Magyarország az utóbbi négy évben nagyjából 18 ezer EU-n kívüli embert engedett be a letelepedési kötvények révén, amivel több mint egymilliárd euróhoz jutott – írja a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című német konzervatív lap.

Más országok is keresnek így pénzt, hét további EU-tagállamba vásárolhatják be magukat idegenek, de egyik ország sem harcol hivatalosan annyira vehemensen és hangosan a menekültek befogadása ellen, mint Magyarország – írják.

Hozzáteszik: míg Orbán egy júliusi nyilatkozatában elmondta, hogy a migránsok biztonsági átvilágítása hónapokig tartana, a kötvényprogram keretében 30 nap is elég erre, és nem egészen világos, mennyire alapos az ellenőrzés.

Orbán letelepedési kötvénybizniszében sok minden hamisnak tűnik, a forgalmazási jogosultságot például pályázat nélkül kapták meg adóparadicsomban bejegyzett ügynökségek – hívja fel a figyelmet a tekintélyes német lap.

131 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
"míg Orbán egy júliusi nyilatkozatában elmondta, hogy a migránsok biztonsági átvilágítása hónapokig tartana, a kötvényprogram keretében 30 nap is elég erre, és nem egészen világos, mennyire alapos az ellenőrzés."
Bravó elvtársak!
"Orbán letelepedési kötvénybizniszében sok minden hamisnak tűnik, a forgalmazási jogosultságot például pályázat nélkül kapták meg adóparadicsomban bejegyzett ügynökségek "
És még ebből is lopnak a neobolsinertársak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
"míg Orbán egy júliusi nyilatkozatában elmondta, hogy a migránsok biztonsági átvilágítása hónapokig tartana, a kötvényprogram keretében 30 nap is elég erre, és nem egészen világos, mennyire alapos az ellenőrzés."
Bravó elvtársak!
"Orbán letelepedési kötvénybizniszében sok minden hamisnak tűnik, a forgalmazási jogosultságot például pályázat nélkül kapták meg adóparadicsomban bejegyzett ügynökségek "
És még ebből is lopnak a neobolsinertársak!
kakambuki
@RonaGyuri: És vajon minek ha csak így tud viselkedni? Elvész az a pénz hamar, ha ebül szerezte.
Sanyi2015
Tehát ha jól értelmezem, a lap és a magyar ellenzék véleményét, akkor ha valakinek például van egy ingatlana, amit kiad albérletbe az általa megválogatott személynek a saját maga által meghatározott feltételek szerint, akkor az államnak joga van oda beköltöztetni hajléktalanokat és kötelezni a tulajdonost, hogy tartsa is el... Azért arra kíváncsi lennék, mekkora felháborodás lenne...
lampa laz
Ez a 3,3 millió ember a nemlétező migránsokra mondott nemet, én viszont a létező 18 ezer bevándorlóra mondok nemet, mert ennek legnagyobb haszna luxusbulibáró és guccihabony zsebébe landol.
anka
@Pálinkafőző Rézüst: - és miből nem lopnak???
Nessy
Amit meg szeretnek feledni, hogy ezeknek a kötvényeknek a kamatos árát kell visszafizetni, természetesen az adófizetőknek, mert az úgy "tisztességes"!
Szókrakész
"Más országok is keresnek így pénzt, hét további EU-tagállamba vásárolhatják be magukat idegenek, de egyik ország sem harcol hivatalosan annyira vehemensen és hangosan a menekültek befogadása ellen, mint Magyarország "

Tévedés, mert több, mint 7.
És Orbánék a nyugat által ránk erőltetett kamura bemondott nevű, szakmájú, kimazsolázás után hátramaradt selejt erőszakkal Magyarországra telepítése ellen harcol.

"míg Orbán egy júliusi nyilatkozatában elmondta, hogy a migránsok biztonsági átvilágítása hónapokig tartana, a kötvényprogram keretében 30 nap is elég erre, és nem egészen világos, mennyire alapos az ellenőrzés."

Csak Németországban a menekültek 80%-ának nincs papírja, nem tudják a németek, hogy kik ők, honnan jöttek, milyen céllal.
Ezeket akarnánk ránk erőltetni?

Egy üzleti jellegű betelepedés engedélyezés esetén banki, személyes papírok, referenciák...szükségeltetnek.
Nem elég egy Soros Gyuri által vásárolt mobil, itinerrel és kerítésvágó fogóval.
Ráadásul minden migráncs jan. 1-én született?!?!?!

Amúgy a németeknél is pikpakk megadják, ha az illető 5 embernek munkát tud biztosítani az újonnan Németben alapított cégével.
Tehát a FAS, magyarul FASZ nem kéne ennyire csúsztasson, Magyarország ellenesen írogasson.
anka
@Nessy: - ezek még arra is képesek...:D
Mobil123
Majd amikor vissza kell vásárolni a kötvényeket lejáratukkor vajon milyen adót fognak kivetni ránk hogy meglegyen rá a fedezet?
Szókrakész
Amúgy a FAS-nak, magyarul FASZ-nak nem arról kéne cikkezni, hogy Magyarországra pénzért ki jön be, hanem arról, hogy Németországból, akár pénz nélkül is, kik vándorolnak ki?!?!?!
Évente több 100000-re teszik az ária németek országból való elvándorlását, pont az ilyen józan észt, minden logikát mellőző merkeli migráncspolitika miatt.
tothjani
De csak a kényszerbetelepités ellen vagyunk, hiszen a szerencsétlen menekülttel ne toljunk már ki annyira hogy egy ilyen szétlopott nyomorgó országban éljen, és neki kelljen eltartani az élősködő hordát.
Aki tömi a tolvajbanda zsebét az jöhet nyugodtan. :(
Fradigege
Sokan azt sem tudják hol van Magyarország. Befektetés céljából és az útlevél céljából perkálnak. Az általuk becsengetett lóvé utáni hozamot felvehetik. Én úgy tudom. Úgy működik, mint egy biztosítás vagy önkéntes magánnyugdíjpénztár.
bencemacska
@Szókrakész: ma,14:17
"És Orbánék a nyugat által ránk erőltetett kamura bemondott nevű, szakmájú, kimazsolázás után hátramaradt selejt erőszakkal Magyarországra telepítése ellen harcol."
Ki tiltotta meg OV-nak, hogy ne ő "mazsolázzon"???Rajtunk keresztül mentek!
Én szeretném látni a kimutatást, hogy vannak a "bevásárolt migráncsok"!
dr. prédikátor
viktor szopkin!!! basszon meg egy talicska majom!!!
Szókrakész
@bencemacska: Ti nem olvastátok anno az újságot, nem néztétek a tévét?!?!?!
Eddig nem az volt a bajotok, hogy Orbán erőszakkal itttartotta őket?!?!
Miért nem engedte őket tovább?!?!?!
Ráadásul Merkelék, Faymannék szóltak ránk, hogy tovább kell engedni őket.
Ott a legjobb bizonyítéknak Gyurcsány migráncsbújtatása, vagy a határnál rendezett bulijai, lázításai.
Most meg az a baj, hogy miért nem tartotta mégis itt őket, ha kell kalodába zárva, vagy rabláncon?!Mű?!?!

