A Terror Háza igazgatója, a "Halszagú Magyarország"-dal megrendelője egy pénteki konferencián szólalt fel. Schmidt Mária azt mondta:

A magyarok és a szovjet megszállás alatt élő népek azt értették meg 1956-ban, hogy a Nyugat, különösen az Egyesült Államok "nem fog ügyük mellé állni, mert csak propagandaeszközként tekint rájuk".

Schmidt szerint az Egyesült Államoknak nem volt érdeke a második világháború végén kialakult jaltai érdekszférák határainak módosítása, "különösen ha azt egy kis állam kezdeményezi, harcolja ki magának", és nem a nagyok megállapodásának eredménye.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kádár János
@Zeta: De bizony kitört volna! S ha nem jönnek vissza az orosz tankok, akkor itt már régen a nyugat gyarmata lennénk. Hamarabb bejön a drog, magas lett volna a bűnözési ráta... Egyszóval a kis embernek sokkal jobb volt a 40 év "átkos" mint most a kis embernek ez ami van!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Most Amerikának szólt be Schmidt Mária.
Nézzük az ö szemével. Melyiknek a négyből?
Zeta
És,ha beavatkoznak ,biztos abban,hogy nem tör ki egy újabb háború? Sajnos ,volt Jalta, és ott az osztás megtörtént. Hruscsov olyan engedékeny vezető volt, hogy tűrte volna a beavatkozást? Végül is lényegesen kevesebben élnénk a földön!
nezelodo
Rettegnek is odaát, nehogy megint rendreutasítsa őket a magyar diplomácia is, esetleg maga Orbán! Lehet, hogy ennek előszele a S Maca beszólása?
quadrocopter
Egyszerre két történelemkönyvet olvas, azért jön ki baromság a száján.
justhpeter
Schmidt Mária csak a tudományos álcája a magyarkodó baromkodásnak, a hazát és az EU-t védő hősi mozgalomnak, amit a fideSS tol mostanában.
eugen4402
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de az akkor elnök DwIght D. Eisenhower tábornok hadsereg parancsnok volt, nem komplett hülye. Szóval eszébe se jutott újra tűzbe-vérbe borítani a világot. Münchenben a RFE magyar szekciójában a volt csendőrtisztek persze ígérték orrba-szájba, hogy a szabad világ így meg úgy: az eredményt tudjuk.
aremy
@Pálinkafőző Rézüst: nem lehet hogy egy pókot szúrt ki a sarokba és azért.?
Törölt felhasználó
Sikerült még 56-al kapcs is Putyin picsáját nyalni...vagyis Viktorét:)
wagabund
Schmidt amúgy milliárdos...tehát azt mond, amihez aznap kedve van...és pont leszarja, hogy mi meg rágjuk a gumicsontot...amit ő dobál szanaszét.
volvós
Ez a 0 értékü 3,14-cha nem rokona a mitolcsynak ?
mert olyan egyforma a tekintetük ... itt papol, a bugyija
meg érintetlen 40 éve...
Nessy
Drága Mariska! Épp most borulunk az orosz medve keblére, és adósodik el az ország értelmetlenül, évtizedekre!
Míg a "megszállásból" volt esély kikecmeregni, ebből nem lesz!
vonotok
@volvós: Ezt még Gyuri bácsi is kitagadná.
moareka
Most aztán úgy bef...ott Amerika, hogy a fal adja a másikat...
wagabund
@volvós: ebben miért vagy olyan biztos? 40 év az sok ám(amúgy értem az iróniát)
advocat
Akkor az amerikaiak 1953. június 17-én és utána is, miért álltak meg (nyugat) Berlin még be nem falazott határánál? Ott álltak az orosz tankoktól pár méterre! És OTT voltak, nem kellett sehova sem menniük. Valóban. A világ sorsa már Jaltában (vagy Teheránban?) eldőlt.
nezelodo
@quadrocopter: Olvashat kétféle tartalmú történelemkönyvet hála polgári-keresztény kormányunknak! Magam láttam két ált. iskolai történelemkönyvben a kőszegi zsidók deportálásról készült fényképről, a polgári kormány olvasatában, hogy a háború után a svábok kitelepítését ábrázolja, ugyancsak Kőszegen. Na ha ebben hazudnak, ami majdnem eladható a történelem ismeret hiányának a tankönyv író részéről (!), akkor hogy hazudnak szakmányban a mai életünket befolyásoló eseményekről? Ez utóbbit a társadalom jelentős része tudja már, még a kitartó híveik is!
Jozefina
Talán az a baj, hogy mindegyik szemével mást olvas!!??
papa.49
A szomorú ebben csak az, hogy ezek az ordas hazugságok eljutnak a mai iskolás nemzedékhez, és megint csak káosz lesz, hogy mi is történt akkor 1956. ban!!!
Az igaz hogy a SZER. meg az Amerika Hangja, uszított két pofára, az is igaz hogy a nov. 4. bejött orosz katonák a Dunának azt hitték hogy az a Szuezi csatorna!!!
De tudomásul kell venni ez az egész nem is a Szovjetunió ellen indult, csak élhetőbb körülményeket akartak idehaza, ezért nem is akartak a nagy hatalmak komoly konfliktust kirobbantani, Magyarország a szovjet zónában volt, és úgymond ott is maradt!!!
namihami
Az a szerencse, hogy az amerikaiak ismerik a Marcsit és a politikailag hozzá közelállókat, ezért vagy egyik fülükön be, másikon ki, vagy meg se hallják a Fidesz-potentátjaink ilyen és ehhez hasonló ostobaságait. Megedződhettek már a külügyminiszterünk hasonló ""bölcsességein"". Kb. úgy vannak vele, mint a II. Világháborús hadüzenetünkkel. Igaz, a szint ugyanaz.
Lepényleső
Ezt tudnia kellett már a hetvenes években is,akkor miért nem állt vele elő,netán hiányzott
az oroszlán bajuszhúzogatáshoz a megfelelő erő? Most honnan jött elő?
Kádár János
@Zeta: De bizony kitört volna! S ha nem jönnek vissza az orosz tankok, akkor itt már régen a nyugat gyarmata lennénk. Hamarabb bejön a drog, magas lett volna a bűnözési ráta... Egyszóval a kis embernek sokkal jobb volt a 40 év "átkos" mint most a kis embernek ez ami van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.