A Párbeszéd Magyarországért olyan intézkedéseket javasol, amelyek megfelelő és méltó lakáskörülményeket biztosítanak Magyarországon mindenki számára – mondta V. Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja, I. kerületi önkormányzati képviselő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a Habitat for Humanity adatai szerint Magyarországon több mint 30 ezren élnek az utcán, 200 ezer családban lekapcsolták a víz-, villany- és fűtésszolgáltatást, és 15 ezer családot fenyeget közvetlenül a kilakoltatás veszélye.

A párt ezért javasolja a közösségi bérlakás-szektor kialakítását, amely révén 4 év alatt 100 ezer szociális bérlakást és 25 ezer kollégiumi férőhelyet lehetne teremteni. Kezdeményezik szociális lakásügynökségek felállítását, amelyek a magánlakásokat is bevonnák a szociális bérlakások rendszerébe, illetve a társasház-építkezéseket is részvételre köteleznék.

Az Elsőként lakhatást!-programmal az utcán élőknek nyújtanának segítséget, mert – mint mondta – a lakhatás nem cél, hanem eszköz arra, hogy "valaki vissza tudjon térni a társadalomba". A devizahitelesek lakásproblémáit a nemzeti eszközkezelő segítségével szeretnék megoldani, az önkormányzatok számára pedig központi támogatást adnának arra, hogy lakhatási és egyéb támogatást tudjanak nyújtani a helyben lakóknak.

A politikus szerint az európai uniós forrásokat a kormány saját magára költi.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
olyan pénzből vegyenek lakást a rászorulóknak,mint amilyen pénzből Lázár kisfiának vásároltak.
papa.49
Ezt a számot nyugodtan meg lehet szorozni 3, 4 el kb. ennyien élhetnek az utcán tartósan!!!
kukac50
olyan pénzből vegyenek lakást a rászorulóknak,mint amilyen pénzből Lázár kisfiának vásároltak.
Borsodi
@Szeparepa2: Deviza hitelesek problémáit megoldották,eladósodtunk egy életre,majd elveszik a bankok és ellehet adni egy letelepedni akaróknak,béreket maguknak megoldják,nyugdíjat meg nem kell fizetni,mert fel emelik vagy 70 évre nehogy tudjuk élvezni,valóban egy emberhez méltatlan országban élünk ahol a hatalmon lévő politikusok uralkodnak rajtunk.
verőce21
Méltó észbeli képességeket kellene teremteni maguknak az embereknek! Nem másokat okolni a "tehetetlenségükért" és a nincstelenségükért.
Szókrakész
Már régen el kellett volna indulni ebbe az irányba.

A rengeteg üresen álló városi, falusi épületeket át lehetett volna alakítani.
Persze az is kéne, hogy ne 3 hónapig tartson a munkanélküli segély és utána is emberséges segélyezést biztosítsanak az embereknek.
Támogassák, finanszírozzák az át- és továbbképzéseket.
.
.
.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.