Ti se tudjátok mit akartok!!!
Tipikus libsibolsi komcsi van sapka, nincs sapka szindróma.
almosd
Még a 90-es években kb 5-év kellet egy állampolgárságra várni plusz befogadó lakással ,ráadásul munkát találni a legrövidebb időn belül . Én eladnám ezt a kormányt kilóra de félő hogy nem kapnék értük egy petákot sem.
Törölt felhasználó
Amúgy nem érdekes, hogy 1300 embert kellett volna ellátnunk(nem állampolgárságot adni), helyette több, mint tízszer annyinak állampolgárságot ad viktor, úgy hogy még bukunk is rajta, mert Tónika letelepedsési helikopterébe 100 milliárd ment eddig, ami az államban ismaradhatott volna. Ideológiák, alkotmányos identitások ide vagy oda. Ez lopás!
Yoda69
@Szókrakész: Nem az a baj te illibsi szerencsetlen, hogy nem tartotta itt oket. Az a baj hogy nem epitette ki a regisztracios pontokat, amire az Unio odaadta a penzt. Az a baj hogy nem regisztralta unios norma szerint a menekulteket, hanem vakon attoloncolta oket az orszagon, tobb szazezret. Koztuk a parizsi terroristakat is, akik vettek a SIM kartyakat is a mobilba raadasul.
Regisztralni kellett volna, es a jokat itttartani, megfelelni az emberi normaknak, nem lemenni allatba. Persze ezzel nem lehet valasztast nyerni, a birkakat beterelni a kondas moge, es luxus yachtot venni az adrian.
Zeta
@Mobil123: Ehhez jön még,Pakll, az olimpia, meg ki tudja még milyen fizetni való, ami at embereket foglya terhelni, lejáratkor.
mümü
@Szókrakész, kérjél új brosúrát. Annak, amit itt hintesz, se teteje, se veleje... különös tekintettel a német állapotokra. Arról már nem is beszélnék, hogy nem vagy tisztában a menekültügyi és a bevándorlási ügyek közti óriási különbséggel. Szünj meg, mindenki jobban jár.
Mobil123
@Zeta: Pontosan ! Egy valagra való hitel pl. Kínától és a franc tudja még kitől. Az Paksot , az olimpiát már is nyögjük de fogjuk még jobban is,.
bencemacska
@Szókrakész: Hozd ide azt a hozzászólásomat, ahol ehhez hasonlót írtam!
Olyant viszont írtam, hogy mi válogassunk, ne várjuk meg, míg visszaküldik a "maradékot".
Nekem semmi bajom velük, csak félek tőlük.
A házban, ahol lakom,rendelkezik saját tulajdonú lakással egy egyiptomi orvos kb 20 éve. Még soha semmi probléma nem volt vele, ami nem mondható el a tulajdonosok 50 %-áról. sem!
Eriksson
"Más országok is keresnek így pénzt, hét további EU-tagállamba vásárolhatják be magukat idegenek, de egyik ország sem harcol hivatalosan annyira vehemensen és hangosan a menekültek befogadása ellen, mint Magyarország – írják." (Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung)
Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek.
De mi a helyzet a Deutsche Bank-kal?
hetöndöe
Akkor a 3 millió birka miről is szavazott?:-)
Peller Anikó
Ok, de hol van a pénc?

@jóda: Beteg vagy, gyógyíthatatlan. Ha regisztráltad volna őket akkor az összeset tolnák ránk a kedves meghívók. Neked egy teljes év nem volt elég, hogy a baromságaidat felérd ésszel, mutass egyet aki jó volt közülük és itt kellett volna tartani vazze, a németek 50-et tudtak belőlük postásnak alkalmazni nyilván próbaidőre, mert a mekkergült parancsba adta nekik.

Egyetlen egy sem akar dolgozni, nem is tud, fel nem foghatod, hogy nem dolgozni jönnek ide?

