Vasárnap délután megkezdődött az a fővárosi demonstráció, amelyet magánszemélyek jelentettek be, de azon ellenzéki politikai pártok vezetői is felszólalnak.

A "Mossuk le a gyalázatot!" "Emlékezés 1956 hőseire és tüntetés az európai Magyarországért" című rendezvény színpadát a Rákóczi út Blaha Lujza tér felé eső végén állították fel, úgy, hogy a tér irányába nézzen. A demonstráció miatt a színpad mögött a Rákóczi utat a Nagykörút és a Síp utca által határolt területig zárták le.

A demonstrálók elsősorban az MSZP és a Demokratikus Koalíció lobogóit tartják a kezükben, de több feltűnt a Párbeszéd és a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) zászlói közül is, miközben néhány résztvevő magyar és EU-s zászlóval érkezett. Néhányan síppal is fütyültek a kezdésre várva.

A demonstráción, amit magánszemélyek szerveztek, részt vesznek ellenzéki pártok is. A szervezők közlése szerint felszólal Bíró András alternatív Nobel-díjas polgárjogi aktivista, Bokros Lajos, a MoMa elnöke, Galkó Balázs színművész, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Molnár Gyula, az MSZP elnöke, Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke, a Szilvási Gipsy Band, Tóth Krisztina költő és Vajda Zoltán, az Új Magyar Köztársaság Egyesület (ÚMK) ügyvivője.

A résztvevők a kezdéskor körülbelül a Klauzál utcáig álltak szorosan, utána kisebb csoportokban gyülekeztek a Blaha Lujza térig

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Nekem tetszett. Jó beszédek voltak, minden szempontból előremutató!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
Voltatok ezren a tömegtüntetésen szerencsétlenek?
Béla333
Már ott tartunk, hogy Gyurcsány meghirdette, hogy aki az ő képességét, becsületességét megkérdőjelezi, aki a Fidesszel való összejátszást feszegeti, az Orbán híve szerinte. Egyre degeneráltabb az egész!
Saját maga nem tisztázta a szerepét a korábbi évtizedek történéseiben, nem kért elnézést a lopkodásért, az ország lerablásáért, a Fidesszel közös mutyikért, de van pofája ellenségnek kikiáltani, aki ezért kritizálni meri őt!
Ez is beteg dolog!
wagabund
@peno: asszem valahogy így van...gyászbafütyülnek...engem ez zavar...vagy taszít...vagy mit tudom én...de nem tetszik...

(Némely sípolós meg olyan büszkén tetszeleg, mintha ő lenne a megváltó...hahó! gyásznap van!)
Jozefina
Ez az orbán vég kezdete! Csak így tovább!!! Lesz még Magyar Köztársaság!!!
Béla333
@Jozefina: 10.06
Vagy inkább a Fidesz-MSZP-DK nagykoalíció kezdete!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.