A Magyar Nemzet szerint nem igaz, hogy a letelepedési kötvény csak öt éves tartózkodást tesz lehetővé a vásárlók számára.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter nyilatkozott úgy, hogy a letelepedési engedélyt szerző külföldiek csak öt évig maradhatnak Magyarországon; majd Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter utalt arra, hogy a kötvényes bevándorlóknak öt év után haza kell menniük.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a letelepedési engedélyt igazoló okmány öt évig érvényes, ami azonban meghosszabbítható, tehát ez lényegében csak egy technikai aktus. És itt jön a slusszpoén:

A letelepedési engedély korlátlan tartózkodásra jogosít. Ha egy külföldi egyszer megkapta, élete végéig legálisan tartózkodhat Magyarországon. Annyi igaz az egészből, hogy a letelepedési engedélyt igazoló okmány öt évig érvényes, ezt azonban a magyar hatóságoknak meg kell hosszabbítaniuk, ebben nincs mérlegelési joguk. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) nem mérlegeli, nem vizsgálja felül érdemben a letelepedési engedély feltételeit minden öt év elteltével, hanem automatikusan meghosszabbítja az okmányt.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
Ha megtartja, maradhat! Ha beváltja, mehet!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
A kotveny 100 ezer Euroba kerul. Ebbol 80 ezer megy az allamkasszaba, 20 ezer roganek zsebebe. Azonban 5 ev mulva a magyar adofizetoknek 100 ezer + 12% kamat amit vissza kell fizetnie. Magyarul az adofizetok minden egyes kotvenyt vasarlo utan 32 ezer Eurot utaltak a rogan/orban maffiaparos zsebebe.
Ma mar tul vagyunk 20 ezredik kotvenyesen, ez igy 640 millio! Euro azaz 192 milliard forint az orban klan zsebebe. Persze ezen osztozkodik a slepp, de ketseg ne ferjen hozza hogy orban rogan es a tobbi mocskos bunozo nyulja le a javat.'

A slusszpoen pedig, kit udja mennyi potencialis terrorista van a letelepedok kozott, ami nemzetbiztonsagi kockazat. Azt ugy tudjuk hogy orban jo penzert meg arab terroristakkal is uzletel (pharaon)
bosszants
Rogán Tóni drága kincs.
Jó ha van de jobb ha nincs :)
Desischado
Ezeknek semmi sem számít, bárkit beengednek a zsíros haszonért, amit nekünk kell majd visszafizetni. Törvényesített bűnszövetkezet, orbánnal és rogánnal az élen. Nem véletlenül ömlenek a milliárdok hozzájuk. Na fidesz fanok, trllok, birkák, lehet tapsolni!
karma1
Azert a jo hir ebben az, hogy ezek a kotvenyesek meg tevedesbol sem elnek Magyarorszagon, mar regen szetspricceltek a szelrozsa minden iranyaba, merthogy Magyarorszag csak a hazmester a kapukulccsal ebben a gazdasagi muveletben...
herczeg0210
Arogáns Tóni egyre nehezebben viseli a megpróbáltatásokat, nagyon gyűrődik e feje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.