Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a bőnyi rendőrgyilkosság minden szálát kivizsgálja, így Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő és Szalai Gábor újságíró találkozójának ügyét is napirendre tűzi jövő hétfőn – közölte a bizottság elnöke pénteken.

Molnár Zsolt hangsúlyozta: az összes szempontot elemzik majd, amely idegen titkosszolgálatokhoz és a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz kötődik, és megvizsgálják az egyes pártok politikusainak kapcsolatait a szélsőséges szervezettel.

Tisztázandó kérdésként említette, hogy milyen hálózattal és mekkora "fegyverarzenállal" rendelkezik a Magyar Nemzeti Arcvonal, valamint hogy mit tettek a magyar titkosszolgálatok az elmúlt évtizedekben a bőnyihez hasonló esetek megelőzéséért.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján arra szólította fel a Jobbik elnökét, hogy tisztázza az ellenzéki párt körüli "egyre zavarosabb" ügyeket. Ezek közé sorolta, hogy a Népszava olyan fotót tett közzé, amelyen Gyöngyösi Márton, a párt külpolitikusa egy az orosz titkosszolgálathoz köthető hírportál, a Hídfő munkatársával, Szalai Gáborral tárgyal egy kávézóban. Ez több okból is figyelemre méltónak nevezte, kifejtve: Szalai Gábor meghatározó alakja annak a Jobbikhoz kötődő szélsőséges félkatonai szervezetnek, amelyet Magyar Nemzeti Arcvonalnak hívnak, és amelynek alapítója a bőnyi rendőrgyilkos, Győrkös István.

Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő az üggyel kapcsolatban péntek délelőtt azt mondta: aljas támadássorozat érte párttársát, Gyöngyösi Mártont. Szerinte a képet nem egy járókelő készítette, hanem az egy titkosszolgálati operatív akció része.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"Szerinte a képet nem egy járókelő készítette, hanem az egy titkosszolgálati operatív akció része."

Biztosra veheted!
human
És azt mikor fogják vizsgálni, hogy milyen közös ügylete van Orbán vejének és Orbán szomszédjának egymással?
Cicamama55
Volt az ATV-ben vele riport, s tisztán, érthetően elmondott mindent az esetről. Ha ez az ember már akkor a titkosszolgálat látókörében volt, őt erről informálni kellett volna előtte. Mivel ez nem történt meg...@human: Igen, ez bizony mindenkit érdekelne...Mire használják a titkos szolgálatot, ha nem az ilyen bűnözők leleplezésére...Pintér úr nem gondolom, hogy a helyzet magaslatán áll, már megint ez igazolódik be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.