Németh Szilárd, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke arra szólította fel csütörtökön az MSZP-t, a DK-t és a Jobbikot, hogy fejezze be a terrorelhárítók munkájának akadályozását.

A politikus, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a közleményében azt írta: az MSZP, a DK és a Jobbik évek óta folyamatosan és indokolatlanul támadja a Terrorelhárítási Központot (TEK). Nincs olyan költségvetési tárgyalás, ahol elsőként ne a TEK-nél akarnának forrást csökkenteni – jelezte.

Szerinte az ellenzéki pártok mindent megtesznek a szervezet ellehetetlenítéséért, "össze-vissza hazudoznak a működéséről", megszüntetéssel, elszámoltatással fenyegetik a TEK-et. Ezzel teljesen elbizonytalanítják "Európa egyik legfelkészültebb, legelismertebb és legalkalmasabb terrorelhárító állományát", akadályozzák a magyar emberek biztonsága érdekében végzett munkájukat – hangsúlyozta Németh Szilárd.

Az elmúlt időszak európai terrorcselekményei és a magyar rendőrséget ért támadások azt bizonyítják – folytatta –, hogy "elengedhetetlen szükségünk van a magas színvonalon képzett terrorelhárítási szakemberekre".

Európa és Magyarország biztonságát ma az illegális migráció, a vele "kéz a kézben járó" terrorizmus és az ennek következtében megerősödő szélsőséges, militáns szervezetek veszélyeztetik. "Fel kell tennünk a kérdést: mi lehet az oka annak, hogy az illegális bevándorlók pártján álló baloldalnak és a szélsőjobbal összekacsintó Jobbiknak közös érdeke a hazai terrorelhárítás akadályozása?" – írta a fideszes politikus.

Közleményét azzal zárta, hogy a magyarok Európa egyik legbiztonságosabb országában élhetnek, köszönhetően többek között a TEK munkájának. "Nemzeti érdekünk, hogy ez a jövőben is így maradhasson. Éppen ezért nem pártpolitikai acsarkodásra, marakodásra, hanem összefogásra és a terrorelhárítók megerősítésére, munkájuk megbecsülésére van szükség" – írta.

A bőnyi rendőrgyilkossággal kapcsolatban tartott szerdai sajtótájékoztatóján Gréczy Zsolt, a DK szóvivője azt mondta: a TEK nem alkalmas feladata ellátására.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ekkora Fidesz fölénynél nem lehet érdemben támadni az ellenzéknek senkit, mivel a kormánypárt azt tesz amit akar. Ez a duma a szokásos karaktergyilkosság része amely ki van osztva névre szólóan és ma Német Szilárd volt a soros. Az ország pedig biztonságosnak mondható ami nem a TEK-nek köszönhető. Az ok, hogy olyan kicsik vagyunk (területben és politikai súlyunkat nézve egyaránt), hogy a terroristák egy része azt se tudja hogy létezünk. Országon belül viszont már a biztonság nem ilyen egyértelmű.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Rezsirizsa!!!Oszt mondjál ténykedést amit végrehajtottak a töketlenek,már valami kiemelkedő
solidedge
Ekkora Fidesz fölénynél nem lehet érdemben támadni az ellenzéknek senkit, mivel a kormánypárt azt tesz amit akar. Ez a duma a szokásos karaktergyilkosság része amely ki van osztva névre szólóan és ma Német Szilárd volt a soros. Az ország pedig biztonságosnak mondható ami nem a TEK-nek köszönhető. Az ok, hogy olyan kicsik vagyunk (területben és politikai súlyunkat nézve egyaránt), hogy a terroristák egy része azt se tudja hogy létezünk. Országon belül viszont már a biztonság nem ilyen egyértelmű.
nem tibi
Még alán renben is volna ,el is hihetnénk hogy ők a legjobbak " milyen a többi ?"
Ha nem egy ilyen honfoglaló rezsim hozta volna őket létre . :-(((((((((((
dr. prédikátor
Bocs ez a gép volt.!! na szóval rezsirizsa szilárd! Mondjál már valami érdemleges ténykedést amit a töketlenek végrehajtottak!!!Még egy kis párszáz lelkes faluba is eltévednek,.Hacsak a Cinege utcai lezárás nem tekinthető annak!Vagy a metróban végrehajtott bohóckodás!!!
Hellcat
A Jedielhárító szervezet az egy lófasz...qrbán magánhadserege...a tegnapi események pedig az alkalmatlanságukat igazolja.
magyarbakancs
Németh Szilárd Úr!
A maga gondolatait, beszédét fizikailag meg formáznánk, egy marha nagy szárkupac lenne.
Megszólalásai olyan káros, hogy a pestis ehhez képest gyenge nátha.
nem tibi
Még talán renben is volna és el is hihetnénk hogy ők a legjobbak ( milyen akkor a többi " ) ?? ?
ha nem egy ilyen baklövéshalmozó pogárnyomorító önkénteshonfoglaló rezsim hozta volna őket létre . :-(((((((((((
volvós
Mit röfögsz, víztoronyfejü szilárdka ???
quadrocopter
Azannyát - a szuper TEK! Nézzük a valóságot!