Hihetetlen, hogy mennyi okostojás él ebben az országban.
bencemacska
@Eriksson: Idézd ide az EU hozzászólását a témához. Pedig a "bevásároltak" már náluk vannak magyar letelepedési engedéllyel!!!
Eriksson
@bencemacska: De mi a helyzet a Deutsche Bank-kal?
bencemacska
@Eriksson: Nem szoktam olyan ügyben véleményt nyilvánítani, amihez nem értek. Olvastam róla, de hogy ki mit követett el,halvány gőzöm sincs.
De ijesztő a bankcsőddel való fenyegetettség!
Még azt sem tudom, milyen bűntettet követett el a Népszabadság tulajdonosa, csak azt tudom, hogy 3 olyan számlát is kiállított, ami mögött nem volt teljesítés. És nem beteg volt, hanem a bíróságon volt, amikor a munkavállalóival kellett volna - ígérete szerint - találkoznia.
A bankvilág nagyon sötét számomra. Életem legnehezebb vizsgája volt az ipari pénzügyek, vagy valami hasonló nevű tantárgy.
papa.49
Na de amikor ezek a kötvények lejárnak, akkor az államnak kell kifizetni a teljes névértéket, plusz a kamatokat!!!
Már lehet kezdeni felkötni a gatyát mert erre a fedezet, nincs meg sőt nem is volt, marad a nép!!!
Borsodi
A szavazást ezért erőltették,hogy most meg szembe köpik magukat és eladják az országot,hazaárulás amit keményen büntetnének normális országokban.Ezért kellett kerítés szavazás? Mondtam régen,hogy csak terelnek és tömik a zsebüket semmi más nem számít.
cikicakk55
@Yoda69: Nagyon is sokat regisztráltak tavaly Orbánék. A gond az volt velük,hogy az Istennek sem akartak itt maradni.Hazudoztak a nevükről,születési dátumaikról,nem voltak hajlandóak ujjlenyomatot adni.Ezért bár regisztrálták őket,de nem engedhették tovább,mert még ellenőrizni kellett,hogy igazat mondtak-e? Ezért gyűlt fel annyi Budapesten a Keletinél és a déli határnál.A Németek meg az Osztrákok támadtak bennünket,mert állítólag itt embertelen körülmények közt éltek.(Láttuk ugye mennyi szendvics volt a kukákba?) Szóval ebbe unt bele Magyarország,hogy megpróbálta regisztrálni akit csak tudott,de közben kaptuk a bírálatokat.Akkor döntött úgy a kormány,hogy akkor menjen mind .Most az a gond,hogy a Németek vissza akarják ránk tuszkolni az itt regisztráltakat,akik pedig jóval többen vannak mint 1300. A bevándorlási kötvénnyel érkezőknél azért csak 30 nap az elbírálás,mert papírokkal érkeztek,nem szociális segélyből akarnak megélni,ráadásul 30 nap épp elég utána járni,hogy nem hamisak-e az adataik.
Eriksson
@bencemacska: Látod, minden mindennel összefügg. Nem lehet úgy valamiről egyértelmű véleményt mondanunk, hogy nem ismerjük a hátteret.
Egyébként a Deutsche Bank más relációban van szarban, de nagyban. Miért nem erről ír a FAS?
bencemacska
@Eriksson: Tudod azért tartjuk a kormányt meg a sleppjét. hogy a problémákat az ország javát szem előtt tartva oldják meg, és nem azért, hogy kilopják a szemünket!!!
Jó, hogy a Deutsche Bank ügyét nem nekik kell kezelni!!! Merkel is azt mondta oldják meg maguk, amit kavartak maguknak!
Eriksson
@bencemacska: Erről van szó. Magyarország így vagy úgy, de megoldja majd a problémáit a FAS uszító cikkei nélkül is. Mindenki sepregessen a maga háza előtt.
Manhattan
@Csizmás Kond: Szóljatok Orbán vezéreteknek, hogy ti szavaztatok és ne engedjen be menekülteket!
Just look my avatar
Pénzért a Grazdi bármit megtesz, nem jobb egy szakadt útszéli kurvánál.
Szop, nyal, gombot varr!
quadrocopter
"Tutta? Már 3.3 millió sötétmagyar él a Földön, s ezeket orruknál fogva lehet a falnak vinni, milliárdos, nyeretlen társasjátékkal, miközben árja terroristák simán bevásárolhatják magukat a közép-európai idiótizmusba?"
tothjani
Orbán nem is a bevándorlok ellen van hanem az ellen hogy azoknak a szerencsétleneknek akik egy Diktátor elől menekülnek ne legyen kötelező egy Diktátor országában letelepedni.
Hiszen ők nem azért menekültek el hogy egy lepusztított szétrabolt balkáni országban dolgozzanak, azért hogy az élősködök többet lopjanak!
tothjani
Tudta?
2015-ben 2.9 millió bevándorló érkezett Európába
2015-ben 2.8 millió Uniós polgár költözött nem Uniós országba.
Miért nem követeljük hogy küldjék vissza őket oda ahonnét kivándoroltak???
Veleda
A letelepedési kötvényekből csak egy szűk kör tollasodott meg, de az államnak nem hozott hasznot.
Lepényleső
Van az a pénz amiért lehet,főleg ha azért vissza a nép fizet?
Manhattan
Most meg legújabban stikában indiai hindukat telepit be. Az ország reggel arra ébred, hogy mindenki szögdrótós ágyon imádkozik orbánért. ))
anka
@Manhattan: - imádkozzon érte akinek 6 anyja van!
1magyar
Ezért büntethetne az eu ha ő maga nem lenne még sárosabb.
simmering73
Bringásék szerint nem bevándorlás. Csereüdültetés.
vadnarancs
Na retek egybitesek ezt mivel magyarázzátok??? 1290 szerencsétlen menekültre nemet mondtatok! Erre a 18000-re mit mondtok??? És ha fele terrorista? Most bérrettegjetek! Eszement birkák!
Szókrakész
@Yoda69: Mondod most, te vélemény- és köpönyegforgató!!!

