Megkezdődött az ellenzéki egyeztetés az előválasztásról csütörtökön – tudatta a tárgyaláson résztvevő nyolc párt csütörtökön.

Közleményükben azt írták: "a demokratikus ellenzéki pártok részvételével megtörtént az első egyeztetés az előválasztásról és kapcsolódó kérdésekről".

A tárgyaláson részt vett a Balpárt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, az Európai Bal, a Liberálisok, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarország Mozgalom és a Párbeszéd delegációja. Azt írták, a tárgyalás konstruktív légkörben zajlott, és a felek megállapodtak a megoldáskeresés folytatásában.

A Párbeszéd október 2-án jelentette be, hogy erre a hétre egyeztetésre hívják a demokratikus ellenzék pártjait. Az ellenzéki párt előzőleg, már június közepén arról tájékoztatott, hogy kidolgozta előválasztási koncepcióját. Szerintük a demokratikus ellenzék egyetlen esélye, ha 2018-ra megtalálják azt "a 106 igaz embert", aki bírja a helyi közösségek bizalmát és integrálni tudja a kormányváltást akaró szavazókat.

A Párbeszéd akkor a Jobbikon kívül minden ellenzéki pártot és több parlamenten kívüli szervezetet is meghívott az egyeztetésre. Az LMP jelezte, hogy nem vesz részt a megbeszéléseken.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Madácsi Pali
Az LMP-nek, mint udvari bolondoknak, jó a patyomkin demokrácia. Sajnos a magukat demokratáknak vallók megint forditva akarnak felülni a lóra. Nem arról szólnak a hírek, hogy miként lessz jobb az országban élni, milyen legyen az új valóban szilárd alkotmány, hogyan kell újra szétválasztani a hatalmi ágakat, visszaadni a sajtószabadságot és nyilvánossá tenni minden közpénz felhasználást, akár visszamenőlegesen is. Miként kell eljárni a még el nem évült bűnökkel?
Erról kellene minden beszélgetésnek, vitának, kerekasztalnak szólni. A demokrata jelölt kiválasztása csak az utolsó lépés. Igy ennek az egyezkedésnek megint helyosztó technika szaga van! Az ismét elba..ott lehetőség után az országban nem marad aktív köru cselekvőképes ember.
Béla333
@Madácsi Pali: 12.12
Rosszul látod szerintem: az LMP az akinek egyedül fontos az igazi demokrácia!

Hiszen a Fidesz, Jobbik nem demokrata, de az összefogók sem demokraták, hiszen csak a husosfazék körüli helyek leosztása érdekli őket. Nekik elég a "Patyomkin demokrácia" - ahogy írod!
Ha a "biztos" hely érdekelné az LMP-seket, akkor belesimulnának a többiek közé, egy kis morzsa érdekében, de ők nem ezt teszik.
Nekik fontos a demokrácia, azért indulnak külön!
Szókrakész
Ki, vagy mi az a balpárt?!?!?!

Nagyon összetömörülhetett, szinte szingularitás, hogy eddig nem látszott, nem lehetett hallani róla.
De majd most ősrobban és új politikai dimenziók keletkeznek.
Madácsi Pali
@Béla333: Ha rosszul látom miért ūlnek ott az érvénytelen népszavazás 98%-os alkotmânymódosítán? Mi van a sukoró ūgy bűncselekmény hiányával? Ha változtatni akarnának ott kellene lenni ahol a jövő T. Háza formálódik, de jobb nekikk főbajszossága óvodájában.
patyuka
@Béla333: Nem látja rosszul, sőt!
Számomra is mindaddig hiteltelen marad az a kompánia, ameddig pökhendi és kioktató különcködésével vitathatatlanul a regnálók malmára hajtja a vizet; no meg ameddig nem ad hiteles magyarázatot a '14-es választás előtti - Jézusnak a Galileai-tó partján, vagy a kánai menyegzőn véghezvitt csodatételére hajazó - ajánlatszerzéssel kapcsolatos szaporítási bravúrjára!
Béla333
@Madácsi Pali: okt.28. 13.05
A mai szavazás illetve nem szavazás ismeretében gondolom megváltoztattad az elfogult véleményed.
Nem akartam rögtön válaszolni, most már mondhatom: az LMP megmondta: a vitán részt vesz, de a szavazáson nem.
Eddig még sohasem volt olyan, hogy az LMP valamit mondott, aztán másként tett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.