Saját fejlesztésű csekkbefizető automatákat állít üzembe a Magyar Posta a CBA Kereskedelmi Kft. Príma hálózatában és a Rossmann üzletekben országszerte – jelentette be Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Elmondta: a kiskereskedelmi láncokba kihelyezett automatákban bankkártyával és készpénzzel is lehet fizetni, egyszerre 5 csekk befizetésére lesz lehetőség 290 ezer forint értékhatárig. Az üzletekben 91 automatát állítanak üzembe.

Jönnek a csekkbefizető automaták

Illés Zoltán kiemelte: a csekkek népszerűsége töretlen az ügyfelek körében, ezért még több helyen teszik lehetővé a gyors és kényelmes befizetés lehetőségét.

Lázár Vilmos, a CBA Kereskedelmi Kft. elnöke közölte, a csekkek automatán keresztül történő befizetést 66 Príma üzletben teszik lehetővé néhány héten belül.

Flórián László, a Rossmann Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a csekkbefizető automaták telepítését pályázaton nyerték el, a tesztüzemet követően 25 üzletükben lesz lehetőség a szolgáltatás igénybe vételére, de nem zárkóznak el a teljes hálózatukra történő kiterjesztéstől sem.

A Magyar Posta tájékoztatása szerint a kiskereskedelmi egységekben elhelyezett csekkbefizető automatáknál készpénzes befizetés esetén az automata bizonylatot nyomtat, ezzel tudják a bolt kijelölt pénztáránál kiegyenlíteni a csekk összegét.

A posta közölte: a csekkbefizető automata hálózat bővítésének esetleges lehetőségét a forgalmi adatok függvényében mérlegeli.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@1magyar: De azért jöjjenek a migráncsok, mellette mi magunk is szaporodjunk, sokasodjunk.
Szókrakész
@volvós: Írjál inkább nyugatot!
Vagy Hugyoshalomtól nyugatra.
verőce21
Akár egy választott zeneszámot is lejátszhatna addig. :)
TASzSz
Én személy szerint inkább szeretek a postás kisasszonnyal beszélgetni aki a pult mögött ül...
Szókrakész
@TASzSz: Nálunk irányított a beszélgetés.
Ő irányít.
Ő kérdez és én válaszolok.
-Sorsjegyet akar mellé?
-Nem kérek sorsjegyet.
-Van aprója?
-Nincs apróm...
TASzSz
@Szókrakész: Nekem kell a társasága! Emberi módon szolgál ki a hölgy! Valóban kérdez, mert mondták neki, hogy el kell adni! Magyarország ma!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.