Magyarországon három éve folyamatosan csökken a szegénység mértéke – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

A szegénység elleni küzdelem világnapján kiadott közleményben az áll:

a magyar reformok nyomán tapasztalható javulás esélyt teremt arra, hogy 2020-ig jelentősen csökkenjen a szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élők száma. Azt írták, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően 2012 óta közel 600 ezer ember tudott kitörni a szegénységből.

Közölték, az Eurostat adatai szerint a szegénységnek és a társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya 2013-ra 31,8 százalékra mérséklődött, 2014-re pedig további 3,6 százalékponttal, 28,2 százalékra csökkent. A leginkább kiszolgáltatottságban élők száma a 2014-es évben 166 ezer fővel csökkent. Ebben nagy szerepe volt olyan kormányzati intézkedéseknek, mint a devizahitelesek mentése, a közfoglalkoztatás és a rezsicsökkentés.

A cigányok helyzetét is javulni látják

A közlemény kitér arra is: a magyarországi romák körében a szegénység vagy társadalmi kirekesztettség kockázatának kitettek aránya mintegy 6 százalékponttal, jövedelmi szegénységük közel 5 százalékponttal csökkent, a legjelentősebb javulás esetükben a munkaszegénység csökkenésében jelentkezett – közölték, megjegyezve, utóbbi mutató e körben a 2013-as 45,3-ról 2014-ben 26,7 százalékra változott.

Az államtitkárság közleménye kiemeli: a gyermekszegénység visszaszorítására, megelőzésére és a szegény családban élő gyermekek, a tartós rászorultságban élők számának csökkentésére fókuszál az integrált térségi gyermekprogramokat támogató, 15 milliárd forint összértékű kiemelt pályázat, amelyre az ország 31 leghátrányosabb helyzetű járásának gyermekjóléti központja és az azokat fenntartó önkormányzatok pályázhatnak.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Just look my avatar
Működnek a reformok: Kígyózó sorok várták a meleg ételt a Blahán.

-Tényleg egyre kevesebb! aki eddig még nem halt éhen azt az emmike rábízza a hideg télre, hogy az javítsa a statisztikát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Veleda
Nem tudom, hogy az EMMI honnan tájékozódik, vagy ha kap is információt, azt mennyire veszik figyelembe. Pár napja történt az egyik helyi általános iskolában, hogy az első órán egy gyerek kizuhant a padból. Szerencsére az iskola mindenre fel van készülve, megmérték a gyerek cukrát, ami 1 egész volt. A gyerek nem vacsorázott és nem reggelizett. Nem cigány!!!
Az iskola rugalmas volt szerencsére, megoldják a gyerekek reggeliztetését.
A továbbiakban pedig intézkedtek a gyámügy felé.
Borsodi
A Magyarok 23%-a éhezik még,,mert hullnak a szegények mint a legyek, sokan éhen haltak.Még többen külföldre mentek,menekültek dolgozni.Ez a magyarázat,hogy egyre kevesebb a szegény ember,ez még javulni fog 23%-ot haarosan.Egyre jobban élhetnénk ha hagynának,egyre jobban keresünk,de nem találunk semmit.
huKKK
Működnek a reformok.
Zitának bejött.
kukac50
Vak ember mondta ezt? Egyre több a szegény éhező fázó ember! Alanyi jogon jár a gázszámla és villanyszámla csökkentés a politikusoknak a fával fűtő családok ki maradtak a rezsi csökkentésből! Miért ? Nem vonatkozik mindenkire egyformán a törvény?
Alanyi jogon kapjon minden fával fűtő család fát fa jegyet vagy pénzt!
Béla333
Egyre kevesebb szegény ember van nyilvántartva!
Így pontos!
Zeta
Az üvegpalotából nem látszik az emberek nyomora.
Hányféle adót vezettek be a hat év alatt,hány deviza hiteles került padlóra a forint gyengülése miatt, hány kisnyugdíjas , rokkant nyugdíjas,korkedvezményes került intézkedéseik miatt lehetetlen helyzetbe? Mért megy mindenki, aki teheti, a süllyedő nyugatra? Mert Mo.jobban teljesít?A segélyek hol állnak? A közmunkások serege, mért fél megvenni a húst a polgármester boltjába? - az alacsony árak miatt? Hely ha a Fidesz, nem segítene ilyen Lelkesen, ha nem harcolna ennyire azembetekért! Az egész egy nagy halandzsa, és hisznek egy szélhámos bandának. Mondják,hogy tehetséges, hát ha a hazugság az, akkor itt a világbajnok!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.