Alacsony hústartalmú, lengyel gyártású, 1 kilogrammos, vákuumcsomagolt BARONI baromfi virslit vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Lidl Magyarország Bt. egyik élelmiszerüzletében.

A termék hústartalma csupán 18 százalék volt a Magyar Élelmiszerkönyvben (MÉ) előírt 40 százalékkal szemben – közölte a Nébih kedden az MTI-vel. A Lidl reagálásában hangsúlyozta, a terméket a Nébih nem minőségi kifogás miatt hívta vissza.

A készítmény fő összetevőként 43 százalékban csontokról mechanikusan lefejtett húst, úgynevezett MSM-et tartalmazott. Az európai uniós előírások alapján azonban az MSM nem tekinthető húsnak, így a hústartalomba sem számítható bele. A terméket tehát jogellenesen hozták virsli megnevezéssel forgalomba Magyarországon – tették hozzá.

A Nébih ezért elrendelte az érintett tétel, amelynek a fogyaszthatósági ideje: 2016. október 29., tételazonosítója pedig az L:11732 0310280, valamint az ezzel azonos összetételű és jelölésű BARONI baromfi virslik kivonását a forgalomból.

A Lidl Magyarország az MTI-hez eljuttatott reagálásában kifejtette: a terméket a Nébih nem minőségi kifogás miatt hívta vissza, a termék minősége hatósági szempontból kifogástalan. Kizárólag megnevezése nem felel meg a jelenlegi hazai jogszabályi előírásoknak, ezért a terméket a Lidl Magyarország a hatóság határozatának értelmében kedden visszahívta az értékesítésből – hangsúlyozta a társaság.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Villon
@namihami: Kicsit lassú a reakcióidőd! Hetedik éve keresztény kormányunk van. Ez a kormányerő már tudja, hogy mit minek kell nevezni. A MANYUP lenyúlását megvédésnek, A letelepedési kötvényeket hazavédelemnek, a felcsúti kisvasutat infrastruktúra fejlesztésnek, Az MNB sok-száz milliárd magánkézbe tolását unortodox gazdaságpolitikának kell hívni. Ehhez képest, az ilyen terméket, elég mondjuk "frissli"-nek nevezni. Addig pedig míg átcímkézik, egyél "füstlit".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Azért szemetet nem kellene etetni az emberelek.
Az étel hamisítást,átcimkézést 20 év fegyházzal díjaznám.
almalibre
A képen nem a rossz virsli látható...
Aki Én
A virsli egy igazi sportos műfaj.

mindent bele, mindent bele...
radios45
A Gallicoopnál készült, bükkfán füstölt, sajtos virsli a legfinomabb, és elég laktatós is..57% baromfihús, +pulykahúst tartalmaz.
A gyulai, na meg a külföldről hozott, német minőségnek álcázott furcsa ízű, bizonytalan eredetű virslik, a semmirevaló kategóriába tartoznak, nem érdemes megvenni, egyiket sem..
kukac50
Mért nem Magyar virslit árulnak? A Lengyel szemét helyett?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.