Vádat emelt a Budapesti II. és III. kerületi ügyészség két férfi ellen, akik a vádhatóság szerint kifigyelték a bankokban nagyobb összegű készpénzt felvevő embereket, követték őket, majd a később őrizetlenül hagyott autójukat feltörték és az abban hagyott pénzt eltulajdonították.

A fővárosi főügyészség azt írja, a két férfi tavaly május 18-án reggel kifigyelte, hogy a sértett egy bankban készpénzt vesz fel, követték őt, majd feltörték a III. kerületi Mozaik utcában parkoló gépkocsiját, és az autóból eltulajdonították a sértett táskáját, amelyben a korábban felvett mintegy négymillió forint készpénz volt. Hogy a sértett ne tudja üldözőbe venni őket, a vádlottak kiszúrták a gépkocsi jobb első gumiját, majd autójukkal elhajtottak a helyszínről.

Az ügy másodrendű vádlottja tavaly június és szeptember között két másik – az eljárás során ismeretlenül maradt – társával hasonló módszerrel követett el bűncselekményeket Budapest II., XVI. és XVIII. kerületében, valamint Gyálon. A bűncselekmények során több mint 15 millió forint készpénzt tulajdonítottak el.

Az ügynek van egy harmadrendű vádlottja is, ő a másodrendű vádlott kérésére más emberek adataival vásárolt gépkocsikat. Ezeket az autókat társainak adta át, akik a járműveket a bűncselekmények elkövetéséhez használták.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az ügyben többrendbeli, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás, közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot, amelyben a három vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.