Legalább magatoknak ne hazudjatok!!!
Az, hogy engem, másokat hülyének néznétek, még elviselem.
De önmagadnak ne hazudj!!!
human
És úgy engedte be pénzért, hogy a végén mi fizetünk nekik.
Profonn
@human: Nálad az igazság ! Ez egy rohadt rossz üzlet az államnak, tehát nekünk. Itt csak Tóni és haverjai járnak jól.
lusta
@mümü: Őt ezért fizetik. Végül is nem állhat a Blahán.
papa.49
@lusta: Be szép lenne ha ott lógna a buszmegálló felett!!!
human
@Profonn: Kockázat nélküli garantált hasznot kapnak az offshore üzletkötő cégek. Ők viszik a el a hasznot az adófizetők orra elől.
lusta
@Peller Anikó: Igaza van, és az egyik pont Ön. Az 50 foglalkoztatott pedig szemenszedett hazugság. Annyi helyen leírtam már, hogy lassan azon csodálkozom, hogy még Ön nem találkozott vele, de sebaj, ha már fizetnek Önnek az ittlétért, akkor egy kis tanulás Önnek sem árt. A német top cégek alkalmaztak 54 embert, mert mint a Bayer cég szóvivője is kijelentette, nekik azonnali felhasználható ember kell, mert a menekültek nagy része hiába képzett, de a táborokban az addigi tudásuk gyakorlatuk megkopott. Egyébként a német kormány a top cégek vezetőivel épp most dolgozzák ki a közös munkáltatói-kormányzati programot. Ugyanakkor a német munkaügyi hivatal egyik vezetője pont arról beszélt, hogy a menekültek mindenféle, a képesítésüktől jóval alacsonyabb munkát végeznek és minden felajánlott, még a legrosszabbat is elvállalják, hogy azonnali pénzügyi segítséget tudjanak küldeni haza és az embercsempészeket is ki kell nekik fizetni. A negyedéves rendőrségi statisztikák szerint a helyi németekkel gyakorlatilag megegyező a bűnözési mutató, de abban különbözik mégis, hogy a lopás kiugróan magas számú. A legnagyobb elkövetők a szerbek, albánok, grúzok és a Maghreb országokból érkeznek. Az olaszok épp most tették közzé, hogy a bevándorlóknak köszönhető az a gazdasági teljesítmény, ami az országot még fenntartja, ugyanis az 5 millió bevándorló csaknem akkor a gazdasági tevékenységgel járul öszegileg és GDP esetében az ország jólétéhez, mint FIAT. A bevándorlók 7 milliárd euró személyi jövedelmi adót és 11 milliárd euró járulékot fizettek be a kasszába.
Nem ártana, ha külföldül olvasna és csak utána nyavalyogna itt.
kisrigó
@Nessy: A világ egyik legaljasabb "biznisze", én kölcsön kapok (lopok), elköltöm, arra amire akarom, aztán majd más visszafizeti. Elköltöm a hobbimra, -nem az emberek javára!- Lásd: ételosztáson sorbaállás a Blahán! Szégyen!!
Hellcat
Több mint 60 komment...se egy verőce...se egy bringás...
lusta
@kisrigó: Tegyük hozzá, a bicnicelő haverok 270 ezerért kapják és 300 ezerért adják plusz a költségek és a jövő évi villanyszámla rezsiszilárdostúl. Visszafizetni 5 év múlva kő és az alp az 300 ezer plusz a kamatok,meg a jövendő villanyszámla rezsiszilárdostúl. A veszteséget majd valamilyen új adó bevezetésével pótolják, amit majd a 3,3 milliós tömeg tapsikolva fog kifizetni, a maradék 5 millió meg szív mint a torkosborz és káromkodik hozzá. Mellesleg meg is érdemlik.
Manhattan
Terroristák, maffiózók most fél áron. AKCIÓÓÓÓ! ))
lusta
@Manhattan: A luxus mercit és a helikoptert az ügyes és sikeres feleség biztosítja.
Manhattan
Orbán ennek eltitkolására 18 MILLIÁRD (?) forintot költött!
nusika
...arra is kell gondolni, ha letelnek az évek és eljön az idő a visszafizetésre, KI FOGJA VISSZAFIZETNI ÉS MIBŐL? Az összegnek még a fele sincs meg! A kezelési költségek, az adminisztráció és a "zsebek", a tollasodott emberkék soha nem fogják visszaadni, A vége az lesz, hogy Mi fogjuk kifizetni, ők meg röhögnek, mint most is teszik.
fekete
Epiteti a keritest ez a tolho ,kozben pedig penzert 1-=ezrekett enged be papir nelkul!
Desischado
Mit gondoltok, miből telik például rogánnak a luxusra? Hát többek között ebből! Ilyen aljas, hazaáruló parazita bandát még életemben nem láttam. És három millió birkának ez kell...
lusta
@fekete: A kerítés építése is a pénz ellopásáról szól. Ami biztos. A drót felrakása az oszlopokra 10 ezer forintért lett leszámlázva úgy, hogy kényszerközmunkaszolgálatos rabszolgák, katonák és rabok csinálták. A versenyszférában egy beruházáson, nem állami megrendelés, az AVI hegesztők 5-6 ezer forintos órabérrel vannak elszámolva.
karma1
@Sanyi2015: 14.10-re: Sanyika, nagyon szar peldat hoztal... Az allam NEM fogja eroszakkal SENKINEK sem a magantulajdonaba koltoztetni a menekulteket, ugyanis az Unio minden egyes befogadott menekult utan fejpenzt fizet, 100 ezer euron felul / fo...Csakhogy ezt a rengeteg penzt az unio figyelemmel kiseri, hogy mire koltene a magyar kormany. Ezt a penzt NEM lakberre kapna orban, hanem arra, hogy ennek a penznek egy reszebol szallast epitsen, nyelvtanart keressen, megprobalja GONDOZNI ezeket a haborus menekulteket.

Egyebkent a hasonlatod megall, csak eppen kivetitve a kormanyra:mert ha van egy olyan ingatlanod, ahova te bekoltoztetsz egy csak neked tejelo alberlot, akkor te 99.9 %-ig tuti, hogy nem fogsz utana adozni, viszont ha az "allam bacsi" rakja be oda a menekultet, az alberlet akkor is ki lesz fizetve, csak eppen neked le kell adoznod utana, es mindenkeppen el kell szamolnod azzal a penzzel, hogy mire koltotted.
Nana, hogy a masodik lehetoseg ellen erosen morogni fogsz, mert nem rakhatod el az osszes lovet a zsebedbe...
karma1
Na, ezt a fotot se az udvari fotosa lotte, ugyanis mocskosul nez ki rajta (Egy profi fotos mindig FOLULROL igyekszik lekapni a fotoja targyat, mert az sokkal jobban mutat.
magyarbakancs
1297 emberér befogadása ellen elköltöttünk 15 milliárd forintot.
Közbe meg 18 ezer embert befogadunk, mert van pénze.
Kérdeznék valamit volt ennek a 18 ezer embernek valamilyen átvilágítása?
Van - e közöttük terrorista nyakkendős bűnözi.
Van – e közötte olyan ember ki veszélyes az ország biztonságára?
lusta
@magyarbakancs: Már kider0tették. Van.
Cicamama55
Kezdettől fogva egy kicsit is gondolkodó embernek ez az ami szemet szúrt! Jóval előbb beindult ez az üzlet, mint a kormány migránsozása! Jó pénzért évek óta ide jöhetett bárki, s ezzel szabad utat adtunk ahhoz, hogy egész Eu-ban akadály nélkül közlekedjenek! Erről nem kérték a nép véleményét? Érdekes módon jóval utána kezdett a menekült áradat megindulni. Ki adott akkor ehhez szabad kezet, ki indította el a lavinát?
Főlökött
Így kell átvágni a jónépet, hivatkozva jószituált lapokra. Miért nem 20-40-90-200 ezren vannak akkor, azon bevándorlók, melyeket beengedett az országunk ???
Hergeljünk már még egy kicsit az olvasókat !! NAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

A tények pedig, amiket már előzőekben bemásoltam : "Ez év március végéig 3490 letelepedési államkötvényt jegyző külföldi kapott Magyarországon tartózkodási engedélyt, a családtagjaik száma pedig 6148 fő. Letelepedési engedélyt 2249 személy kapott."

