Embercsempészés miatt vádat emelt az ügyészség egy magyar nővel szemben, aki tavaly szeptemberben több külföldinek nyújtott segítséget a határ jogosulatlan átlépéséhez – közölte a fővárosi főügyész szombaton az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye szerint a 41 éves nő 2015. szeptember 3-án a fővárosi Keleti pályaudvarnál megállapodott hét, a határátlépésre jogosító okmánnyal nem rendelkező szír állampolgárral, hogy őket összesen 2000 euró fejében Bécsbe szállítja. A nő egy magyar házaspárt is rábírt arra, hogy vegyenek részt az embercsempészésben.

A főügyész tájékoztatása szerint a házaspár autójával három, a vádlott saját autójával négy külföldit csempészett át a magyar-osztrák határon.

A vádlott és társai a határátkelő előtt kiszállíttatták a külföldieket az autóikból azzal az utasítással, hogy gyalogosan keljenek át a zöldhatáron. A vádlott és társai a határ túloldalán várták a külföldieket, akiket újra felvettek az autóikba, majd folytatták útjukat Bécs felé – tette hozzá.

A határtól pár kilométerre az osztrák hatóságok feltartóztatták az elöl haladó házaspár gépkocsiját. Ezt észlelve a vádlott az autójával megállt, a külföldieket kiparancsolta az autóból, majd megfordult és elmenekült a helyszínről – írta a közleményben Ibolya Tibor.

A nő jelenleg házi őrizetben van, ellene a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség emelt vádat.

A főügyész közölte, az Ausztriában elfogott magyar házaspárral szemben az eljárást az osztrák hatóságok folytatták le, őket felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték." na vazze, adtatok a pofonnak egy szart.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.