Egy T-54-es tankkal terhelték meg a pécsi Széchenyi tér díszburkolatát péntek reggelre.

Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselő a helyszínen magyarázta el, hogy ez egy olyan tank, amilyent a Mecseki Láthatatlanok tettek harcképtelenné a Mecsekben 1956-ban.

Szovjet tank jelent meg Pécsen, csővel a városháza felé

- Bár a tank országszerte a kommunista diktatúra és az elnyomás jelképe, Pécsett a győzelem szimbóluma volt mindig is. A Mecseki Láthatatlanok, azaz a pécsi szabadságharcos csapat ilyen tankokat kényszerített meghátrálásra, s tett egyet közülük kézigránáttal harcképtelenné. A tank tehát azt jelképezi városunkban, hogy itt harcoltak legtovább az országban a szovjet elnyomók ellen – jelentette ki Csizi Péter.

Szovjet tank jelent meg Pécsen, csővel a városháza felé

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, hol van a bringas, a nagy pancelos-loveges,... Jol leb@szott mindenkit, hogy a Varban olyan tank van, aminek nincs lanctalpa, tehat azzal nem lehet megmozdulni elmeletileg. Nos, hulye bringas, erre mit mondanal? Ez egy kiherelt T54-es? Mert en igancsak komoly lanctalpakat latok alatta...
Es vajha miert eppen a varoshaza fele all a csove? Valaki jelzesertekkel helyezte ezt oda, az tuti...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@lópicigáspár: Hogy áll Rója István?
Hellcat
@karma1: indafoto.hu/multidaru/image/11172731-a6aec14d
Ez is egy híres kép csak a budai várból...és a cső itt is érdekes módon kormányhivatal felé néz...ha valami hülyeséget csinálnának csak be kell durrantani az ablakon.
Sámannus
Ez a csoda szerkezet a magyar csodaszarvas, már akkor is ócskavas volt amikor a hazát védtük vele. Ezek a csodaszarvasak, mára csak a civilek hülyítésére jó, ha még el is sülne a löveg, vagy többi "díszítése", vagy csak simán a tömegével is ijesztő, azzal a hanggal mivel elnyomja az ember lélegzetét is. Egy átlag ember a beszarás határára jut. Ha pedig megindul feléd, a földbe gyökerezik a lábad. ennyit erről békés szerkezetről akarom mondani csoda szar vasról.
Aki oda vitette az egy elmeháborodott. Ha majd a kétfarkúak mennek és kifestik a háromszögeket, akkor áhítatosék kibaszottul felfognak háborodni.
Sámannus
@Hellcat: Amikor a németek elfoglalták a várat, ellátmányt sem vittek magukkal. A Bécsi kapunál egy 45-ös páncéltörő állt és rálőtt, majd kivasalta az ágyút... A politikai helyzet megváltoztatásához tehát nem kellett neki tüzelni sem...
Kb. ez olyan mint ha egy nagy barna maci rá ülne a szánkra., már nem is kell kiabálni sem.
eszegfu
@CsipkeRózsa: 18:22 Igen régen voltam itt és most meg is lepődtem, hogy az ördögben került ide most egy 2016. évi téma... Már fogalmam sincs az előzményekről... meg hát Bringás is hol van már?!
karma1
@eszegfu: Szia Kedves, innen IS hianyzol! Eppen tegnap gondoltam Rad! Szoval nyugi, a bringas "csak" atalakult, halfarok, pegero, shikari ne'ven...
NIncs uj a Nap alatt...
Az embereket - egy civilt - meg lehet barmivel ijesztgetni, ahogy @Sammanus mondja,...:o((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.