Az új tulajdonosnak nem áll szándékában a Népszabadság újraindítása – közölte Hargitai Miklós, a lap szakszervezeti titkára a Hír TV-ben, miután tárgyalt a Mediaworks elnök-vezérigazgatójával.

Hargitai elmondta: az új tulajdonos igyekszik csoportos létszám-leépítéssel elbocsátani a dolgozókat. Ennek költsége a végkielégítések miatt mintegy 200-300 millió forint lenne, de amíg ez nem következik be, fizetnie kell a felfüggesztett dolgozókat.

Úgy látjuk, hogy a csoportos leépítést a jelenlegi vezetés ugyanúgy próbálja elkerülni, mint az előző. Nyilvánvaló, hogy nekik is kényelmetlen ez a helyzet, mert ott van hetven-egynéhány ember, akinek munkát nem tudnak, viszont fizetést kénytelenek adni. És valahogy szabadulnának ettől a helyzettől, de úgy, hogy a csoportos létszám-leépítésnek a feltételeit ne kelljen betartani.

- mondta Hargitai.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@verőce21: Jól beleillesz a "szemeteskosárba" elég sokat döglesz itt - feleslegesen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@verőce21: Örömmel és jó érzéssel olvasom soraidat. Egyetértek, Látom tájékozottságodat és vitakészségedet. Lesz még téma bőven, amiről így beszélgethetünk.
Mégis, ugye Te is belátod, azonnali , közép- és hosszabb távú feladataink vannak a hazai cigányság lehetetlen állapotának, a nem cigány lakossággal való normális együttélés kérdésében. Nagy valószínüséggel egyikünket sem hívnak meg ahhoz a " kerekasztalhoz " ami mellett megint azok döntenek erről akik eddig sem tettek mást, csak valahonnan a magasból az integrálódás feladatairól, újabb százmilliók erre a célra odaítéléséről, néhány díszcigány bevonásáról hoznak határozatot , fogalmaznak meg javaslatot a parlament valamely bizottsága számára.Üdvözlettel.
verőce21
@világlátó: "Nagy valószínüséggel egyikünket sem hívnak meg ahhoz a " kerekasztalhoz ", stb.
Igen, ez így van, de én ismerem a cigányügyek felelősét, a Rózsadombon lakik! Egyszer megkérdeztem tőle, találkozott-e már cigánnyal szemtől-szemben az életben? Azt mondta "Még nem!" :)
világlátó
@Bringás: Nem tudom a korodat, de feltételezem még messze lehetsz a 62 - től.A Népszabadság elődje valóban a korabeli, 56 előtti kommunista párt lapja volt.Azóta mint talán tudod eltelt 6 évtized. A Népszabadság is, a szerkesztői is, a fiatal újságíró nemzedékek is többszörös áttétellel változtak. Annak idején a legfőbb megrendelő a Rákosi, Gerő vezette dolgozók pártja utasításai, ajánlásai szerint írtak a korabeli újságírók, mert akkor ezt kellett tenniük. A Népszabadság az európai újságírás írott és íratlan szabályai szerint minden áron független akart maradni. Az is volt megszüntetéséig. Aki ma leleplezi a disznóságokat, a politikusok erkölcstelenségét, a korrupciót, a hibás döntéseket az mind komcsi? és hazudozó zsurnaliszta? Kérlek, ha lehet, fogalmazz egy kicsit korrektebben. Én nem akarok Veled vitatkozni, mert látom nem hagyod, sértegetni főleg nem szeretnélek, de sokszor nehéz nem válaszolni durva és meggondolatlan rágalmaidra, hozzászólásaidra. Tisztelettel.
világlátó
@verőce21: Én nem vagyok a cigányügyekben senki és semmi, de naponta találkozom velük, Angliába utazásukra készülődve, onnan hazalátogatva, majd újra oda visszautazva. Látom a kezdők aggódásait, a kérdéseiket, de ugyanakkor látom visszavonhatatlan elhatározásukat a kiutazásra. Látom őket pár hónap után, de többeket már néhány év kint tartózkodás után.Előbbiek is jó úton járnak, utóbbiak elérték a teljes beilleszkedés, a megállapodottság állapotát. Az itt szájukat tépőket ki kellene vinni Londonba, Manchesterbe
egy két hétre, hogy rácsodálkozzanak arra világra, ahol a világ minden tájáról, Közel- Keletről, Indiából, Pakisztánból, Bangladesből, Irakból, Szíriából élnek és dolgoznak emberek. Senki nem kerüli ki őket, így a magyar, a román cigányokat sem. Egy a lényeg, tegye a dolgát mindenki.De van dolga, van állása, kinek a föld felett, kinek a föld alatt, kinek a taxi volánjánál, kinek a közeli gyárak futószalagja mellett, kinek a csatornázási szolgáltatóknál, kinek a csokoládé csomagoló szalag mellett.
Amikor egy - egy helyi cigányember hazalátogat, egyik ámulatból a másikba esem.Ugye érted? Itthon van a probléma és a többségi társadalom által diktált feltételrendszerrel, a rossz beidegződésekkel, az előítéletességgel, az akció - reakció dinamikus sztereotípiával.
Magad is látod, tapasztalod hol és mi a probléma.
verőce21
@világlátó: Egész Anglia jó. Életre nevelő, különösen Manchester. Egyetértek minden soroddal.
Bringás
@világlátó: A liberális újságírás éllovasai voltak!
Egy időben még lehetett egyes esetekben polémiát folytatni. De a harminc néven szereplő Fekete György előkerült és a Jehu nevű beteg nullákká váltak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.