Na ebből, hogy jön ki ezen elmeroggyant cikkírónak a 18 ezer ? Tényleg nincs határa a félrevezetésnek és a hasbaakasztásnak ? Akkor legyen 200 ezer ! Miért, mert olyan szép és kerek, meg a SLIM-ek számával is egyezik, de nem súlyra !
Cikk írási kvóta által, nem kéne azért ilyeneket összehozni, de tudom a kényszer mindent visz.
anka
@Hellcat: tegnap 21.28 - hiányoznak?
spu00
@lusta: Jelenleg 3-400 ezer migránsról még azt sem tudják, hogy hol vannak, A regisztrált emberek többsége írástudatlan, elég, ha csak azt nézzük,mennyi nő és gyerek van közöttük.K.b. 90 %-t a bevándorlóknak nem fogják tudni alkalmazni, mert nem fog megtanulni németül, alkalmatlan bármely betanított munkára, s döntő többsége nem is akar dolgozni.Tudja másfél évvel a tömeges bevándorlástól számítva, s csak most kezdenek el tárgyalni, hogy mit lehet velük kezdeni, az egy kicsit álságos. Főleg, hogy O.V már tavaly febr.-ban már felhívta erre a figyelmet az EU. parlamentjében, ugyan nem vették komolyan, s ez ezért kerül nekik olyan sokba.
Olaszországban nem ezen bevándorlók termelik meg a FIAT-nyi profitot, hanem az európai vendég munkások, s az nagy különbség.
Nógrádi prof. szerin, aki együtt működik a német biztonsági hivatallal, heti min. 500 bűncselekményt jelentenek, hála a német sajtó szabadságnak erről nagyon kevesen tudnak
hemami
@vadnarancs: @bencemacska: @bencemacska: Nem is az ilyenekkel, vagy hasonlókkal van bajunk, hanem a szélsőséges vallási fanatikusokkal, akik sajnos a beözönlők többségét alkotják és akik meg sem próbálnak alkalmazkodni és integrálódni, ellenkezőleg, ők akarják megszabni, hogy merre hány lépés és elvárják, hogy a befogadók alkalmazkodjanak az ő szokásaikhoz és a fanatikus, hódító vallásukhoz és ideológiájukhoz. Szó sincs róla, hogy a muszlim a béke vallása lenne ! A muszlimok teljesen nyíltan hirdetik, hogy a céljuk az egész világon az iszlám vallás és a sharia törvénykezés elterjesztése. Nincs még egy olyan vallás a világon, amely a sajátján kívül semmilyen más vallást nem tűr meg és a keresztények kiirtására buzdít és legjobb esetben is csak akkor hagyják meg az életüket, ha azok hajlandóak a muszlimok szolgáiként a dzsizját ( keresztények adója ) megfizetni. Nem régen olvastam egy tudósítást , amelyben megírták, hogy egy keresztény ( özvegy ) asszonyt és a kislányát kegyetlenül legyilkolták, amiért az nem tudta megfizetni az adót. Szép kilátások a szerencsétlen utódainkra !!! És ne legyenek illúzióink ! Elég csak a szaporodási rátájukra gondolni, ha így folytatódik minden, akkor nem kell túl sokáig várni, hogy ők legyenek többségben és akkor véghez is fogják vinni minden aljas tervüket. Ez kell nekünk ? Aki ezt a jövőt szánja az utódainknak, az minden, csak nem normális.
hemami
@ziziplanet: Már elég unalmas, hogy sokan az 1300, vagy hasonló számokról regélnek, holott mindenki tudja, tudhatja, hogy ez a szám egyetlen évre lett volna érvényes, pedig azt még ennek az őrületnek a propagálói is elismerték, hogy a migránsok befogadásának nincs felső határa. Valóban nem látszik a vége-hossza, mert amíg befogadják őket, addig a végtelenségig csak jönni és jönni fognak. Azt is mindenki tudhatja, tapasztalhatja, hogy a beözönlőknek csak egy kis töredéke a valóban háborús menekült, a nagy többségük egyszerűen ingyenélő , hálátlan, követelőző élősködő, akik abba a kézbe harapnak, amely eteti és ajnározza őket és mindent elnéznek nekik az őslakosok kárára. Meddig mehet még ez így ? ( Jelzem , a letelepedési kötvénnyel sem értek egyet, habár pl. a kínaiakkal nincs ilyenféle bajunk, mert ők nem akarják senkire rákényszeríteni a vallásukat, a szokásaikat. Sokan közülük már anyanyelvi szinten beszélik a nyelvünket és dolgoznak, kereskednek. Ők tudtak alkalmazkodni, beilleszkedni, ellentétben a muszlimokkal.) Nagy különbség !
qxy
Vegyen rajta kocsit. Milyet??? olyat amit úgy kézzel kell a kerekét két oldalon gurítani.
Törölt felhasználó
