Több mint 50 millió forintot ér az a kétezernél is több madártetem, amelyet egy román férfi furgonjában találtak.

A zalai rendőrök az M70-es autóúton, Letenye közelében állították meg ellenőrzésre csütörtök reggel a kisteherautót vezető 22 éves férfit. A román állampolgár járművének rakterében tíz hűtődobozban 2167 darab védett madár tollas tetemére bukkantak.

A madarak között jelentős mennyiségben volt réti pityer, valamint fürj, búbos banka, tövisszúró gébics, illetve füzikefajok, amelyek eszmei értéke együttesen meghaladja az 54 millió forintot. A férfi a madarakat Olaszországba akarta vinni.

A rendőrök természetkárosítás miatt indítottak eljárást a román férfi ellen, aki a továbbiakban szabadlábon védekezhet.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Csodálkoztam volna, ha a történetnek nem lett volna olaszországi kötődése.
eszegfu
Az előző, hasonló eseteknél abban a hiszemben voltam, hogy a madarak a szállitódobozokban étlen-szomjan voltak, esetleg a tulzsufoltság miatt nagyon felmelegedtek és elpusztultak. Fel nem fogom, hogy élettelen állatokkal mit ér a "szállitó"... talán preparátorhoz vitte volna őket?! Ugy tünik nem vagyok valahogy "képben"...
cs.n.
És a sofőr ellen indítanak eljárást. Csak kishal. Nyilván nem ő lődözte le a madarakat, meg nem ő akarta megkajálni őket Olaszországban, a főbűnösök pedig megússzák, a "szajré" ugyan oda, de a futár elviszi helyettük a balhét, majd a legközelebbi talán sikeresebb lesz. Addig lődöznek még párezer madarat, meg szereznek egy új kocsit, meg egy nem védett madarat (palimadár), aki vezeti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.