Büntetőeljárást indítottak a Magyar Nemzeti Bank feljelentése alapján a Figyelő újságírója miatt, aki cikksorozatot írt az MKB Bank államosításáról és eladásáról – írja az Index.

A cikk íróját, Brückner Gergelyt, tanúként hívták be, és a kihallgatáson azzal a levéllel kapcsolatban kérdezték, amit Matolcsy György MNB-elnök Lázár Jánosnak írt. Brückner a cikkében a levél tartalmát idézte: Matolcsy arról írt Lázárnak, hogy az MKB nagyon rossz pénzügyi helyzetben van, és várhatóan tőkeemelésre lesz szüksége. A konkrét feljelentést nem látta, de Brückner arra következtet, hogy az MNB a levél tartalmának ismertetését tekinti üzleti titok megsértésének.

Az újságíró nem árulta el a rendőrségnek, hogy ki volt a forrása, illetve azt is elmondta, hogy mivel a cikkeihez adott esetben 15-20 forrással is beszél, nem emlékszik, hogy ez a konkrét információ kitől származott. Most a rendőrök a bírósággal köteleztetnék arra Brücknert, hogy adja ki a forrásait.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
"Matolcsy arról írt Lázárnak, hogy az MKB nagyon rossz pénzügyi helyzetben van, és várhatóan tőkeemelésre lesz szüksége."

Ez jó buli nekik, - előbb államosítanak aztán tőkét emelnek, majd ellopják az egészet - nekünk viszont nagyon rossz üzlet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.