@hemami: Elöszőr is nagyon örülök és köszönöm a normális, párbeszédjellegű hozzászólásod. A legnagyobb bajnak azt tartom, hogy miközben egyenlőre pár migráns van az országban mi magyarok már egymás torkára megyünk, kirekesztő, végletes meggyöződésekkel. Szóval reagálva, jogos, hogy lehet több 1300, de vitát csak tényekről lehet folytatni, egyenlőre ez a tényszám. Ezt kérték tőlünk, ha többet kérnek majd az egy új vita. Ezt az 1300-at talán az együttműködés, közös szerepvállalás jelképeként kellett volna azzal a megjegyzéssel, hogy többetem nagyon szeretnénk...Az ezt követő jellemrajzodra, amiket írtál nem tudok mit írni, hogy ingyenélők, stb. Ez pont olyan, mint, hogy a cigányok 90%-a lop. Ezek az előítéletek általában fordítva igazak és úgy sem kicsi szám, de ezeknek is megvannak szocializációs okai, nem a gének, bőrszín stb. Aki fél ezektől a népektől, azok csaka hírekben ismerik őket ott pedig jellemzőn csaka szar van, mert a jónak nincs hírértéke. Ezek az emberek háborúból jönnek, pont olyan ordas dolog azt álítani, hogy nem, mint a holokauszt tagadás. Ettoől nyilván az isis kihasználja ezt az áradatot, de szerintem az arány inkább több ezer menekültre jut egy terrorista. Sok az előítélet azért lássuk be, erre pont jó lett volna az az 1300, hogy lássuk miről van szó. Abban nagyon tévedsz, hogy csak kínaik vehetnek és vettek kötvényt. Bárki aki ek van rá pénze és nem kell hozzá menekültnek lennie. Nincs háború ahonnan jönnek és ennél gyanúnasabb, mint egy ilyen ember, hát...:) A legnagyobb félremagyarázás a Viktor részéről, hogy alapvetően mindenki nem-el válaszól a népszavazás kérdésére, én is. Igen-nel erre nem lehet válaszolni. Viktor ezt klasszikus gyűlölet keltésre használja, amit egy nemzeti dobozba csomagolva elad nekünk. Sajnos nem sikerült levonni az i-ii világháború tanulságait sem viktornak, sem sok embernek. Nem kell mindenkit befogadni, és még lehetőségeinknek a a tizede is elég lenne, hogy Emberek maradjunk és emberként nézzenek ránk mások is..Az, hogy...
Hellcat
@anka: Nem...csak a szokásos patkánykodás ez tőlük :)
anka
@Hellcat: - eligazításon vannak...:)
Na meg érdemben nem tudnak hozzászólni, csak szokásos libsikomcsi' duma.
egyvandor
Mennyi a jutalék egy egy ilyen üzlet után? Mert ez a pénz az államháztartásunkat illetné. Mennyi lesz a Gorbánékat támogató kölcsönök kamata amit lejáratkor vissza kell majd fizetnünk? Meg lesznek még ezek a pénzek mikor Gorbánékat sikerül eltávolítani a hatalomból, vagy eltűnik mint a manyup?
Ha erre is népuszítást rendeznének akkor is meglenne a 40% 98%-a?
verőce21
Túlnyomó többségük kínai. Összesen párszáz fő az, aki bizonyítottan muszlim közegből érkezett! Kicsit más, mint amit a cikk sugall.
De ezeknek is legalább a neveit tudjuk. :)
Lepényleső
Pénzért mindent,akár az ország vezetését is-félre?
archive
@Mobil123: Sajnos bizony a legtöbben nem is tudják, hogy a"letelepedőknek" a kötvényért kifizetett összeget nekünk majd kamattal együtt vissza kell fizetni. Vagyis ez egy "kölcsön az államnak". Igazából egy letelepedőnek magyar állampolgárrá válni egy fillérjébe sem kerül, sőt.. még jól is jár, mert a befektetett pénze nagyon jól kamatozik.
bundi
@verőce21: ez igaz...
444.hu/2016/10/19/orban-szomszedsagaban-vett-villat-a-terrorizmussal-vadolt-szaudi-olajmagnas
és az előéletük is ismert...még is együtt lefetyelhetnek a vezérrel és mélyen tisztelt családjával a nagy nemzeti zsírosbödönből...
bundi
@verőce21: ja és az megvolt neked, hogy ezek után a fizetős vendégek után kötvénytulajdonosonként kb 50-70 000 euró bukta van az országnak?...kb évi 3-4 milla?...míg azok a migránsok akiknek a kérelmét kellene felülvizsgálni kb évi 10-15 000 ezer euró uniós támogatásban részesülnének?...talán ezért is csinálják azok a hülye szlovákok hogy odamennek a menekülttáborokba, és kiválogatják kiket kívánnak befogadni...végzettség, vallás alapján...és ez még pénzbe sem kerül nekik, sőt...
míg az okos magyarok kerítést építenek mindenhova 20-30 milliárdért ...meg kifizetik az uniós büntit...a nagy kereszténykedésban...és befogadják ezeket a fizetős migráncsokat akiknek aztán 5 év múlva mindent visszafizetnek kamatokkal együtt...
nem érzed úgy hogy kívülállók számára kicsit, vagy nem is kicsit debilnek tűntök?...na mindegy menjetek szavazgatni...marad a hülyegyerek ha játszhat a micsodájával...oszt jónapot...
verőce21
@bundi: Nincs az a pénz, amiért ezt a munkakerülő, követelőző, megszálló hordát beengednénk.
Az olcsóbb megoldást választottuk.

