Számos fogyni vágyó igyekszik kevesebbet enni azáltal, hogy elnyomja az éhségét. Bár a stratégia logikusnak tűnik, hisz a fogyáshoz negatív energiamérlegre van szükség, de a gyakorlatban mégsem működik. Ebben a cikkben választ kapsz rá, miért. Ahhoz, hogy megértsd miért ilyen nehéz leadni…

Feltöltő: novreka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Ez pontosan így van. A kövérek állandóan fogyókúráznak, állandóan éhesek. Folyton enniük kell, azzal áltatják magukat, hogy csak keveset esznek de ez nem igaz.

A legnagyobb dráma a gyerekkori felhízlalás. Gyermekkorban még szaporodnak a zsírsejtek és később ez a rengeteg zsírsejt mindig éhes lesz, nagyon nehéz leadni. Ráadásul a sok (nagy) zsírsejt kinyírja (kimeríti) az inzulintermelést is.

A másik probléma szerintem a folytonos evés. Ez azt jelenti, hogy nem szükséges a raktárakhoz fordulni mert folyamatos a tápanyagellátás és a vércukorszint sem ingadozik annyira, mindig inkább magasabb, mert az étkezések után felszökken a vércukorszint.

A tápanyagok raktározása és a lebontása is energiafelhasználással jár, a folytonos evés ezt az energiafelhasználást szükségtelenné teszi, több marad (ez szép lassan zsírszövetté alakulva raktározódik, nő laháj.
novreka
Talán az is probléma, hogy gyorsan akarják leadni a plusz kilókat, ezért túl drasztikus diétákba fognak, amiket persze nem sokáig lehet bírni. Szerintem bölcsebb lenne, ha szépen fokozatosan próbálnának meg változtatni a sok év alatt berögzült rossz étkezési szokásaikon. Lehet, h ez tovább tart, de az eredmény is tartós lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.