Munkaszüneti nap lesz nagypéntek – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarországi Református Egyház Zsinata emlékülésén, pénteken Budapesten.

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából, az áldozatok és üldözöttek emlékére rendezett eseményen a kormányfő köszöntőjében kiemelte: a reformáció emlékéve alkalmas pillanat arra, hogy ezzel a lépéssel a nagypéntek méltó megünneplését segítsék.

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

Orbán Viktor hangsúlyozta: a diktatúra hideg valósága felőrli az emberi méltóságot, utána általában üresség, megcsappant életerő marad. Hozzátette ugyanakkor: Magyarországon "a hőseink győztek, mert elérték, hogy ha titokban is, de volt mire büszkének lennünk", (...) az utódokra nem a diktatúra negyven évnyi nyomasztó sötétségét, meghasonlást, hanem a kiállás, a bátorság, a hősiesség és a nagyság dicsőségét hagyták örökül.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Orbán Viktor hangsúlyozta: a diktatúra hideg valósága felőrli az emberi méltóságot, utána általában üresség, megcsappant életerő marad.

Nos, ha igazán így gondolod ahogy mondtad, akkor itt az ideje, hogy elhúzz a pi***ba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Törölt felhasználó
Éljen Orbán! Nem számít mennyit loptatok. Viktor!Viktor!Viktor!:)
eszegfu
@ziziplanet: Ez azért nem egy toll, vagy hütőmágnes! Milyen "drága" a mi miniszterelnökünk, hogy gondol ránk, a népre!:))))
eszegfu
@ziziplanet: Ha nem utasitod vissza, akkor megpróbálom kikukázni... csak ne legyél szomoru!:)))
cs.n.
Tehát lesz egy fix négynapos hétvége. Legalábbis azoknak, akik nem dolgoznak szombaton. Nekem ettől még nem lesz egy fikarcnyival se pozitívabb véleményem róluk.
Törölt felhasználó
@eszegfu: Kedves vagy, de az nem ugyanaz, mint ha azt az államtól kapnám a jelenlétemért. Így nem kell!:)
eszegfu
@ziziplanet: Hujnye a mindenit! Ez igen! Van tartásod!?:))) Ezt akkor megbecsülöm!
Zeta
A komcsi szülő, komcsi gyereke beszél arról,ami ellen csak azért harcolt, mert nem ő volt ,körön belül. Vajon mért fütyülték ki tegnap,vagy az a szeretet jele volt. Milyen elkötelezettségük volt Nagy Imrééknek? A választ azt elfújta a szél!
Törölt felhasználó
@eszegfu: Köszönöm, de ez természetes. Meg sem hallottam, hogy neked meg kukából kell kivenni.. ejnye bejnye!:)
egyvandor
Ennek az lesz az előnye hogy legalább akkor nyugtunk lesz a szokásos hétvégi néphülyítő szózat elmarad.
egyvandor
Ennek mi a haszna? A többség nem az ünnepnapokból él. A többségnek a hivatalos ünnepnapok ellenére is fenn kell tartania magát.
bencemacska
@egyvandor: A klánnak komoly érdekeltségei vannak a hotel szakmában!!!
Gondolj a sajátlábon állónak a négynapos hétvégéből származó extraprofitjára!!! -:))))
eszegfu
@ziziplanet: Könyörgöm... el ne áruld a biciklisnek!:)))
Nessy
Ez az igéret egy petákjába sem kerül pártunknak és kormányunknak! A közlekedés, egészségügy , rendvédelem, tűzoltóság etc. gazdálkodja ki!
Vadászeb kegyek, ha összetudom kapcsolni 1956 októbert és a nagypénteket!
Azt, hogy a diktatúra mit és hogyan őröl fel, arról sajnos már nem csak az idősebb korosztály tudna mesélni, hanem lassan az ifjabbak is.
Törölt felhasználó
@eszegfu: Ha neki lenne hűtőmágnes és ő adná, ne vedd magadra, de az már valami lenne. Így viszont el kell, hogy áruljalak mégis. Ne haragudj, nem emelhetem az egyént a közösség fölé! Remélem megérted:)
Törölt felhasználó
@eszegfu: fuck, most jutott eszembe, hogy a fix munkaideje f8-12-ig van, akkor csak holnap..:(
varrólány
Jó hosszú ünnep lesz, nagypéntek ,nagyszombat ,nagyvasárnap , nagyhétfő!
eszegfu
@ziziplanet:Sajna, akkor igy jártam... de megértelek!:))) Hétvégén sincs...csak mondom... jó tett helyébe jót várj!:))
eszegfu
@varrólány: Bocs.! Akkor most husvét lesz?!:)))
lampa laz
Orbán Viktor hangsúlyozta: a diktatúra hideg valósága felőrli az emberi méltóságot, utána általában üresség, megcsappant életerő marad.