Meg még az kéne az ötleteid mellé, hogy a baloldal kormányozzon. Magyarország egy menekülttábor, szemétdomb lenne, az lenne mint törökbe.
Ezt a migránssimogatók nem képesek felérni ésszel.
Tavryni őrnagy
Ha már lehet, inkább pénzért 1., 2: a megszünését követelni cserébe öngól.
bundi
@verőce21: öööö...fussunk neki mégegyszer...tehát szerinted az az olcsóbb megoldás, hogy szerencsétlen menekülteket számszerint 1235 főt kizártok az országból...akiket az unió is támogatott volna, fejenként jópár millióval...ehhelyett befogadtok pénzes menekülteket, akiknek jó része bűnöző, vagy a jelen esetben terrorista, és nemzetközi körözés alatt van...és ezeknek fizettek kb 10-15 milliót és ezek cserébe lejattolnak 5-10 milliót orbán strómanjainak...ja és hogy el ne felejtsem ezért építtettek a vezéretek haveri körével túlárazott kerítést a határra 30-40 milliárrdért és plakátkampányba kezdtek szintén több 10 milliárdért...és közben mivel dolgozni kell valakinek ukrajnából ortodox oroszokat iránból, irakból muszlimokat indiából hindukat próbáltok becsábítani sokat ígérve nekik...
elnézést de ezt én mint "Ezt a migránssimogatók nem képesek felérni ésszel." tényleg nem érem fel ésszel...biztos van logika az őrületetekben...de elég mélyen elrejthettétek...
verőce21
@bundi: (13:22) Amennyiben "befogadsz" 3 főt mi alapján mondasz ellent a 30-nak...?
bundi
@Tavryni őrnagy: öööö...nem pénzért ...ezek csak kölcsönök amiket 5 év múlva vissza kell fizetni jóval a magyarországi átlagkamatok feletti hozammal...és még a viktor strómanjainak a közvetítői díját is össze kell dobni az adófizetőknek...fejenként 45-60 000 eurót...számold át mennyi az forintban...míg az unió által küldött menekültekért az unió fizetett volna fejenként 3-5 milliót...ne haragudj meg de normálisak vagytok?...már hogy közben a kerítés és plakátmizériára elköltött tízmilliárdokat ne is említsük...
lusta
@verőce21: Van.
Az olaszoknál a tavalyi adatok szerint 5 millió bevándorló él. 7 milliárd euró szja és 11 milliárd euró járulékot fizettek be. A lakosság 8,3%-t teszik ki és a GDP 8,8%-t termelték meg. Csaknem annyit, mint a FIAT. Tájékozódni a külföldiül írtakból nem szégyen. A fejben a világosságot nem garantálom, de talán valami Önnél is megvilágosodik. Ez csak egy példa volt.
bundi
@verőce21: olvass utána nem befogadni kellett volna hanem a kérelmét elbírálni...és ha méltónak találnátok a befogadásra mert olyan a végzettsége a családja a hozzáállása akkor az unió fizet kb 3 milliót az első éves megélhetési költségeire, valamint az integrálásának oktatásának a költségeire...lásd a szlovák példát ők ezt teszik...és ti?...ha elutasítjátok azt az 1235-öt mi alapján engeditek be azt a 15-20 000-et és miért próbáltok ukránokat irakiakat irániakat oroszokat indiaiakat odacsábítani dolgozni...mert ugye ők nem vehetik el a munkátok...emlékszel még erre?...vagy ha így nézed akkor miért utáljátok ki azt az 1235 embert...
verőce21
@lusta: (13:30) Folytatódnak a kényszerbetelepítések Olaszországban. Nemsokára minden településen lesz afrikai "munkaerő".
verőce21
@bundi: (13:34) Buta beszéd, amit tolsz itt!
lusta
legyünk pontosak. A migráncs kifizeti a 300 ezer eurót és még 40 ezret a közvetítő cégnek. Az állam ellenben ezeknek a közvetítő cégeknek 270 ezerért adja a kötvényt és a lejáratkor már 300 ezret fizet vissza meg ugyi a hozamot, ami jelenlegi csillagállás szerint 70 ezer euró. Lefordítom az egybites 300 forintos budiforradalmároknak is. 5 év múlva a magyar állam 370 ezer eurót fizet a migráncsnak, aki lehet körözött terrorista is és bizony bűnöző is, nem lehet, hanem bizonyítottan az is van közöttük, míg csak 270 ezret kepott érte. 5 év alatt 100 ezer euró bukta és a migráncs is örül, mert neki csak 340 ezerbe került és még 30 ezret kap zsebpénznek, szabad mozgást az Unió területén, de nem csak magának, hanem az egész pereputtyának. A hülyének is megéri, csak az adófizető polgároknak nem. Ezért én csak azt a következtetést tudom levonni az itteni nagy melldöngetők hozzászólásaiból, hogy ők vagy nem fizetnek itthon adót, vagy közvetlenül haszonélvezői a rendszernek. Egyik megoldás sem jó a magyar társadalomnak.
bundi
@verőce21: miért is buta?...mert valaki ezt mondja miközben azt állítja hogy olcsóbb 15-20 milliót kifizetni valami bűnöző után mint egy szerencsétlen menekültet dolgozni hagyni úgy hogy az ország mellette még több mint 3 milliót is kap?...hát igen
esetleg elmondanád miért is buta amit itt tolok?
bundi
@verőce21: egyébként a forradalmatok lángja is kutyaszartól bűzlik a jelek szerint...mert a neretek ebben is jobban teljesít...
444.hu/2016/10/19/egy-kutyafuttato-mellett-all-a-kossuth-terrol-kipaterolt-forradalom-langja
verőce21
@bundi: (13:40) Tanulhattál volna történelmet te is.
bundi
@verőce21: megint terelsz...a kérdésre válaszolj...miért is buta?...
verőce21
@bundi: Mert úgy tűnik, hiányosak a történelmi ismereteid!
bundi
@verőce21: tehát a válasz arra hogy hülyék vagytok gazdaságtanból ez?..."Mert úgy tűnik, hiányosak a történelmi ismereteid!"...
esetleg pontosabban kifejtenéd hogy miért is olcsóbb több mint 10 000 fönek kifizetni kb 70 000 eurót azaz több mint 20 milliót mint 1235-öt után kapni 3,5 milliót?
lusta
@verőce21: Aki nem hajlandó a tényeket tudomásul venni, az veszít. Gondolkodni és dolgozni kell, akkor a megoldás rengeteg hasznot hoz. Tudom Ön ilyesmivel nem foglakozik, mert a kellemetlen dolgoat elengedi és nem hajlandó válaszolni és utána nézni sem. A Lendvay utcában lassan dolgoznak, így ne számítson a segítségükre. DE. Én egy segítő ember vagyok és megsúgok egy két kapaszkodót, ha már az olaszoknál oly lenéző a munkaerőt illetően. Olvasson utána. www.lenius.it/come-accogliere-i-migranti/
verőce21
@bundi: (13:55) Az ilyen beszédért, mint amilyet te szajkózol, Hegedűs hadnagyot felakasztották az "Egri csillagok"-ban.
És megérdemelte.
verőce21
@lusta: (14:11) Olaszul nem tudok. De ha esetleg ezt franciául, angolul, vagy németül elküldenéd (netán magyarul), szívesen elolvasom.
bundi
@verőce21: ez megint terelés...tehát miért is buta beszéd amit mondtam?...hol is a hiba szerinted benne?...vagy csak egyszerűen te vagy az áruló?...és kilóra áruljátok az országot?...
lusta
@verőce21: Drága sztrovacsek, ez itt a nagy különbség. Mindig csak tiszta forrásból (Bartók), olasz adatok az olaszoktól, így nincs fordítási, értelmezési gond. Ezért még egy kis adalék. www.fondazioneleonemoressa.org/newsite/rapporto-2016-sulleconomia-dellimmigrazione-2/
verőce21
@bundi: Hülyéket beszélsz, terád nem érdemes időt pazarolni.
verőce21
@lusta: Most jól alájátszottál magadnak, mert a cikk ellenkezőjét írja, mint bizonyítani akarsz.
Te ezzel a cikkel törököt fogtál, Kedves Barátom!
Mert a külföldi foglalkoztatottak majdnem egynegyede román! És a négerekről nem ír.

