Kivételesen november 7-én hétfőn éjfélig volt érvényes az októberi buszbérlet. Mégsem engedte fel a fiamat a buszra a 6.33-kor Sziksósról induló 67-es járat sofőrje, mondván, lejárt a szelvénye – hívta a Délmagyar.hu szerkesztőségét egy dorozsmai édesapa.

A gyereknél nem volt pénz, én már dolgoztam a munkahelyemen. Mivel a fiam nem akart tíz kilométert gyalogolni, nem ment aznap iskolába. Szeretném, ha az illetékesek kivizsgálnák az esetet, és hogy hogyan kárpótolják a lemaradó utast – folytatja a szülő.

A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. sajnálattal értesült az utaspanaszról. Közölték: a bejelentés alapján az említett járat vezetőjével szemben lefolytatják az előírt munkáltatói eljárást. Ha a meghallgatásakor bebizonyosodik kollégájuk mulasztása, figyelmeztetik a körültekintőbb munkavégzésre.

Ha viszont kártérítéssel szeretne élni az utas, bizonyíthatóan igazolni kell az okozott kárt – tették hozzá.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Önkényeskedő busz sofőr. Ha lenne benne egy csöpp együttérzés, a gyereket akkor is engedi utazni az iskolába, ha éppen nem érvényes a bérlete.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@terlasz: 2:29 Ez is előfordulhat... bár az én gyerekeim, unokáim ilyen "suliundoritisz" esetén ki sem keltek az ágyból... már ott kezdődött a betegségük. Azt gondolom, hogy egy ilyen helyi járaton a sofőr nemcsak azt tudja, hogy hányadik "körnél" melyik megállónál ki száll fel és le, hanem legtöbb esetben a szüleit, vagy rokonait is ismeri. Továbbá ez a gyerek holnap és minden nap u.ezzel a busszal fog iskolába menni...igy ezt én nem igy "intéztem" volna. A másik -- számomra legalábbis -- bosszantó, hogy az utasok közül sem az előtte, sem az utána felszállók, akik hallhatták miről van szó, nem próbáltak segiteni a gyereknek, akár az érvényesség megállapitásánál, akár a jegy kifizetésében.
r2d2
@justhpeter: Ja-ja! Csak képzeli! Pedig ő egyszerűen csak közfeladatot ellátó személynek minősül...
wagabund
@eszegfu: a sofőr... ..."legtöbb esetben a szüleit, vagy rokonait is ismeri."...

...na igen...talán pont ezért...

amúgy amit írtál az bizony a valóság...hallomásból tudom, hogy némelyik helyi járat milyen érdekes...persze nagyon távol a fővárostól...
eszegfu
@wagabund: Igazad lehet a "talán pont ezért" megállapitással! Én biztos nem vagyok "normális", de engem a gyerekek teljesen levesznek a lábamról, kortól függetlenül, sok esetben a családjának ismeretével együtt! Egy gyerek nem tehet arról, hogy hova született és esetleg mit csinálnak a szülei, nekem ők mindig "ártatlanok"...
wagabund
@eszegfu: "ártatlanok" ...na igen...ezért árulják világszerte a tizenkét évnél fiatalabbakat...ők még nem tudják, hogy a bácsi mire is használja őket évekig..aztán terhes lesz, ki van rúgva..esetleg akkor választ a vevő egy fiúcskát...
namost azokban a kulturákban divat, és elfogadott ez a gyerekkereskedelem, ahonnan jönnek ezek a szeretnivaló kedves vándorok...

amúgy ha a mosolynélküli nők mesélhetnének a gyerekkorukról, akor az összes férfit agyon lehetne csapni akár lapáttal is.

Ez kell nekünk.

ezt csak a hangulat(od) feldobása miatt írom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.