A Moody's hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába emelheti a héten a magyar államadós-besorolást a Fitch és a Standard & Poor's után – mondta Csath Magdolna közgazdász kedden, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A szakértő szerint erre utal a Moody's szeptemberben közzétette jelentése is, amelyben kiemelték, Magyarországon a következő két évben a GDP és a beruházások növekedésének folytatódására, valamint az államadósság és a gazdaság sérülékenységének csökkenésére számítanak, miközben úgy látják, a kormány munkája átláthatóbb lett, javulnak az üzleti körülmények.

Csath Magdolna kiemelte, az újabb felminősítéssel tovább csökkenhet az állampapírok kamatszintje, így olcsóbban lehet finanszírozni az államadósságot, ezáltal több pénz maradhat például az egészségügyre, oktatásra vagy beruházásokra, amelyek fontosak a versenyképesség javítása szempontjából.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Csath Magdolnának akár egy Fidesz logó is lehetne a homlokára tetoválva. Kezd ez a Propeller is olyan lenni. Sok sikert az IKO Digitalnak, irkáljátok a kormányzati örömhíreket, meg a jelentéktelen bulvárszarokat. Léptem innen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
Csath Magdolnának akár egy Fidesz logó is lehetne a homlokára tetoválva. Kezd ez a Propeller is olyan lenni. Sok sikert az IKO Digitalnak, irkáljátok a kormányzati örömhíreket, meg a jelentéktelen bulvárszarokat. Léptem innen.
verőce21
Ilyen kicsi és szegény országból nem lehet nagy kamathozamokat remélni. Inkább hagynak bennünket "élni".
Keresnek most nagyobb szamarat, akit jól meg lehet "fejni". Terítéken van Olaszország víz alá nyomása, Görögország után.
Lényeg, a magas hozamú államkötvények mesterséges "előállítása", amit az Uniós vezérek vásárolhatnak. Nincs veszélye, hiszen ők finanszírozzák, legalább a magas kamathozamokat.
namihami
@cs.n.: A lényegeddel egyetértek, de a lépéssel még várok.
Egyébiránt a Csath Magdolna erőteljes hajrával beérte a Rezsisziszit és már masszívan a Kósa nyakában liheg.
Hajrá Magyarország, hajrá Magdianyus.
kenn
És ez ki a faszt érdekel, amíg éhbérér dolgoznak emberek, akiket ezért a szar pénzért kihasználnak, megaláznak?

Burzsuj gecik, halnotok kell csúnyán!!!

A faszopó náci nyugdíjasok, akik már arra sem emlékeznek, hogy mikor kell bevenni a hétfői gyógyszert, mert azt sem tudják mikor van hétfő, azok nem számítanak.

A faszopó betyár náci kutyák, meg túl hülyék ahhoz, hogy megértsék, hogy hogy is legyen, mert túl sokat ütöttek a levegőbe,

Sajnálom,de ez van ma Magyarországon:
Kétféle magyar van:
A tanult paraszt, meg a tanulatlan paraszt.

Nem hiszed?
Nézd meg hol tart ez az ország.
Ilyet csak parasztok tudnak összehozni egy szabad világban!
kiscsillag66
Majd ha fagy! (Nem mondok ilyeneket, hiszen most jön a tél.)
quadrocopter
Hohó, lesz eszem-iszom hawai-dizsi, napszemüveg és újra két kézzel túrunk a közösbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.