A hétvégén enyhül a hideg, napközben akár 17 Celsius-fok is lehet. Ugyanakkor többfelé erős lesz a légmozgás, továbbá záporokra, néhol kiadós esőre is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken az Északi-középhegység területén borult, párás marad az idő, másutt több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, csak északon a borult helyeken lehet gyenge eső, szitálás. A Dunántúlon viszont nagy területen megerősödik a légmozgás, egy-egy viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul, az Északi-középhegység területén lesz a leghidegebb. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 11-17 fok között valószínű, a Dunántúl nyugati felén lesz a legenyhébb az idő, ugyanakkor az Északi-középhegységben csak 4-9 fok valószínű.

Szombaton a Tiszántúlon néhány órás napsütés is lehet. A Tiszántúl kivételével több helyen várható eső, zápor, néhol jelentős mennyiség is hullhat. A Dél-Alföldön és a Kisalföldön erős, Sopron környékén viharos széllökésekre is készülni kell. A leghidegebb órákban általában 5-11, de északkeleten csupán 2-5 fok lehet. A nappali maximumok 11-17 fok között alakulnak, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Vasárnap délelőtt fordulhat elé eső, zápor, aztán megszűnik a csapadék, és több-kevesebb napsütés is lehet. A Dél-Alföldön és a Kisalföldön még ekkor is erős, Sopron környékén viharos lehet a szél. A minimumhőmérséklet 4-10 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Napközben 10-17 fokig melegszik a levegő, nyugaton lesz a melegebb – olvasható az előrejelzésben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.