A Moody's pénteki döntését követően immár mind a három nagy hitelminősítőnél a befektetési kategóriába került Magyarország, ami új fejezetet nyithat az adósságszolgálatban, el lehet gondolkodni egy ambiciózusabb adósságcsökkentési pályáról – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: azzal, hogy az ország visszakerült a befektetésre ajánlott kategóriába, mintegy 10 milliárd forinttal csökkenhet az elkövetkező egy-másfél évben az adósságfinanszírozás költsége a büdzsében, de ennél jóval fontosabb, hogy tovább javítja az ország tőkevonzó képességét.

A Moody's Investors Service pénteki döntése, amellyel a befektetési ajánlású kategóriába emelte a magyar államadós-besorolást, újabb külső megerősítése annak, hogy a magyar gazdaság fenntartható növekedési pályára állt, eredményes a kormány gazdaságpolitikája – tette hozzá a miniszter.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíj eltüntetése is elég "ambiciózus adósságcsökkentés" volt. Kíváncsian várom a hasonlóan jó ötleteket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
Akkor most olcsóbb lesz a kenyér,ha növekedési pályára állt a gazdaság.? Ti is állhatnátok egy sínpályára,hogy kisebbek legyetek.
human
@Borsodi: Drágább lesz, mert megy az adósságcsökkentésbe.
perfekt
Kösz misike.Eddig is tartottam a győzelmi-hírektől-de most kezdek félni--tudod a rezsicsökkentés úgy csökkent hogy nőtt!
simmering73
Ez a "Ki nevet a végén?" társasjáték. Nálunk már új fejezet van misikém. Biztonságba helyeztük a megtakarításunkat tőletek.
silber13
Na most akkor jön ez a szopott makaróni, holmi " új időknek új dalaival!" Nagy kár, hogy ezek a most regnáló danászok által kreált nóták már avittak és mellesleg bűn hamisak!
Lepényleső
Nekünk az adósság,önöknek a csökkenő kiadás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.