"A TEK 13+1 legrosszabb húzása.

Szigorú sasos logójával, páncélba bújtatott marcona kommandósaival és az FPS-videókban bemutatott bevetéseivel félelmetes imázst szeretne sugározni magáról a minden levegővételéről akcióvideót készítő Terrorelhárítási Központ, de a legtöbb magyarnak valahogy mégis inkább inkább mosolyt csalnak a szájára a terrorelhárítóink. Annyira sok volt a bohókás melléfogás, hogy nincs az a gépfegyveres, maszkos elitkommandós, ami ezt ellensúlyozni tudta volna.
A TEK-et egyébként 2010-ben hozták létre, azóta évi tízmilliárdos költségvetéssel működik Orbán Viktor korábbi testőre, Hajdu János főigazgatásával, folyamatosan duzzadó, most épp 1100 fős állománnyal. Főleg az NNI-ből, a Készenléti Rendőrség terrorelhárítóiból, az AVH-ból és a megszüntetett Őrezred gárdájából összevont emberállomány dolgozik Hajdu értő vezetése alatt.
1. II. világháborús, hatástalanított fegyvergyűjtemény lefoglalása, 2011. április
2. Brad Pitt zombifilmes kellékeinek legfoglalása, 2011. október
3. A kulcsi gyilkos mutogatása, 2012. április
A korábban négy embert meggyilkoló férfi maga is sérülést szenvedett, kórházba kellett szállítani. Ennek ellenére elfogása után két és fél órával még mindig a TEK-esek autójában ült csuklyával a fején, hogy Hajdu János sajtótájékoztatója alatt, a sajtó képviselői előtt tehessék át egy másik autóba. (Origo)
4. Nem sikerült szíriai vízumot szerezni az akcióhoz, 2012. május
Kisebb döccenővel indult a "magánúton" Szíriában nyaralgató magyar rendőrök kiszabadítására irányuló TEK-akció, a terrorelhárító kommandósok ugyanis első körben nem kapták meg a beutazáshoz szükséges okmányokat. Így kicsit később indulhatott csak a későbbi sikeres akció. (Origo)
5. "Mondj kevesebbet, akkor nem tudnak beléd kötni!", 2012. augusztus
Ezt az örök igazságot súgta Hajdu János, a Szíriából sikeresen – bár egészen zavaros körülmények között – hazahozott korábbi túsznak az akcióról szóló sajtótájékoztatón...
quadrocopter
6. Láncfűrészes öregember megfékezése, 2012. augusztus
Arányosnak nem biztos, hogy mondható, amikor a készenlétis rendőrök helyett rögtön a terrorkommandósokat küldik rá a Somogygesztiben láncfűrésszel fenyegetőző férfire. (Index)
7. Levél a halott fasisztának, 2012. augusztus
Egészen pontosan mutatja a TEK vezetőjének intellektuális horizontját az az eset, amikor levelet írt a Szent Korona Rádió vezetőségének, pontosabban Ostenburg-Moravek Gyulának. Hajdu azért címzett a Rongyos Gárda egykori vezetőjének levelet, mert ő szerepelt főszerkesztőként feltüntetve, arra kérte volna, hogy távolítsák el az oldalról a TEK egyik munkatársának a képét. De nem tűnt fel neki a szélsőjobbos oldal impresszumának nézegetésekor, hogy a címzett halott fasiszta olyan történelmi személyiségek sorában szerepel, mint Zrínyi Miklós vagy Rózsa Sándor. (ATV)
8. Luke Skywalker lefegyverzése, 2012. szeptember