Top 10 nemzetiség külföldi lakosok 2016 eloszlás% nőivarú egyed
Románia 1151395 22,9% 57,2%
Albánia 467687 9,3% 48,4%
Marokkó 437485 8,7% 46,0%
Kína 271330 5,4% 49,4%
Ukrajna 230728 4,6% 78,8%
Fülöp-szigetek 165900 3,3% 56,9%
India 150456 3,0% 40,3%
Moldova 142266 2,8% 66,5%
Banglades 118790 2,4% 29,2%
Egyiptom 109871 2,2% 31,5%
összesen nem 5026153 100,0% 52,6%

A négerekről hallgat, akikre már másfél éve horgásznak. :)
lusta
@verőce21: Erre a baromságára rágyúrt, vagy eleve már ilyen.
1. ön nem tud olaszul és bizony semmi érdemlegeset ebben a témában nem tud írni. (drága sztrovacsek, Ön írta ezt)
2. Én bevándorlókról írtam és az Ön által idézett statisztika szintén a bevándorlókról ír.
3. Látja a Lendvay utca nem mindig tud érvekkel szolgálni. Próbáljon gondolkodni, az nem fáj.
verőce21
@lusta: (22:23) Nem lepődtem meg skizofréniás soraidon Pigro Úr! A gondolkodás úgy tűnik neked fáj. Mert nagy különbség van dolgozó bevándorlók és segélyért menekülő bevándorlók között. Azt gondoltam előállsz a dolgos négerekkel. Reménykedtem, hogy hallok valami üdítő jó hírt velük kapcsolatban. Minekutána én azzal indítottam, hogy "Nemsokára minden településen lesz afrikai munkaerő"! Csakhogy a linked nem az!
Kaptam egy italiano vero statisztikát amelyből előástam a fenti táblázatot. Ez túlnyomóan román és albán, kínai, indiai, stb. munkavállalókról ír. Akkor hogyan van ez Pigro Úr?
Hol vannak a motivált, dolgos afrikai, néger munkaerők?
bundi
@verőce21: így a legegyszerűbb neked ...ha hülyeséget mondassz és számonkérik rajtad...akkor csak ennyire futja?...a másiknak nincs igaza ...mert csak...mert te tudod a tutit...ok ha te tudod, akkor legalább egy részét felfednéd előttünk?...miért is olyan tuti biznisz a nagyaroknak az a betelepítési államkötvény?...ok nem azt kérdem miért biznisz a vezérnek és a pajzshiordozóinak...mert az tiszta...ők minden egyes kötvénytulajdonos után lecsípnek majd 70 000 eurót...több mint 20 millát...tisztán...a saját offshor cégükön keresztül...de amagyaroknak miért is olyan jó ez?...nekik kell kipótolni a hiányzó összeget...most mondj okosat...
korell
Ha olyan nagy biznisz a letelepedési kötvény, hol van a haszon? Tessék erre rámutatni!
verőce21
@korell: A letelepedési kötvény elsősorban a rogánhabonycégnek és a körülöttük forgolódó ügyvédinagyköveti gárdának haszon. De az országnak is. Abból a szempontból, hogy nem kell dollár, vagy eurokölcsönért kuncsorogni nemzetközi bankkonzorciumokhoz, hanem a helyünkbe hozzák a pénzt és még örülnek is neki, hogy ideadhatják.
lusta
@verőce21: Valóban,
Számoljunk.
Az állam kap 270 ezer eurót.
Az állam 5 (öt) év után visszafizet 370 ezer eurót.
5 (öt) év alatt 100 ezer eurót köll pluszban kiperkálni. Tényleg nagy üzlet, de nem az államnak.
korell
@verőce21: Szóval a kormány által kitalált és kibocsátott magyar letelepedési kötvények haszna szerinted is a kormány miniszteréhez, és a kormányközeli vállalkozókhoz kerül? De valamicske azért csurran cseppen az országnak is ebből a kamatos hitelből?
Amit majd nem a "derék" "jóravaló" politikusok, hanem mi, az ország népe fizetünk vissza kamatostul?
Te ennek örülsz?
verőce21
@korell: Az állami, költségvetési intézményeknek szerzett források mindig is sikerdíjasak voltak. Ha van egy jó ötleted az államkassza gyarapítására, te is kaphatsz zsét.
Gondolj csak az önkormányzatokra, akik CHF-hiteleket vettek fel 5-15-25 mrd Ft értékben a szocialista kormányok alatt. A döntéshozók és az engedélyező kormányhivatalnokok szép summákhoz jutottak általa. Csak néhány ember, a döntési helyzetben lévők, de sok-sok helyen. Aztán a 6%-os kamataiból is. Legtöbbször nem is volt szükség a forrásbevonásra, de olyan jól fizettek értük.
Az Orbán kormány pedig szépen kifizette az önkormányzatok hiteleit, szintén a mi pénzünkből.
Hogy egyetértek-e vele? Nem. De erről fecóék pl. megkérdeztek valakit?
(Szeretem a kristálytiszta érvelésed, az érzelemmentes, kulturált hozzászólásaid.)
verőce21
@lusta: (19:05) Szerintem nem jók a számaid. Mivel igazolod őket?
(Eleve, már a közvetítői jutalékot nem kell visszafizetni és nem is kamatozik 2-2,5%-ot, csak a kötvényérték.)
korell
@verőce21: Tocsik Márta ehhez képest kisóvodás volt. Az un. sikerdíjaknak határt kell szabni minden jogállamban, mert az emberi gőg és kapzsiság határtalan, ez kristálytisztán látszik.
verőce21
@korell: "...sikerdíjaknak határt kell szabni" - igen, ez a lényeg, ezen van a hangsúly!

A 10%-os diszkontár sem fér bele a tisztességbe. Miért csak 270-et kell átadni az államnak? Egyetlen más kötvényt sem lehet 4-5 százalékpontnál kedvezőbb áron jegyezni. A közvetítőirodák mohósága határtalan. Miért engedik? Mert ebben hozzáadott érték semmi nincs. Ki kell állítani érte egy papírt.
korell
@verőce21: Például ez sem fér bele a "tisztességbe". A legnagyobb baj mégis az, hogy létrehozták, van, megtehetik.
verőce21
@korell: Ha valamit meg lehet tenni ami hasznot hoz, akkor azt meg kell tenni! :)
korell
@verőce21: Ügyesen forgatod a szavakat, de ettől még "kilóg", ami kilóg.
"Mindent" meg lehet tenni.
PERSZE!
El lehet venni a másét, mert pl. úgy gonfolom, Én jobban értékelném,
korell
folyt..
ha az enyém lenne?
Ez nyilván bűncselekmény.
Bármekkora hasznot is hozna.
verőce21
@korell: Te pedig rosszul forgatod a szavakat, mert én nem írtam olyat sehol, hogy szabad lopni. Sőt az ellenkezőjét. "A sikerdíjaknak határt kell szabni"
korell
@verőce21: Örömmel nyugtázom, hogy egyetértünk. Gondolom abban is, hogy igencsak elburjánzott a sikereknek érdemtelenül kikiáltott manőverek száma felsőbb körökben.
Az is valami, hogy legalább ezt a haszontalan, sőt kárt okozó kötvénykibocsátást leállítják.
verőce21
@korell: (21:31) Ez a kötvény akkor(3 éve), szükséges volt, mert nem kaptunk elfogadható kamaton kemény valutát. Sőt, sehogy. Akkor nem volt "érdemtelen siker" ez az ország számára.
Ma már sokat változott pozitívan Magyarország adósságmegítélése, így a 2-2,5%-os kamatkiadás ma már veszteség, mert 1,62%-on is hozzájuthatunk dollár/euro hitelekhez. Így megszüntetendő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.