Nos, ha igazán így gondolod ahogy mondtad, akkor itt az ideje, hogy elhúzz a pi***ba.
justhpeter
Kinek van olyan jó "dóga", hogy minden pénteken a félkegyelműt hallgathatja már korán reggel ?
bencemacska
@Nessy: ma, 15:55
Nem is kell az 56-al összekapcsolni, azt csak úgy belekeverték! Hülyítésnek!

Október 31. a Reformáció Emlékünnepe 500 éve. (1516. óta, Luther, Wittenberg, stb))
Nagypéntek egyébként a reformátusok legnagyobb ünnepe!
eszegfu
@justhpeter: Na látod, valóban a "jódógomban" nem hallgatom! Ezekre mondom: beszéljél a zsebembe, majd, ha ráérek, kiválogatom!
Perwool
@egyvandor: "Miért fáj neked az égő élet? Nincs benne részed soha. Ne sírj, grófodnak lesz azért leánya, pénze, bora. Ne félj, a tél meg fog gyötörni, mint máskor, hogyha akar. Élethez, szemhez nincs közöd, grófi föld ez és magyar."
/Ady/
varrólány
@eszegfu: Igen az nagyHúsvét , nagylocsolkodással! :-) De bizony jó lenne mert az már tavasszal van!
Rózsika Hatházi
Na bakker! Nesze semmi fogd meg jól! Húsvét már elmúlt és jó sokára lesz a következő. Hát még az órát sem állítottuk a téli időszámításra! 2100-ra mit igér a nagyvezír,a nép megmentője? Kenyeret és cirkuszt a népnek? Cirkusz már van, a kenyér meg igen keserű és keletlen. Sebaj, jövőre jön az Áfa csökkentett csirkefarhát, csirkeláb. Hihihi!
Hofipisti
Biztos, hogy a munkaszüneti napról a miniszerelnök dönt? Uraim! (na ez túlzás!) legalább a formát tartsák már be. Még nem vagyunk királyság - mindenható uralkodóval. Bár egy ilyen csoda nép, mint a magyar, még elérheti!
Nessy
@bencemacska: Életempárja református volt, úgy hogy ezt tudtam.csak nem szeretem, amikor keverik a szezont a fazonnal, hogy szédítsék a jó népet. Mindenesetre Balog tiszteletes mentalitását tapasztalva,meg ifj. Hegedűs Lórántot hallva, szerintem Luther kitagadná őket.
Egyébként ki az az őrült, aki nem örül egy 4 napos hétvégének! ha meg rossz helyen dolgozik így jár,
Zeta
Az egyházak, mikor fogják nyilvánosságra hozni hősi listájukat, a besúgó tevékenységeikről? Elég lenne , csak a vezetők " áldásos" tevékenységeiről számot adni. Akkor beszélhetnének ,addig lehet elkerülni a szószéket ,jó messze!
mariaberta
Neves és nevezetes Orbán Viktor milyen vallású??? Mert én a sok közül nem tudom kiválasztani. Családlátogatás a Pápánál, zsidó név leánykájának, és állítólag református.
Elpusztulok a bizonytalanságban!!! Vajon baptista, görög kétféle, stb???
papa.49
@mariaberta: Szerintem ő pogány a szó szoros értelmében, meg az átvitt értelmében is...
Na de én azért felteszem a kérdést MIKOR KELL MAJD LEDOLGOZNI EZT A NAPOT???
bencemacska
@Horizont: Ne zavartasd magad, majd munkaszüneti nap lesz valamelyik katolikus egyházi ünnep is!
Egy nyalás ide, egy nyalás oda! Kell a papok nyájterelgetése a szavazóurnákhoz!
vadsanca
@mariaberta: Ő egy "igazi" keresztény! Egy kapzsi, képmutató, hazug, mint általában a római papok. Nézd meg az eddigi történelmet!
bencemacska
@Nessy: Akkor rosszul értettem a hozzászólásodat, azért akartam segíteni!
De , én azt nem értem, hogy jön ide 1956? Mi köze neki hozzá? Milyen alapon rendelkezik ő csak úgy egy személyben a hivatalos ünnepekről, stb., stb
Nem gondolkodom rajta tovább, mert nem tudok elaludni, rémálmaim lesznek!
Fradigege