Egyszer csak rengeteg kommandós rohanta le a BME campusát. Rövidesen kiderült, hogy filmet forgató diákok, konkrétan egy Luke Skywalkernek öltözött játékpisztolyos fiú robbantotta be a piros terrorvédelmi fokozatot. (Index)
9. Mindenki megverte a TEK elitkommandósait, 2012. szeptember
"Egy békés megyei tűzoltó, egy budapesti obejktumőr, egy kazinbarcikai járőr és egy nyolcadik kerületi rendőr is könnyedén ütötte ki a rendvédelmi elitegység, a TEK kigyúrt versenyzőit szombaton a rendőrök harcművészeti gáláján. A TEK-esek minden döntőt elvesztettek, de a parancsnokuk így is elégedett volt velük, mert szerinte nem csak az a legény, aki adja, hanem az is, aki állja a pofonokat" – ilyen erősen indul a harcművészeti gáláról szóló [origo]-s cikk.
10. A kispuskás 72 éves ezermester, akit arccal a sárba terítettek, 2013. november
Nem tartozik a terrorelhárítók legarányosabb akciói közé, amikor berúgták a 72 éves öregúr ajtóját, majd pizsamástól a sárba fektették, mivel szerzett magának egy 1 db kispuskát, hogy meg tudja védeni 92 éves édesanyját. Az erről szóló akcióvideó "Házi fegyverraktár"...
quadrocopter
címen került ki a népszerű videómegosztóra.
11. TEK-es lőtt véletlenül TEK-esre, 2013. december
A TEK felderítőjét lőtte meg az ablaküvegen keresztül combon és hasba egy TEK-es kommandós a Ferenciek terén, egy amúgy sikeres elfogási bevetés keretében (egy taxival utazó, fenyegetőző csalót kerítettek kézre). A terrorelhárító már leengedte fegyverét, amikor az elsült, és kétszer is eltalálta társát.
"Az elfogás egy pontosan megtervezett, szakszerűen kivitelezett akció volt, senki sem volt életveszélyben" – közölte a TEK az eseményeket követően.
12. Jobbágyi megszállása és a fagyasztott csirkék megszámlálása, 2014. február
Vajon miért kellett nagy erőkkel megjelennie a terrorelhárításnak a Nógrád megyei faluban, és aztán leszámolni egy névtelen feljelentéssel megvádolt nyugdíjas házaspár fagyasztott csirkéit? Rejtély. (Origo)
13. A "terrorista migráns", 2015. szeptember
Nagy eredményként kürtölte tele a sajtót a kormány, hogy a TEK kommandósai "körözött terroristát" tepertek le. De aztán kiderült, hogy a terrorista korábban nem is volt körözött terrorista (csak Röszkén, a hergelés által vált úgymond azzá), aztán az, hogy nem is terrorista. Csak sok útlevél volt nála, bár az is lehet, hogy azok a családtagjaihoz tartoznak. De arra továbbra sincs magyarázat, miért terroristázták le, és miért rángatta le a vonatról harminc kommandós.
+1. A történelemkedvelő felvidéki fiatalok, mint lőfegyverrel nagy valószínűséggel visszaélő körökbe tartozó, potenciális dzsihádisták, 2015. november
A hónap pofára esése: akiket a TEK nemzetközi beágyazottságú terroristáknak nevezett, azok csak történelemrajongó felvidéki srácok.
Itt az újabb bizonyíték arra, hogy mennyire megéri a magyar adófizetőknek évi 12 milliárd forintból fenntartania a Terrorelhárítási Központot.

