Lázár János a legutóbbi Kormányinfón azt állította, hogy a kormány adott 200 milliárd forintot a 3-as metró felújítására, a Fővárosnak pedig csak el kellene költenie – írja közleményében a DK.

Úgy folytatják: Ennek egyetlen betűje sem igaz, a kormány egyetlen forintot sem adott a 3-as metróra. Engedélyeztek egy 70 milliárd forintos hitelfelvételt, amit a budapestiek fognak megfizetni, valamint beígértek 130 milliárd forintot, amit azóta se láttunk.

Amíg Lázár János Tarlós István karrierjéért aggódik, Tarlós pedig Lázár János karrierjéért, a DK a 3-as metró félmillió utasáért aggódik, akikkel megint nem foglalkozik senki.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Lázár Jánost, hogy cinikus hazugságok és ígéretek helyett a kormány adjon pénzt a 3-as metró felújítására, ne kockáztassa a budapestiek életét. A DK továbbá felszólítja Tarlós Istvánt, hogy fontolja meg a lemondását, mert mára láthatóan tehetetlenné vált saját pártjának Budapest-ellenes politikájával szemben – zárul az ellenzéki párt közleménye.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@Jozefina: És főleg vigye magával ezt a csürhe kormányt is !
Csizmás Kond
@Itsuka Nakimaga: Azt ugye tudod, hogy a főváros amúgy sokkal nagyobb előnyökkel bír mint bármely más nagyváros...mert szerintem most is épp arról van szó, hogy mivel főváros neki ingyen járna valami...
Tarlós harcol a megszokott pénzekért. ...és mindenki a saját igazáért...ezért nem kell csak úgy szentírásnak venni semmit.
A Orbánfóbia meg lejárt lemez...
Itsuka Nakimaga
@Csizmás Kond: Ez akkor lenne igaz (akkor kapna a főváros bármit is "ingyen"), ha a fővárosban keletkezett adóbevételek is a főváros költségvetését gazdagítanák. Ám ezeket az Orbánság elveszi a fővárostól, és utána visszaosztja egy kis töredékét, kénye-kedve szerint. Tehát a nagy infrastrukturális beruházások, karbantartások költségfedezetének nagyrésze így az állami költségvetést kell(ene), hogy terhelje.
A szóbanforgó adók létrejöttének minden terhe (infrastruktúra fenntartása, üzemeltetése, karbantartása) a főváros költségvetését terheli.
Az agglomerációból naponta tíz vagy százezrek járnak be dolgozni Budapestre, ők a helyi adóikat otthon fizetik, ám a főváros infrastruktúráját használják (szennyezik levegőjét, foglalják parkolóhelyeit és - utaznak többek között a 3-as metrón), amit a fővárosnak saját, államilyag lenyúlt forrásaiból kellene egyedül felujítani?!
Na ne má!
Csizmás Kond
@Itsuka Nakimaga:
Ez mindig minden esetben így volt és így van. Az állam előbb beszedi az adót és abból visszaoszt és nemcsak a fővárosban hanem mindenhol .A fővárosnak azért van előnye mert a valaha kötelezően csak oda bejelentkezhető nagycégek bárhol is működnek a fővárosban adóznak, ezért a főváros olyan bevételekből is gazdálkodhat amit lényegében nem ő érdemel meg. A tömegközlekedés minden település saját érdeke. Az állam ugyan besegít de csak részben és ez az amiért már évtízedek óta folyik a vita.
Itsuka Nakimaga
@Csizmás Kond: No igen. Csakhogy Orbán - nagyon is tudatosan és szándékoltan - nem hagy a fővárosnál annyit, amiből egy ekkora beruházás finanszírozható lenne. Ennek nyilvánvaló oka, hogy Budapestet (is) kézből kívánja etetni, ehhez kellene neki Tarlós megbuktatása, jól láthatóan az egész "húzd meg-ereszd meg" játéknak ez az oka. És Orbánt nem túlzottan érdekli, hogy az ő politikai játszmája estleg emberéletekbe is kerülhet! Sőt: úgy hiszi, hogy egy súlyos baleset is az ő malmára hajtaná a vizet.
Csizmás Kond
@Itsuka Nakimaga: ...sőt akár világvégét is okozhat...csak képzelőerő kérdése...nameg kell aki csak az ilyeneket képes elhinni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.