Nem baj. Ha berendelnek melózni nagy pénteken, akkor így dupla lóvém van.
sziha
@vadsanca: pontezt akartam irni. Hogy a budosliberalishanyatlosorospenzeltenyugaton (t.i. az Elyuban) sokhelyutt munkaszuneti nap a nagypentek... Micsoda megvalto gondolat ez, maga a karpatok geniuszanak, viktor orbanszkij szajabol...
Szókrakész
Nekem ne hozz olyan ünnepet péntekre, amit majd egy másik szombaton kell ledolgoznom.
Ilyen rabszolgarendszer sehol Európában nincs, mint nálunk.
Vagy hogyan írjam, hogy megértsd!!!
nezelodo
Szépen körülírta a diktatúrát, de a tükör hiányzik a lakásaiból. A nagypénteki munkaszünet meg jobb, mint a lengyel barátja ötlete, ahol azért kell megszületni az életképtelen nyomorék gyereknek, hogy megkeresztelhessék, mielőtt meghal, és beszentelve eltemethessék. Remélem az inkvizíció visszaállítását azért nem tervezi a nemzetvezető és a püspöki kar?
eszegfu
@varrólány: 18:07 Én is erre gondoltam és már örültem, hogy "átugrottuk" a telet!:)))
papa.49
@eszegfu: Gondolod, hogy még hatalmon lesz ,,NAGYPÉNTEKEN,, remélem már NEM!!!
solidedge
Pár éven belül újabb munkaszüneti nappal bővül a lista. Orbán bukásának napja nemzeti ünnep lesz.
eszegfu
@papa.49: Sajnos én is csak reménykedhetek...u.akkor tartok is attól: szabályosan biztos, hogy nem lehet "megbuktatni", viszont nem vagyok hive a román "megoldásnak" sem!:(
papa.49
@solidedge: Remélem nem sokat kell várni már erre...
papa.49
@eszegfu: Én se, mint már írtam 7 évesként éltem át a Belvárosban '56. nem szeretném ha megint az történne, pedig másként nem fogunk megszabadulni ettől a főgengsztertől...
eszegfu
@Szókrakész: Egyetértünk! Az nem "ünnep", amit más napon kell ledolgozni!
karma1
Nalunk eppen forditva van: jovore lesz eloszor munkanap a nagypentek, mert azt mondtak az okosok, hogy legyen eleg 3 nap az unneplesbol, es valahol igazuk van...
Az emberek nem igazan jartak penteken templomba, viszont itt a Nagypentek ES a vasarnap volt munkaszuneti nap, de szombaton es hetfon mar dolgozni kellett - legalabbis nekunk , a kozertben. Ugy meg eleg baromsag, hogy penteken es vasarnap nem dolgozol, de kozte van egy nap, amikor meg igen, be kell menned melozni. Ugyhogy ez nekunk pl. soha nem volt igazi pihenoido, mert messzebbre nem lehetett elmenni, 3- vagy 4 napra...:o(((
nezelodo
@papa.49: Addig míg vársz a dakota bukása napjának ünnepnappá tételére, még bevezetheti Neked is a kötelező böjtöt, nemcsak nagypénteken, ahogy az iskolai menzákon már megtartották a főpróbát.
wpym
Inkabb csokkenteni kellene az unnepnapok szamat, foleg a retek vallasi alapuakat. Eleg lenne evente 3 unnep vagy ha mar ennyi unnepnap van, akkor ne lenne egyik sem munkaszuneti nap.
kiscsillag66
Mi köze nagypénteknek a forradalomhoz? Miről beszél ez a szenteskedő?
papa.49
@nezelodo: Erre már történtek próbálkozások (a böjt) mikor valahogy mindig kevesebbet tudunk vásárolni a nyugdíjból, szinte hónapról, hónapra kevesebbet ér!!!
Olyan mint az ,,ördögbőr,, amelyik zsugorodik bármit teszel vele!!!
evacica
Nagy hívő lett Orbán az elmúlt években, én még emlékszem a "térdre csuhások" nagy mondására! De hiába megtért az isten adta csak nem tudom, hogy mikor melyik vallást képviseli? Biztos aszt amelyiket éppen érdeke úgy hozza!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.