Érted, Rezsimajom?
Pálinkafőző Rézüst
@quadrocopter: és ahol valóban éles fegyverek voltak, oda meg sima rendőröket küldtek a derék senkiháziak, emiatt egy rendőrnek meg kellett halnia...:(((
Egy operett magánhadsereg, a kis gecmarek hadd játszódjon...
quadrocopter
@Pálinkafőző Rézüst: Pontosan! Kíváncsian várom, melyik fejes hullik porba, mert idétlen intézkedés következméneként meghalt egy rendőr!
Clavigo
Te ÖKÖR...Ez a TEK,,( vagy mijaf&ccom ),,,hányszor törte rá a bejáratot.,,a ""delikvens " megadott címe helyett,,a szomszédra ?? Mi lenne ,,ha nem ezek lennének a ""leg felkészültebbek "" ??? Még jó ,,hogy ,,hogy véletlenül nem Orbán elvtársra,,és népes családjára zúzták rá a bejárati ajtót...
eszegfu
A TEK, ahogy a nevében is benne van terrorelháritás, ami egy titkosszolgálati tevékenység, amit olyan "csendben" kellene végezni, hogy senki se tudja.
A jelenlegi TEK-nek viszont mintha nem ez lenne a felépitése, célja, hanem egy látványos bünügyi elháritás, amolyan kommandós. Ennek példája jól látható a gyakorlatok alkalmával, ami ugy emlékszem havi 3-4 és mind "sikeresek"... persze "élesben" azért nem annyira. Tény, hogy a TEK-nél legjobb a fizetés, az ellátás, a legjobb eszközökkel dolgozhatnak, itt a pénz nem számit... vélelmezem: nem is ezt kifogásolja az ellenzék. Inkább az lehet a baj, hogy nem lehet tudni ennek a rengeteg pénznek a felhasználásáról semmit sem, igy a kért tervezett költségvetésüket sokallják. Tulajdonképpen én sem szivesen adnék valamire pénzt, ha nem tudnám pl., hogy az előző évben az előirányzott pénzt valóban oda költötték el, amire kérték, illetve egyiknél "tuligénylés", a másiknál pedig "aluligénylés" volt...mindezeket csak az előző évi tényadatokból lehet megállapitani.
Azt gondolom most is fogalmi zavarai lehetnek Szilárdnak, ha azt gondolja, hogy az elszámoltatás egyenlő a szervezet ellehetetlenitésével!?
quadrocopter
@eszegfu: TEK= vidéki operett-társulat, tejben vajban, nagy pofával, méregdrágán eltartva!
eszegfu
@quadrocopter: Én ilyent nem merek állitani, mert nem vagyok köztük, sőt ismerősöm sincs ott... de minden előfordulhat...
eszegfu
@quadrocopter: Most olvasom csak, hogy micsoda "cuki" dolgokat tettél fel a TEK müködéséről?!:))) Annak idején ezeket olvastam, de mára már "elenyésztek"... igy összegyüjtve hajlok arra: igazad van!
nem tibi
@quadrocopter: Boldogok a tájékozottak mégboldogabbak a tudatlanok .
Van 1-2 húzásuk amit nem hoztak nyilvánosságra még évek múlva sem pedig az ügy hátterében milliárdos
rablás -emberölés és vidéki cigány maffia horda áll .
quadrocopter
@eszegfu: Azért másoltam be a 444. cikkét erről a bagázsról, mert én sem vagyok kötztük, de közszerepléseik is jól mutatják az Orbán-testőrség színvonalát, a Hajdú-homokozóban!
quadrocopter
@nem tibi: Nem tudok ezekről, hogy képesek tőrni a nem ólcsó Q7-eseket, azt tudom. Aztán még arra vagyok nagyon kíváncsi, mi a lószarnak egy ilyen társulatba 1100 fő? Ez a gittegylet is Szíjjártó-féle futsalos cimborákból áll?
nem tibi
@quadrocopter: nem tom nem ismerem őket .
papa.49
Hülye hájfejű rizsaszilárd, talán a tektök elé állt valaki na szünjél l meg baromarcú!!!
glorianna
Nem vagyok szakértője sem a terrorelhárításnak, sem az értelmi képességek minősítésének, így csak laikus megfigyelőként észrevételezem: a TEK alkalmassága/teljesítménye és az ex-rezsibiztos szellemi képességei kb. ugyanolyan silányak.
világlátó
Németh Szilárdnál állandósult ez a szöveg. Azt hiszem csak ezért tartják.A sablon duma egyrészt alaptalan, másrészt olyannyira bántó és megalázó hogy már nem is értem hogy nem tudja valaki az ellenzékből egyszer és mindenkorra úgy kiosztani, hogy attól kezdve ne legyen bátorsága ezt az üres és ugyanakkor mégis felháborító klisé szöveget nyomni.
Másfelől a TEK. de őket megelőzve a rendőrség hogy tűrhette el, hogy ez a szélsőségesen beteg elméjű és lelkületű kis csoport úgy működjön mint ha része lenne a bűnüldöző, terrorelhárító szervezeteknek. A környezetük is tudta., hagyta, tűrte, lapított félelemből, vagy voltak akiknek talán még tetszett is. Ha mégsem, miért nem tettek semmit ellenük.? Polgármester úr! talán ön sem tudott erről? Igaz egy ekkora település mint ahol ön él, sok más, fontosabb ügy elvonta a figyelmét erről a kicsinyes dologról. A rendőrség dolga lett volna ezt időben észlelni, különösen akkor, ha volt már előzménye is. A TEK pedig olyan tömeggel vonúlt fel, mintha Bin Ladent kellett volna elfogni.Hallhatták ő a végsőkig a harc mellett döntött, miért nem számoltak ezzel? Ha fáj a kritika, hát megérdemelték.Hogy miért az ellenzék? Mert a nem ellenzék nem szólt egy szót sem.
justhpeter
Szerintem teljesen mindegy mit tud a TEK, vagy mint nem tud. Valakinek a hibájából meghalt egy ember. Nincs aki hibás. Van viszont egy idióta, aki egy másik barom megbízásából ezzel a mérhetetlenül primitív dumával előáll és senki nem húzza végig hajánál fogva azzal együtt aki odaküldte. Ocsmány dolog egy ember halálából ilyen módon "hasznot" akarni.
kakaósbögre
@quadrocopter: az operatív állomány a TEK 1200 fős létszámából kb.120 fő.a többi meg a szokásos,a működéshez elengedhetetlen kiszolgáló személyzet.sofőrök,papírtologatók,elemzők stb.
nyanya001
Ehhez már pofa kell olyan mint a Német Szilárdé !
Elképzelhetetlenül vastag bőrrel !
Mocskos féreg !
Szókrakész
A lóxart mama!!!
Nem kicsit!
Nagyon!!!

