Munkaszüneti nap lesz nagypéntek – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarországi Református Egyház Zsinata emlékülésén, pénteken Budapesten.

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából, az áldozatok és üldözöttek emlékére rendezett eseményen a kormányfő köszöntőjében kiemelte: a reformáció emlékéve alkalmas pillanat arra, hogy ezzel a lépéssel a nagypéntek méltó megünneplését segítsék.

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

Orbán Viktor hangsúlyozta: a diktatúra hideg valósága felőrli az emberi méltóságot, utána általában üresség, megcsappant életerő marad. Hozzátette ugyanakkor: Magyarországon "a hőseink győztek, mert elérték, hogy ha titokban is, de volt mire büszkének lennünk", (...) az utódokra nem a diktatúra negyven évnyi nyomasztó sötétségét, meghasonlást, hanem a kiállás, a bátorság, a hősiesség és a nagyság dicsőségét hagyták örökül.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Orbán Viktor hangsúlyozta: a diktatúra hideg valósága felőrli az emberi méltóságot, utána általában üresség, megcsappant életerő marad.

Nos, ha igazán így gondolod ahogy mondtad, akkor itt az ideje, hogy elhúzz a pi***ba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Nalunk eppen forditva van: jovore lesz eloszor munkanap a nagypentek, mert azt mondtak az okosok, hogy legyen eleg 3 nap az unneplesbol, es valahol igazuk van...
Az emberek nem igazan jartak penteken templomba, viszont itt a Nagypentek ES a vasarnap volt munkaszuneti nap, de szombaton es hetfon mar dolgozni kellett - legalabbis nekunk , a kozertben. Ugy meg eleg baromsag, hogy penteken es vasarnap nem dolgozol, de kozte van egy nap, amikor meg igen, be kell menned melozni. Ugyhogy ez nekunk pl. soha nem volt igazi pihenoido, mert messzebbre nem lehetett elmenni, 3- vagy 4 napra...:o(((
nezelodo
@papa.49: Addig míg vársz a dakota bukása napjának ünnepnappá tételére, még bevezetheti Neked is a kötelező böjtöt, nemcsak nagypénteken, ahogy az iskolai menzákon már megtartották a főpróbát.
wpym
Inkabb csokkenteni kellene az unnepnapok szamat, foleg a retek vallasi alapuakat. Eleg lenne evente 3 unnep vagy ha mar ennyi unnepnap van, akkor ne lenne egyik sem munkaszuneti nap.
kiscsillag66
Mi köze nagypénteknek a forradalomhoz? Miről beszél ez a szenteskedő?
papa.49
@nezelodo: Erre már történtek próbálkozások (a böjt) mikor valahogy mindig kevesebbet tudunk vásárolni a nyugdíjból, szinte hónapról, hónapra kevesebbet ér!!!
Olyan mint az ,,ördögbőr,, amelyik zsugorodik bármit teszel vele!!!
evacica
Nagy hívő lett Orbán az elmúlt években, én még emlékszem a "térdre csuhások" nagy mondására! De hiába megtért az isten adta csak nem tudom, hogy mikor melyik vallást képviseli? Biztos aszt amelyiket éppen érdeke úgy hozza!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.