Nagyon fontos a sajtószabadság a magyarok számára, és a többség úgy gondolja, hogy a Fidesz kritizálása vezetett a Népszabadság beszántásához.

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, október 11 és 13 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a sajtószabadsággal kapcsolatos attitűdöket, és a Népszabadság felfüggesztésének a megítélését.

A megkérdezettek többsége szerint ma Magyarországon a kormánytól nem független a sajtó, miközben tízből közel kilenc válaszadó szerint ez fontos érték. A magyarok 85 százaléka hallott arról, hogy a Népszabadság felfüggesztette működését, viszont csak egyharmaduk, hogy Fidesz-közeli vállalkozás befolyása alá került. Majdnem minden második megkérdezett valamilyen gyakorisággal olvasta a Népszabadság nyomtatott, vagy online változatát. A legtöbb válaszadó szerint azért nem jelenik tovább meg a lap, mert kritizálta a kormányt és a kormánypárti politikusokat, illetve mert a Fidesz korlátozza a sajtószabadságot.

A Fideszre égett a Népszabadság bezárása

A válaszadók kétharmada szerint jelenleg a Fidesznek van nagyobb befolyása a média működésére, és majdnem ennyien gondolják azt, hogy most, a Fidesz kormány idején van a kormánynak nagyobb befolyása a sajtóra. A megkérdezettek majd' kétharmada szerint ma Magyarországon a sajtószabadság erősen korlátozott, és a közszolgálati médiumok egyoldalúan közvetítenek.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
@ziziplanet: A félkerekű egy hülye agymosott szarkupac!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sziha
@koszpeko: csak guritsd el a drotszamaras gyogyszeret, tud az meg kulonbeket is :D
koszpeko
@sziha: Pl. a patkányozásra gondolsz?
sziha
@koszpeko: oooo, hat az attol a felkegyelmutol dicseret... Ha beindul, tud am olyanokat is, hogy csak na...
Perwool
Soros egy milliárdos bankár, üzletember. Csak itt számít az ördög közeli hozzátartozójának, Amerikában egy a többi milliárdos közül. Ha nem lenne az alapítványa és nem szerepelne sokat a médiában, azt se tudnánk, hogy a világon van. Nemrég halt meg Pál, a testvére, akiről sokan szinte nem is hallottak. Kb. ugyanolyan gazdag, vagy még gazdagabb volt, mint György, csak kevésbé élt a nyilvánosság előtt.
Egy milliárdos vállalkozó mindenhol igyekszik befolyást szerezni a politikai életben is. Nem azért mert világhatalomra tör, hanem mert a politikusok döntésein óriási pénzei múlnak.Soros nyilván adott pénzt kölcsön Európában is, és természetesen a világon bárkinek.. Persze. Bankár. Hitel, kamat, mindenki jól jár. Szép dolog a politikai bla-bla, de a haszon még szebb.A hitel a gazdaság egyik mozgatórugója, a kamat meg a hitel ára. Valaki amúgy azt hiszi, hogy a többi milliárdos nem így viselkedik?A gazdag vállalkozók mind-mind befolyásolni igyekeznek az egész világon a gazdaságot, politikát. Egyébként Sorosról a jelen nagyokos vezetőink úgy vélekednek, hogy évtizedeken keresztül az alapítványa harcolt a diktatúra ellen, taníttatta a hátrányos helyzetű gyerekek millióit világszerte. Például őket is. Aztán Orbán egy nap úgy döntött, hogy az alapítvány mostantól már nem ezt teszi, hanem háttérhatalomként a világ elpusztítására, gyengébb esetben leigázására tör.Hazai vizek.Csányi egész jól kijött eddig minden hatalommal.Igaz amikor Orbán a bankokról nagy lóvét akart leakasztani a különadóval, kissé feszült lett a viszonya.Tűrt! Aztán 2013 júliusában betelt a pohár. Hirtelen passzra vágta az OTP részvényeinek nagy részét. Frenetikus volt a hatás. A forint bukfencet vetett, a tőzsde a bányászbéka segge alá zuhant, a külföldi bankok válságértekezleteken fontolgatták a kivonulás lehetőségét.
Perwool
Orbán beszart, benyalni Csányinak, hogy ne tegye tönkre őket, meg az országot is.Kibékültek. Feltételezem Csányinak megvoltak a feltételei. Azóta akik régebben uzsorásnak minősítették Csányit néma csendben vannak, áldják Csányi nevét.Orbán vele együtt nézi a meccseket, együtt szotyiznak...Megjegyezném, hogy Csányi nem zsidó és csak egy aprócska milliárdos Soroshoz képest. De az egész magyar kormány kényezteti...Kár Soros háttérhatalomról beszélni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.