Ti vagytok a kibaxott qrmány!!!
Mi az hogy akadályozzák a teket?!?!?!
Akkor a saját hatáskörötökkel kapcsolatban valamit nagyon elnézteTEK, vagy félreértetteTEK!!!
Vagy a stadionépítési projekTEKbe nagyon bezavar egy ilyen anyagi kiesés?
korell
Ez a sértődöttség a Tek lejáratása. siralmas, ha egy képzett katonai szervezet munkáját holmi nyilatkozatok olyan szinten befolyásolják, hogxazért hibázik.
quadrocopter
@kakaósbögre: Egy megyei rendőrfőkapitányság létszáma ennyi és nem évi 12 mrd-ból gazdálkodik, hanem jóval kevesebből.
Desischado
Én sem vagyok szakértője a terrorelhárításnak, de ezek dilettánsok gyülekezete, közpénzből méregdrágán eltartva. Ahogy quadrocopter összeszedte, világosan látszik, hogy ezek éles helyzetben megbuknának! Remélem, ha a csutit kell védeni, akkor is ilyen bénák lesznek!
evacica
Szilárd! Ne szólja meg,mert akkor csak hülyeség jön ki a szádon! Mindenki röhög rajtad, rólad meg csak úgy sugárzik az értelem! Rád kell csak nézni!
evacica
@solidedge: Főleg akkor, ha a Miniszterelnök veje terrorista támogatókkal üzletel!
Nessy
ha valamit elszabnak, nem műkszik, akkor jön az "ellenzék"-re mutogatás!
Uraim! Az "emúttnyócévből" már hat az önöké!
Klassz "mesterlövész" lehet, aki egy felszólalástól már" ide néz, és oda lő!"
Jozefina
Mi szükség a TEK-re azon kívül, hogy orbánt védik!!!??? Semmi az ég világon!!!
human
Van pofa rendesen egy robbantás, egy szélső jobboldali rendőrgyilkosság, 200 ezernyi sim kártyás történet után a TEK teljesítményét dicsőíteni.
nezelodo
Én meg már a Rezsiszilárd előadása alapján azt hittem, hogy valamelyik "libsibolsi" eléfeküdt a BTR-nek. Szerencsére nem, de egy kis rezsicsökkentés elkelne a személyi testőröknél is. Kevesebb luxusterepjáró törés, kevesebb csíkosnadrág stb. Ettől még leshetnék melyik nagyasszony akar felülni egy nyugatra tartó repülőjáratra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.