Lepényleső
...de a pénz nála van,habár azt is tőlünk vették el.
Ludmilla
@keresztapa: nem a filmesekre gondoltam
Ludmilla
@Cicamama55: mert a keresztapa Kálomista Gábor...És még egyszer mondom,mert nagyon félreérthető voltam:ádáz ellensége vagyok ennek a gazember rendszernek és aljas kiszolgálóinak..Kálomista Gáboroknak,Rogán Antalokak és Vajna Andrásoknak...Láttam az Olgával készült riportot,eemmiről nem győzött meg,mert Orbán környezetében nincsenek politikailag szabad és független emberek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.