Visszautasítja Magyarország az Emberi Jogi Szervezetek Nemzetközi Szövetségének (FIDH) "alaptalan, politikai motivációjú rágalmait" – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke pénteken az MTI-vel

Menczer Tamás közleményében a FIDH-nek a nap folyamán közzétett jelentésére reagált, amely szerint a jogállamiság és az emberi jogok alapelveit folyamatosan támadják Magyarországon, amióta Orbán Viktor 2010-ben átvette a hatalmat, ezért az Európai Unió határozott reakciójára van szükség. A 84 oldalas dokumentumban figyelmeztettek: a magyar kormány aláássa a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerét azzal, hogy "fokozta ellenőrzését a média felett, korlátozta az információszabadságot és hatástalanította az Alkotmánybíróságot". A FIDH kitért arra is, hogy a migránsokat és menedékkérőket megillető jogok megsértése, illetve a kormányzat által 2015 óta folytatott migránsellenes információs kampány "tanúsítja Magyarország ellenszegülését a nemzetközi és az európai jogban foglalt kötelezettségeinek".

A KKM sajtófőnöke hangsúlyozta: Orbán Viktort a magyarok demokratikus választásokon egymás után kétszer választották meg Magyarország miniszterelnökének, a magyar emberek döntését mindenkinek tiszteletben kell tartania. Az Orbán-kormány az elmúlt hat évben "Magyarországot ismét növekvő pályára állította, a költségvetési hiány alacsony, az államadósság csökken, a munkanélküliek száma megfeleződött, a bérek emelkednek, az infláció alacsony, az export rekordokat dönt, Magyarország erősödik".

Magyarország a magyar és a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően megvédi a saját határát – amely egyben a schengeni zóna külső határa is – az ellenőrizetlen, kontrollálatlan illegális bevándorlással szemben – írta, hozzátéve, hogy a tömeges illegális bevándorlás növeli a terrorveszélyt és a bűnözést, és veszélyezteti az ország kultúráját.

Kitért arra is, hogy 3,3 millió magyar "a lehető legdemokratikusabb módon, népszavazás során mondott nemet az illegális bevándorlásra".

A magyar kormány a magyarok biztonságát, érdekeit és jogait védi, akkor is, ha ez "egyes magukat jogvédőnek nevező nemzetközi szervezeteknek nem tetszik" – olvasható a kommünikében.

Végezetül Menczer Tamás megemlítette: az, hogy a FIDH kezdeményezné Magyarország uniós szavazati jogának felfüggesztését, "jól mutatja a szervezet által megfogalmazott kritikák komolytalanságát".

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Igen, valóban 2x nyerte meg a választást O.V...ezt senki sem vitatta, sőt 3,3 millió "magyar mondott nemet a népszavazáson az illegális (?) bevándorlásra... ezt sem vitatta senki sem! Azt viszont biztos, hogy a 2014-es választások előtt közvetlenül átirták a törvényt számukra kedvezően. És akkor kérdezem, hogy a lakosság 3,3 millión felüli része már nem is magyar?! Sőt az sem érdekes, hogy nem volt érvényes és mégis módositják az Alaptörvényt?! A KKM sajtófőnökének volt képe ezekkel indokolni a jogállamiság és az emberi alapelvek elleni támadást, mely azóta van, mióta 2010-ben O.V. átvette a hatalmat?! A szokásos: nem is arról beszél, ami a gond.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@Bringás: "Mi a többség vagyunk!"
Kik???
Skizofrén vagy?
Én egyedül kommentelek.
eszegfu
@Perwool: Igaz és találó megállapitás!:)
magyarbakancs
Minden jogállam ha a többség beletörődve,rezignáltan nézi ami folyik körülötte.
Ezt eltűrve lehajtott fejel nap mint nap megéli.
Igaz a nóta Halk szavú,vagy Halvérű nép a magyar?
bencemacska
@Bringás: tegnap , 19:23
Végig olvastam @nemkati:-val folytatott párbeszédedet, és azt kellett megállapítanom, hogy több megállapításoddal is egyetértek:
-" Ez a "barom" miniszterelnök!"
- " Hát nem jogállamban élünk?"
Az ellenvéleményedre, ill. kérdéseidre:
Azt javaslod, hogy jelentsem fel Polt-Palásthy Mariannt, mint az MNB személyzeti ügyekért felelős ügyvezető igazgatóját, amiért az MNB elnök szeretőjének és annak családjának MNB- beli alkalmazását helyesli??? Ugye ezt te is viccnek tartod???
"Pénzért mennek ki, nem mert Orbán olyan amilyen". Lehet, de ha a falábú futballisták helyett pl a tudományos kutatókat fizetné meg, többet tudnának a cégek fizetni a dolgozóiknak is. Ez ilyen egyszerűen vezethető rá vissza.
Szvsz ezeket te is tudod, és nem hiszem el, hogy ingyen hirdeted itt az ellenkezőjét. Biztos beletartozol abba a körbe, akiket megfizetnek valamiért, pl a propagandáért, hogy minket idegesíts!!!
nemkati
@bencemacska: De, mint tudjuk, ez is kidobott pénz, mint az összes többi amit a kormány szétszór, mert hiába az ostoba és hazug propaganda, ha a tények az ellenkezőjét mutatják.
Jozefina
Attól, hogy visszautasítoták még IGAZ!!! Az EU illetékeseinek valóban keményen kellene lépnikük, amíg nem késő!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.