A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csenyéte az ország legszegényebb települése, a községben egy év alatt keresnek annyit az emberek, mint a Pest megyei Telkiben egy hónap alatt – írja az Észak-Magyarország.

A megyei napilap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adataira hivatkozva azt írta: havi 36 ezer forint a Csenyétén élők havi átlagjövedelme.

Kéri Zoltánné, a falu polgármestere nem kívánta kommentálni a statisztikai adatokat, de elmondta: a valamivel több mint félezer lakosú településen 67 embert tudnak foglalkoztatni közmunkásként, a férfiak 5 hónapig dolgoznak egy évben, a nők 3 hónapig, mert olyan nagy az igény erre a munkára, hogy cserélgetni kell az embereket. Az óvodában 2 csenyétei asszony dolgozik, az iskolában szintén kettő.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Mészáros masodpercenként keres ennyit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Habony Árpád útmutatásait követve, valószínűleg offshore cégekben tartják a lakók a jövedelmeiket, így nem kimutatható. :)
sokanvagyunk
@sokanvagyunk: A cserdi cigányfalut azért nem ajánlottam, mert ott dolgozni kellene.
Borsodi
Ózd mellett,Somsályt ne feledjük el ,meglehet nézni.A Kádár rendszerben igen nívós,szinte üdülő volt mára gettó lett,Borsod megye,mintha nem is Magyarországhoz tartozna.
Zeta
Szabolcsban is vannak " gazdag falvak"!
eugen4402
Javaslom, hogy a községi önkormányzat (horribilis tiszteletdíj ellenében) kössön stratégiai együttműködési szerződést a magyar kormánnyal. Az ország minden részéről buszok százai szállítanák ide az ált. iskolás tanulókat, és itt tanulmányi kirándulás keretében szemléltethetnék a kölyköknek, hogy:
- "Látod? ezért tanulj, hogy ne így kelljen tengődnöd egyik napról a másikra..!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.