Hétfőn a gomolyfelhők estére fokozatosan feloszlanak, átmenetileg szinte országszerte kiderül az ég – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Estétől északkelet felől viszont erőteljes felhősödés kezdődik, Borsodban és a Nyírségben éjjel átmeneti gyenge eső is előfordulhat, az Északi-középhegység völgyeiben és délnyugaton pedig foltokban köd képződik. Kedden napközben nyugat felől csökken a felhőzet, a Dunántúl nyugati felén hosszabb időre ki is süt a nap, míg másutt tartósan felhős területek is maradnak. Csapadék napközben már sehol sem valószínű. Az északnyugati szél éjszakára mindenütt mérséklődik, majd kedden a délire forduló szél a Nyugat-Dunántúlon és az Alföld egyes részein kissé megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban általában -3 és +3 fok között alakul, de egyes északi völgyekben és a Dunántúl délnyugati, hosszabb ideig derült, mélyebben fekvő részein ennél hidegebb, a Balaton partján és Budapest belvárosában enyhébb lehet az éjszaka.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 8 és 15 fok között alakul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.