Elszámoltatná a kormányt és a miniszterelnököt a Magyar Szakszervezeti Szövetség, hogy vajon hány országnak, mennyi cégnek adta el a nemzetközi átlagbérnél jóval kevesebbért a magyar munkavállalókat – írja a 168óra.

A szakszervezet közleményében úgy fogalmaz, a miniszterelnök döbbenetes beismerést tett a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában, amelyben a migránskérdés kapcsán felemlegette, a svédeknek több szívességet is tettünk, többek között azt, hogy

vámok nélkül kereskedhetnek, és a svéd tőkésnek itt kevesebb bért kell kifizetnie, mint a hazájában, így nagyobb profitra tehet szert.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség azt írja, a miniszterelnök ezzel beismerte azt, amit a szakszervezetek régóta állítanak:

a kormány felelőssége a hazai bérek szégyenletesen alacsonyan tartása, a magyar munkavállalók elszegényedése, egyre durvább kizsákmányolása.

Nemes Gábor, az MKSZSZ szóvivője leszögezte, a szövetség kész nyilvános vitában ismertetni és megvédeni a MASZSZ-nak a bérekkel kapcsolatos álláspontját. 

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ez már tudott egy ideje, hogy a qrbán direkt tarta idehaza alacsonyan a béreket...noha nem a sajátjukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Perwool: Mégsem volt olyan rossz az a cucializmus? 11.59
silber13
Azután meg maga az ország következik...
Eladott Ország
Silber13: az Országot már eladták. Annyi pénzt vittek már ki az országból offshore számlákra, hogy az ország államadósságát kétszer ki lehetne fizetni. A csúti cigányt pedig minél előbb el kell zavarni a hatalomból, de még a közélet környékéről is.
Csizmás Kond
...svéd tőkés meg hottentottatőkés...mindegyik azért jön, hogy olcsóbban dolgoztasson mint otthon...különben egy sem jönne...ugyanez a helyzet a bérekkel is azért mennek el innen mert máshol többet keresnek ha fordítva lenne egy sem menne el...
..ilyesmin vitatkozni ...
Lepényleső
Nem az ilyen karaktert nevezik rabszolgatartónak,esetleg kereskedőnek? Dicsősége e népnek?
Eladott Ország
"Orbán elismerte, eladta a magyar munkavállalókat". Hiába cigányból nem lesz szalonna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.