Egy olimpia rendezését csak stabil, két-három százalékos gazdasági növekedéssel lehet vállalni, a magyar gazdaság jelenlegi helyzete pedig megfelel ennek a követelménynek – mondta a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

András Krisztina közlése szerint az utóbbi években nem csupán a gazdasági mutatók javultak, de fejlesztették az autópályákat és sok sportlétesítményt is emeltek. Ezek a tényezők mind alkalmasabbá tették Budapestet a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére – fűzte hozzá.

A szakértő megjegyezte: bár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elvileg nem alkalmazza a regionális elvet, gyakorlatilag igen, ami azt jelenti, hogy az olimpiáknak van egy "körforgásuk" a kontinensek, a különböző földrajzi egységek között. Ennek értelmében várhatóan előbb-utóbb Kelet-Közép-Európában jelölik ki a helyszínt, ezt a régiót pedig most Magyarország képviseli – mondta.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Horizont: Nekik mind "szakértő" akik saját szájuk íze szerint nyilatkozik, ahogyan fogalmazod, nyaloncok.
A többiek, a nem nyaloncok pedig a hazaárulók.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@eugen4402: (16:36) Már gyerekkorukban az asztal közül kergették őket, ha nem hallgattak meg egy nápolyi stílusú vígoperát. :)
kissé felnőttem
Krisztina ??? apró kérésem lenne, ne az én adómból ha lehet, Őnnek viszont kb. 100 zsáknyi dollárt kell majd hozzátenni. ( Az sem lesz se sok, se elég ) Nem vagyok szakértő de 50 évre visszanézné hány volt ebből nyerességes? 1 na sokra megy, be lehet vállalni ? Én nem tenném, nem javitja az államadosságunkat.
cs.n.
Tarlós Pityu óriáshasú főpolgi úr volt ma a Kossuth Rádióban nem más műsor, mint a Sportvilág vendége. Aki röhögni akar, hallgassa vissza, minden szava kincs ennek a szuper sportembernek. :)
Qqberci
@nyanya001: Megrendült szívvel tudatom, hogy a magyar gazdaság helyzete már így is nagyon sz@r...
gulyasgyula
HOL VAN AZ ELLENZÉK HANGJA ??? JUHÁSZ PÉTEREK ,GYURCSÁNYOK , MOLNÁROK DOLGOZNI KELLENE A PÉNZETEKÉRT ..EZ EGY NAGY ÜGY SZÁMOTOKRA ?? NEM MERITEK BEVÁLLALNI VAGY NEM AKARJÁTOK ..?? GYERÜNK EGY JÓ KIS TÜNTETÉSSEL AZ OLIMPIA ELLEN ...MOST KELLENE MEGMUTATNI MIRE VAGYTOK ALAKALMASAK ..
vadsanca
Ha még addig lesz Magyarország! A gazdasági mutatóink a béka segge alatt vannak. Ha tényleg ennyire jó, akkor miért vannak emberek akiknek nélkülözni kell ebben az országban? Mindenkinek lehetne joga a normális élethez. -és nem a gazdagságról beszélek-.
Amúgy meg ez az egész néhány személynek lenne megrendezve, Ők valóban profitálhatnak a dologból.
András Krisztina sem véletlenül nyilatkozott így. Igaz, szeretnék megérni egy hazai olimpiát, de nem minden áron!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.