A német PEN Club elutasította a Szőcs Géza volt kultuszminiszter által vezetett magyar PEN Club meghívását egy ünnepségre, mert szerintük a magyar testvérszervezet kritika helyett a kormány szolgálatában áll, és a kisebbségek védelmét sem vállalja fel – írja a hvg.hu.

"A meghívásnak sajnos nem tudunk eleget tenni, mert a magyar PEN Club jelenlegi magatartása számunkra nem elfogadható" – írta Szőcs Gézáéknak nyílt levelében Josef Haslinger, a német PEN Club elnöke. 

A szervezetet a magyar PEN Club fennállásának 90. évfordulója alkalmából rendezendő budapesti ünnepségre hívták volna meg.

Haslinger többek között azt veti Szőcsék szemére, hogy

a magyar PEN Club a PEN alapokmányában rögzített kötelezettségeinek, nevezetesen mindenfajta rasszizmus, osztályok vagy népek ellen irányuló gyűlölködés elleni, és egy egységes világ, egy békében élő emberiség érdekében történő fellépés kívánalmának, nem tesz az elvárható mértékben eleget

Azzal is problémájuk van, hogy a magyar klub nem szólalt fel az országban zajló folyamatok ellen. Ráadásul eddig nem sikerült Szőcséket meggyőzni arról, hogy a PEN elnöke nem lehet egyszersmind a kormányfő tanácsadója is.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Újabb illiberális diplomáciai siker! Hajrá Viki, a félvilággal hadban állsz, de csak harcolj...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@bra048: Az új egység is fütyült?
Orbán politikája ocsmány és gusztustalan.
Fradigege
juj, de ciki...
Te is igyálfagyállót Gézukám. Hidd el, mindannyiunknak jobb lesz.
hemami
@evacica: Ott bezzeg valóságos " sajtó-és véleményszabadság" van, ahol a nyilvánvaló tényeket letagadják és elhallgattatják, ha az a dédelgetett védenceik ocsmányságairól próbálna tájékoztatni és atrocitások érik azokat, akik ki merik mondani az igazságot. Csak ennyire álságos és kétszínű ez a modernkori liberális " demokrácia ". Ha nálunk nem lenne sajtószabadság, akkor pl. ezen a fórumon sem írhatná meg bárki a véleményét és nem lehetne szabadon szidalmazni Orbánt és a kormányt. Próbálták volna ezt megtenni a Rákosi , vagy akár a Kádár rendszerben. Jelzem én sem vagyok , vagy voltam Orbán hívő, vagy Fidesz párti, de a mai helyzetben a migráns kérdésben az ő álláspontjuk még a legelfogadhatóbb. ( A letelepedési kötvénnyel én sem értek egyet, bár, ha nem muszlimokról lenne szó, nem akkora a veszély. Pl. a kínaiak nem jelentenek veszélyt a saját identitásunkra, mert nem akarják ránk kényszeríteni a saját vallásukat, szokásaikat, stb., ellentétben a muzulmánokkal, az ő vallásuk nem a béke vallása, ellenkezőleg, egy erőszakos, hódító ideológia, amely teljesen nyíltan hirdeti, hogy a legfőbb céljuk az egész világon az iszlám és a sharia törvénykezés bevezetése, valamint a " hitetlenek " / kafírok / kiirtása, de legalább is szolgasorsba kényszerítése, ha hajlandók megfizetni a dzsizját, a keresztények adóját. Nem régen olvastam, hogy egy keresztény ( özvegy ) nőt és a kislányát kegyetlenül meggyilkolták, mert nem tudta fizetni az adót. A legkönnyebb persze minden ilyen hírt egyszerűen kamunak nyilvánítani. Vannak, akik a saját szemüknek sem hisznek. Szerencsére nyugaton, északon, délen már kezd a lakosság szeme felnyílni, mivel ők már a saját bőrükön tapasztalják a migránsok befogadásának és a liberális " demokráciának " áldásos hatásait. Eddig még valamelyest mi még megmenekültünk ettől, de, ha így folytatódik minden mi sem fogunk tudni ettől megmenekülni. Ezért kellene az EU-ból kimenekülni, amíg nem késő, mert nem minden a pénz, vannak annál sokkal, de sokkal fontosabb...
hemami
@hemami: ... dolgok is, mint az utódaink élete, jövője. Aki azt egy iszlám kalifátusban képzeli el, az nem normális. Tiltakozom ez ellen !Ehhez nem kell semmilyen pártinak lenni, a józan ész ezt diktálja.
evacica
@hemami: Hát igen, de ezt talán a szeretet vezérnek kelleme elmondani. Igen van az EU kívül is élet, de milyen? a pénzről meg ami onnan jön nem is beszélve! Ezen hízik Orbán és a bandája bankszámlája és vagyona! Ja és új szomszédjáról a Cinege utcában se feledkezünk meg akit az Interpol köröz, mivel a terroristákat pénzel támogatja! Ő is egy arab, csak ez a mi arabunk s ez jó arab! fő a következetesség!
Borsodi
Viktor nem utálnak még elegen,utálni fognak még többen is .célom az utálatos képet rólam mintázzák.,még egyszer mondom mert elfelejtem ki is vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.