A Fidesz szerint Magyarország erősödik, ezt igazolja a Moody's döntése is.

A nagyobbik kormánypárt frakciója az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Moody's Investors Service pénteken visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást. A lépést a hitelminősítő egyebek mellett azzal indokolta, hogy a magyar kormány elkötelezett az államadósság-teher csökkentése mellett, javul a szuverén adósságállomány szerkezete és ezáltal csökkent a magyar gazdaság külső sérülékenysége.

A Fidesz-frakció arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország nagy utat tett meg a 2010-es kormányváltás óta: hat éve még Görögországhoz hasonlóan a csőd közelében volt az ország, "a szocialisták kormányzása alatt az ország pénzügyileg tönkrement, az államadósság és a munkanélküliség megduplázódott, a magas költségvetési hiány miatt kilenc éven át túlzottdeficit-eljárás alatt tartották az országot, a lakosság sorozatos megszorításokat szenvedett".

A polgári kormányzás óta Magyarország erősödik – írták –, hatodik éve stabil a költségvetés, alacsony a hiány, csökken az államadósság, a gazdaság növekedési pályára állt, kevesebb mint felére süllyedt a munkanélküliség, huszonhat éves rekordon van a foglalkoztatás és az ország visszaszerezte a nemzetközi befektetők bizalmát.

A Fidesz célja, hogy az ország és a családok tovább erősödjenek, "még több munkahely jöjjön létre, a magyar embereknek még nagyobb bére legyen", és miután a közszférában már megszülettek a béremelésről szóló megállapodások, a versenyszférában is megszülessenek – olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.