A székesfehérvári közgyűlés kiválasztotta a Sóstói Stadion kivitelezőjét, amelynek legfeljebb 14 hónapja lesz az építkezés befejezésére.

"Az új stadion így a tervezett határidőre, 2017-2018 fordulójára elkészülhet" – közölte az önkormányzat pénteken.

A zárt ülésen meghozott döntésről Cser-Palkovics András polgármester elmondta: a Strabag által vezetett, több cégből álló konzorcium építi a stadiont. A szerződés aláírása után öt munkanapon belül átadják a munkaterületet.

Az kimaradt az MTI híradásából, de nem árt tudni: a Strabag féle konzorcium úgy nyert, hogy egyedül volt, más nem pályázott.

Várhatóan tavaszra elkészülnek a külső vízellátás és csatornázás közművei, valamint a kilátó. Ezt követően a mélyalapozás és a lelátó vasbeton szerkezete következik, nyár végére pedig már a lelátó lefedése és a homlokzati üvegszerkezetek is helyükre kerülnek. Még a tél beállta előtt leterítik a gyepszőnyeget és sor kerül a lelátó székeinek felszerelésére. Az utolsó ütemben a belső munkák szerepelnek, ezek az esetleges kemény tél ellenére is ütemezetten végezhetőek majd.

A polgármester jelezte, hogy kiegészítő állami forrást is kért a város. Ennek oka az áremelkedések és bizonyos költségelemek növekedése, továbbá plusz ingatlanok megvásárlása, valamint a megváltozott UEFA-szabványok miatt a világítástechnikában jelentkező áttervezési igény.

A Sóstói Stadion tervei 2014/15-ben készültek, a beruházás azonban már az UEFA által időközben megszigorított és a 4-es kategóriájú stadionokra vonatkozó bővített szabályrendszeréhez illeszkedve valósul majd meg. A kivitelezés – a módosított költségvetéssel – 12,9 milliárd forintból valósul meg, melynek költségei tervezéssel, műszaki ellenőrzéssel, területvásárlással és a környezet rendezésével együtt 14,3 milliárd forintot tesznek ki. A stadion – a környezetére fordított költségeket is beleszámítva – székenként 3200 euró összegből épül meg.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Elmegy ám a fidesz a jó édes anyjába...kórházak összedőlnek...a hármas metró életveszélyes...de a stadion...na az kurvára kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
relleporp
@quadrocopter: dehogy, szegény már ő sem tud ezer felé szakadni.
Eladott Ország
Most a Strabag keni a kereket és alvállalkozónként bevonja a fideszes oligarchát, hogy ne csámcsongjunk annyit.
magyarbakancs
0,9%-os nyugdíjemelést ad.
Ismerek olyan rokkantat kinek ez 100 forint emelést jelent.
Én arra jutottam személyesen küldöm vissza Orbánnak az én emelésemet.
Stadionra meg szórják a pénzt.
Cinkelnéd meg a jó édes na azt.
szaboria1
Persze, hogy többe kerül. Ugyanis a Strabag alvállakozókal épített.
telegdilaci
@szaboria1: Majd jól túl árazzák hogy tudjanak vissza osztani, ez most a módi!
Mobil123
@Szókrakész: A többi sem piskóta (számomra legalább is!!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.