Előzetes letartóztatásban marad a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás gyanúsítottja – közölte a Fővárosi Törvényszék.

A Budai Központi Kerületi Bíróság október 21-én elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. Az első fokon eljáró bíróság végzése ellen azonban a gyanúsított és védője fellebbezett.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék szerdán helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, a bírói tanács nem találta alaposnak a fellebbezéseket.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható a bűncselekménnyel.

A másodfokú bíróság egyetértett azzal, hogy a kiszabható büntetés mértékére, a gyanúsított bizonytalan egzisztenciális körülményeire, a házkutatás során lefoglalt tárgyakra tekintettel, a nyomozás eredményes lefolytatása érdekében az eljárás jelenlegi, kezdeti szakaszában indokolt a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása.

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Hiába fellebbezett, nem engedik ki az előzetesből a körúti robbantót"...

húbaszki...ez kőkemény elbánás...csak nehogy panaszt tegyen szegénykém...
nem tibi
Van egy -két kérdés ami nagyon nem tisztázott . Tegye fel valaki illetékes .
Ez robbantott ? Ha igen akkor
Miért robbantotta fel a két rendőrt ?
Miért pont akkor és ott ?
Mivel ? Minek ? Méééé ?
Xarul vót amikor a hátán cipelte a bombát hévíztől - Bp ig ?
Ha nem akkor hol és hogyan állította elő . ( honnan vitte oda ?)
Mit gondolt mire jaó ez az egész ?
És ki a faxom egyáltalán ez az émbör ?
Jogos kérdések nemde ? Feltette egyáltalán ezeket valaki ?
stefan50
@wagabund: Elitélem ezt a cselekedetet és kapja is meg a büntetését aki ilyent csinál de honnan tudod , hogy Ő volt ? ! Ne itélkezz olyan dolog felett amiről hallottál 1-2 elejtett szót . Mi van ha még sem Ő volt ?? Vagy mindenképpen ráhúzzák a vizes lepedőt már csak azért is , hogy statisztikai eredményt mutassanak fel ?? Gondolkozz !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.